“TARİKAT SIZMASI ÖNLENSİN”

ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek,

Güncel Haberler 27.12.2023 09:44:00 0
“TARİKAT SIZMASI ÖNLENSİN”

 Zey­bek, sos­yal medya he­sa­bı üze­rin­den yap­tı­ğı pay­la­şım ile Milli Sa­vun­ma Ba­ka­nı­nı ordu için­de­ki ta­ri­kat ya­pı­lan­ma­sı ko­nu­sun­da uyar­dı. Zey­bek “Türk Or­du­su as­ker­le­ri şeyh­le­re bağlı ola­maz­lar. Şeyh­le­re bağ­la­nan­lar da, Türk Or­du­sun­da ka­la­maz­lar. Kal­ma­ma­lı­dır­lar” dedi.
Doğ­ru­dan Milli Sa­vun­ma Ba­ka­nı Yaşar Güler’e ses­le­nen Zey­bek 4 mad­de­den olu­şan dik­kat çe­ki­ci açık­la­ma­sı­nın so­nu­na “Namık Kemal Zey­bek Ata­türk­çü Türk­çü Yurt­taş” im­za­sı­nı koyan ATA Parti Genel Baş­ka­nı Zey­bek, şu ifa­de­le­ri kul­lan­dı:
“OR­DU­YA TARİKAT SIZ­MA­SI­NI, BÜYÜK BİR ACIY­LA ÖĞ­RENDİK”
Sayın Milli Sa­vun­ma Ba­ka­nı! Ba­şın­da bu­lun­du­ğu­nuz Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti Or­du­su­na ye­ni­den bir ta­ri­kat sız­ma­sı ol­du­ğu­nu büyük bir acıy­la, Ül­ke­miz adına da derin bir kor­kuy­la öğ­ren­dik. Bi­li­niz ki bu ki­şi­ler Türk Or­du­su­nun değil, bağlı ol­duk­la­rı ta­ri­ka­tın as­ker­le­ri­dir­ler. FETÖ olayı bu ger­çe­ği açık­ça or­ta­ya koy­muş ol­mak­la bir­lik­te bu ko­nu­da­ki ger­çek­le­ri bir kez daha anım­sat­mak is­te­rim:
“TARİKAT­LA­RIN KU­RAL­LA­RI!”
1. Bu ta­ri­kat­lar­da ilk öğ­re­ti­len bir kural var­dır: ‘Mürit Şey­hi­nin ünün­de, Gas­sal’ın önün­de­ki mey­yit gibi ol­ma­lı­dır. An­la­mı sor­gu­suz so­ru­suz şey­hin buy­ru­ğu­nu ye­ri­ne ge­tir­mek­tir. Ta­ri­kat mü­rit­le­ri için ko­mu­tan­la­rın değil şeyh­ler ile on­la­rın ve­kil­le­ri­nin buy­ruk­la­rı ge­çer­li­dir.
2. Bu ta­ri­kat­lar ye­te­rin­ce güç ka­zan­dık­la­rı­na inan­dık­la­rın­da dev­le­ti ele ge­çir­mek için kal­kış­mak­tan çe­kin­mez­ler. Ta­ri­kat­çı as­ker­ler, el­le­ri­ne ve­ril­miş si­lah­la­rı, buy­ruk­la­rı­na ve­ril­miş bir­lik­le­ri göz­le­ri­ni kırp­ma­dan kul­la­nır­lar. Öl­dü­rür­ler­se sevap, ölür­ler­se cen­ne­ti ka­za­na­cak­la­rı­na ina­nır­lar.
3. Tanrı sak­la­sın! Söz ge­li­mi ya­nı­nı­za dek so­ku­lan bir ta­ri­kat­çı asker, ta­ri­kat bü­yük­le­ri­ne sizin bil­gi­le­ri­ni­zi gön­de­rir. Buy­ruk alır­sa gö­zü­nü kırp­ma­dan sizi vurur. Aynı durum bütün ko­mu­tan­lar için de ge­çer­li­dir. 4. Türk Or­du­su as­ker­le­ri şeyh­le­re bağlı ola­maz­lar. Şeyh­le­re bağ­la­nan­lar da Türk Or­du­sun­da ka­la­maz­lar. Kal­ma­ma­lı­dır­lar.
“KAN­DI­RIL­MIŞ­LA­RA TEPKİ GÖS­TE­REN DE­ĞER­LE­RE KIY­MA­YA­CA­ĞI­NI­ZI UMU­YO­RUZ”
Sayın Milli Sa­vun­ma Ba­ka­nı! Siz Türk Or­du­su­nun de­ğer­li bir ko­mu­ta­nı­sı­nız. Bugün bu­lun­du­ğu­nuz ko­nu­mun size ver­di­ği yet­ki­yi kul­la­na­rak Or­du­mu­zu bu kor­ku­tu­cu ta­ri­kat sız­ma­sın­dan kur­ta­ra­ca­ğı­nı­za yü­rek­ten ina­nı­yo­ruz. Ata­türk sev­gi­si­ni yü­rek­le­ri­nin de­rin­lik­le­rin­de du­ya­rak, kan­dı­rıl­mış­la­ra tepki gös­te­ren de­ğer­le­re de kıy­ma­ya­ca­ğı­nı­zı umu­yo­ruz.        Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Anahtar Kelimeler: “TARİKAT SIZMASI ÖNLENSİN”
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °