Tarih: 08.06.2023 09:47

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI BAKAN YARDIMCISI İKEN İKİZDERE ÇAY FABRİKASI YAPIMINI İNCELEMİŞTİ

Facebook Twitter Linked-in

 Fab­ri­ka­nın yapım aşa­ma­sın­da ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­le­riy­le İkiz­de­re’ye ge­le­rek ça­lış­ma­la­rı hak­kın­da bilgi almış ve ilk se­zo­na 100 ton ka­pa­si­te­li Or­ga­nik Fab­ri­ka­nın ta­mam­la­na­rak hiz­me­te gi­re­ce­ği sö­zü­nü al­mış­tı.
İlçe­de­ki kar­şı­la­ma­da İkiz­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz’de il­çe­de­ki çay po­tan­si­ye­li ve fab­ri­ka ya­pıl­ma­dan önce üre­ti­ci­le­rin ya­şa­dı­ğı sı­kın­tı­lar hak­kın­da bilgi ver­miş­ti.
Yeni hü­kü­met­te Cum­hur­baş­ka­nı ta­ra­fın­dan Tarım ve Orman Ba­kan­lı­ğı­na ata­nan İbra­him Yu­mak­lı daha önce Bakan Yar­dım­cı­lı­ğı gö­re­vi­ni yü­rü­tü­yor­du.
İbra­him Yu­mak­lı kim­dir
1969 Yı­lın­da Kas­ta­mo­nu'da doğan İbra­him Yu­mak­lı, Ba­kır­köy İmam Hatip Li­se­si'nin­den sonra 1992 yı­lın­da Ulu­dağ Üni­ver­si­te­si İkti­sa­di İdari Bi­lim­ler Fa­kül­te­si İşlet­me bö­lü­mün­den mezun oldu.
İş ha­ya­tı­na 1993 yı­lın­da Mars­hall Boya A.Ş.'de it­ha­lat iş­lem­le­ri uz­ma­nı ola­rak baş­la­yan Yu­mak­lı, 2011 yı­lı­na kadar Akzo Nobel Tür­ki­ye bün­ye­sin­de bu­lu­nan Mars­hall Boya A.Ş. ile bağlı grup şir­ket­le­ri­nin mali grup­la­rın­da yö­ne­ti­ci­lik yaptı.
2011 yı­lın­da Al­ja­ze­era Tür­ki­ye'de ça­lış­ma­ya baş­la­dı.
2012-2015 yıl­la­rı ara­sın­da Al­ja­ze­era Tür­ki­ye'nin sahip ol­du­ğu  TV ka­na­lı­nı yö­net­ti.
Ocak- Ekim 2016 ta­rih­le­ri ara­sın­da Ana­do­lu Ajan­sı Ulus­la­ra­ra­sı Ope­ras­yon­lar Di­rek­tö­rü ola­rak görev yaptı.
Ekim 2016'dan iti­ba­ren Genel Müdür ve İcracı Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üyesi ola­rak GÜB­RE­TAŞ'ta görev yap­mış olup, 7 Nisan 2022 Per­şem­be Günü ya­yın­la­nan Resmi Ga­ze­te ile Tarım ve Orman Bakan Yar­dım­cı­sı ola­rak atan­mış­tı.
Son Cum­hur­baş­kan­lı­ğı ka­rar­na­me­siy­le 3 Ha­zi­ran 2023 ta­ri­hin­de Tarım ve Orman Ba­ka­nı ola­rak ata­na­rak gö­re­vi­ne baş­la­dı.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —