Tarih: 20.09.2023 11:54

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI DR. BAĞCI, İLİMİZİ ZİYARET ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

 Tarım ve Orman Bakan Yar­dım­cı­sı Dr. Ahmet Bağcı, bir dizi in­ce­le­me­ler­de bu­lun­mak üzere gel­di­ği Rize'de, Rize Va­li­si İhsan Selim Bay­daş ve Çay­kur Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya ALİM ve diğer yet­ki­li­ler­le bir­lik­te yoğun bir ça­lış­ma prog­ra­mı ger­çek­leş­tir­di.
 Tarım ve Orman Bakan Yar­dım­cı­sı Dr. Ahmet Bağcı, Rize Prog­ra­mı kap­sa­mın­da Rize Va­li­si İhsan Selim Bay­daş'ı, Çay­kur Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim'le bir­lik­te ma­ka­mın­da zi­ya­ret etti.
Zi­ya­ret ön­ce­si, Ri­ze­Va­li­lik Şeref Def­te­ri­ni im­za­la­yan Tarım ve Orman Bakan Yar­dım­cı­sı Dr. Bağcı, daha sonra ma­ka­ma ge­çe­rek Vali Bay­daş ile gö­rüş­tü.
Vali Bay­daş'a te­şek­kü­rün ar­dın­dan, Tarım ve Orman Ba­kan­lı­ğı­na bağlı bi­rim­ler ile ili­miz ge­ne­lin­de ya­pı­mı ta­mam­la­nan ve devam eden ve de proje aşa­ma­sın­da bu­la­nan ça­lış­ma­lar hak­kın­da de­ğer­len­dir­me ve is­ti­şa­re top­lan­tı­sı ger­çek­leş­ti­ril­di.
Rize Va­li­lik top­lan­tı sa­lo­nu’nda ger­çek­leş­ti­ri­len top­lan­tı­ya; Vali İhsan Selim Bay­daş ve Tarım ve Orman Bakan Yar­dım­cı­sı Dr. Ahmet Bağcı, Çay­kur Genel Mü­dü­rü ve YK Baş­ka­nı Yusuf Ziya Alim, Doğa Ko­ru­ma ve Milli Park­lar Bölge Mü­dü­rü Cü­neyt Aloğ­lu, Tarım ve Orman İl Mü­dü­rü Murat Genç, Rize Orman İşlet­me Mü­dü­rü Abdi Ekşi, DSİ 224. Şube Mü­dü­rü Kasım Kaz­dal, Ba­kan­lık ve il­gi­li ku­rum­la­rın yet­ki­li­le­ri ka­tıl­dı­lar.
Top­lan­tı­nın Rize ili­mi­ze ve ül­ke­mi­ze ha­yır­lı ol­ma­sı te­men­ni­le­rin­de bu­lu­na­rak ko­nuş­ma­la­rı­na baş­la­yan Vali Bay­daş,“Sayın Bakan Yar­dım­cı­mız Dr. Ahmet Bağcı’nın da ka­tı­lım­la­rıy­la ili­miz­de ba­kan­lı­ğı­mı­zın hiz­met­le­ri­ne ve ya­tı­rım­la­rı­na yö­ne­lik bir is­ti­şa­re ve ko­or­di­nas­yon top­lan­tı­sı dü­zen­le­miş bu­lu­nu­yo­ruz. Kurum mü­dür­le­ri­mi­zin su­num­la­rıy­la bir­lik­te ili­miz­de­ki ya­tı­rım­lar­la il­gi­li de­ğer­len­dir­me­ler­de ve is­ti­şa­re­de bu­lu­na­ca­ğı­mız top­lan­tı­mız ha­yır­lı olsun” dedi.
Rize’de ol­mak­tan duy­du­ğu mem­nu­ni­ye­ti dile ge­tir­dik­ten sonra ko­nu­şan, Tarım ve Orman Bakan Yar­dım­cı­sı Dr. Bağcı, “Sn. Ba­ka­nı­mı­zın ta­li­mat­la­rıy­la de­ği­şik il­le­ri bire bir her yö­nüy­le takip edi­yo­ruz. Ri­ze­nin ve böl­ge­nin en önem­li tarım ürünü ve ku­ru­mu Çay­kur ve çay başta olmak üzere, Or­man­cı­lık­tan, ko­ru­nan alan­la­rı­mız­dan, ta­rım­dan, hay­van­cı­lık­tan, gı­da­dan baş­la­ya­rak ba­kan­lı­ğı­mı­zın görev ala­nı­na giren ko­nu­la­rı­mı­zı de­ğer­len­di­rip her bi­ri­min çö­zü­mü­nü ma­sa­ya ya­tı­ra­ca­ğız, prob­lem­ler varsa on­la­rı de­ğer­len­di­rip ya­pı­lan is­ti­şa­re­ler so­nu­cun­da ge­rek­li adım­la­rı hemen ata­ca­ğız. Ben bu top­lan­tı­nın ön­ce­lik­le Rize ili­mi­ze, ül­ke­mi­ze, in­san­la­rı­mı­za ha­yır­lar ge­tir­me­si­ni di­li­yo­rum" dedi.
Çay­kur Genel Mü­dür­lü­ğü, DSİ Bölge Mü­dür­lü­ğü, İl Tarım ve Orman Mü­dür­lü­ğü, Orman Bölge Mü­dür­lü­ğü, Doğa Ko­ru­ma ve Milli Park­lar Bölge Mü­dür­lü­ğü’nün ili­miz­de devam eden ya­tı­rım ve ça­lış­ma­lar ile ha­zır­la­nan pro­je­le­rin de­tay­la­rı­nın su­nul­ma­sıy­la devam eden top­lan­tı; de­ğer­len­dir­me ve is­ti­şa­re­le­rin ya­pıl­ma­sı, ko­or­di­nas­yon ge­rek­ti­ren ko­nu­la­rın gö­rü­şül­dü­ğü top­lan­tı­nın ar­dın­dan, Bakan Yar­dım­cı­sı Dr. Bağcı, Rize Va­li­si Bay­daş ve Çay­kur Genel Mü­dü­rü Alim­le Alim'le bir­lik­te, Çay­kur Zi­ra­at Bo­ta­nik Çay Bah­çe­sin­de bir­lik­te 3 sür­gün çay ha­sa­dı yap­tı­lar.
Bu­ra­da­ki in­ce­le­me­le­rin ar­dın­dan Çay­kur Genel Mü­dür­lü­ğü­nü zi­ya­ret, Çay­kur Çam­lı­hem­şin Or­ga­nik Çay Fab­ri­ka­sın­da in­ce­le­me ve Çam­lı­hem­şin il­çe­sin­de Çay­kur ta­ra­fın­dan ya­pı­lan Çay Satış Ma­ğa­za­sı­nın açı­lı­şı­nı ger­çek­leş­ti. Açıl­sa Çam­lı­hem­şin Kay­ma­ka­mı ve Be­le­di­ye Baş­ka­nı­da eşlik et­ti­ler.
Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —