TGF Yönetim Kurulu Kula'da toplandı

Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Fe­de­ras­yo­nu Yö­ne­tim Ku­ru­lu, Ma­ni­sa’nın Kula il­çe­sin­de top­lan­dı.

Güncel Haberler 25.10.2022 09:26:00 0
TGF Yönetim Kurulu Kula

    Ma­ni­sa Ga­ze­te­ci­ler ve Ya­yın­cı­lar Der­ne­ği’nin ev sa­hip­li­ğin­de­ki top­lan­tı­ya Genel Baş­kan Yıl­maz Ka­ra­ca, Genel Baş­kan Ve­ki­li Cafer Esen­de­mir, Genel Sek­re­ter Bay­ram Ekici, Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Le­vent Altun, Mali Say­man Derya Ak­bı­yık, Genel Sek­re­ter Yar­dım­cı­la­rı Er­ci­han Çak­mak ve Semra Şener, Yö­ne­tim ku­ru­lu üyesi Ala­et­tin Yakın ka­tıl­dı.
    Top­lan­tı­nın ar­dın­dan açık­la­ma­da bu­lu­nan TGF Genel Baş­ka­nı Yıl­maz Ka­ra­ca, TBMM’de kabul edi­len yeni basın ya­sa­sın­da, in­ter­net ga­ze­te­ci­li­ği ile ya­zı­lı ba­sı­nın bir­leş­ti­ril­me­si­nin Ana­do­lu’da ya­yın­la­nan 970 ga­ze­te­yi büyük bir çık­ma­zın içine so­ka­ca­ğı­nı be­lir­te­rek, “İnter­net ga­ze­te­ci­li­ği­nin ayrı bir ya­sa­sı ol­ma­lı” dedi.
Genel Baş­kan Yıl­maz Ka­ra­ca şöyle devam etti:
    “TGF ola­rak yıl­lar­dan beri in­ter­net medya ya­sa­sı­nın çık­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni vur­gu­la­dık çünkü bu alan­da bir dü­zen­le­me ya­pıl­ma­sı ge­re­ki­yor­du. Ancak yeni basın ya­sa­sın­da in­ter­net medya dü­zen­le­me­si ile bir­lik­te özel­lik­le 29. Mad­de­nin olum­suz so­nuç­lar do­ğu­ra­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yo­ruz. An­ka­ra’da tüm si­ya­si parti tem­sil­ci­le­riy­le gö­rüş­me­ler yap­tık, bu ko­nu­da­ki en­di­şe­le­ri­mi­zi dile ge­tir­dik. Hem basın mes­lek ör­güt­le­ri­nin hem de ka­mu­oyu­nun bu ko­nu­da­ki tep­ki­le­ri­ne rağ­men ne yazık ki yeni yasa bu ha­liy­le geç­miş bu­lun­mak­ta­dır.
    ‘Halkı ya­nıl­tı­cı bil­gi­yi ale­nen yayma’ şek­lin­de­ki ifa­de­nin kişi ve ku­rum­la­ra göre fark­lı so­nuç­lar do­ğu­ra­bi­lecek ve basın öz­gür­lü­ğü­nü en­gel­le­yen bir tu­tu­ma dö­nü­şe­bi­lecek ol­ma­sı te­dir­gin edi­ci­dir. Bu yan­lış­tan bir an önce dö­nül­me­li­dir.”
    TGF Baş­ka­nı Ka­ra­ca, yeni yasa ile in­ter­net med­ya­sı­nın da resmi ilan ala­bi­le­ce­ği­ni ve bu du­ru­mun da ya­zı­lı medya açı­sın­dan bazı ra­hat­sız­lık­la­ra neden ola­bi­le­ce­ği­ne dik­kat çe­ke­rek, “Her iki mec­ra­nın aynı ke­fe­ye ko­nu­lup aynı kri­ter­ler uy­gu­lan­ma­sı olum­suz so­nuç­lar do­ğu­ra­cak. Bu ko­nu­da da dik­kat edil­me­si ge­re­ki­yor. Öte yan­dan, yeni basın ya­sa­sın­da, basın kart­la­rı ko­mis­yo­nun­da ga­ze­te­ci­le­rin hak­la­rı­nı sa­vu­nan basın mes­lek ör­güt­le­ri yok sa­yıl­mış­tır. Ga­ze­te­ci­lik yap­ma­yan bazı kamu kurum yö­ne­ti­ci­le­ri­ne basın kartı ve­ri­lecek ol­ma­sı da büyük bir ha­ta­dır” dedi.
    TGF’nin 20 bine yakın üye­siy­le Tür­ki­ye’nin en büyük basın mes­lek ku­ru­lu­şu ol­du­ğu­nu söy­le­yen Genel Baş­kan Yıl­maz Ka­ra­ca, yeni çıkan basın ya­sa­sı­nın Ana­do­lu ba­sı­nı­nı yok ede­ce­ği­ni dü­şün­dük­le­ri­ni be­lir­te­rek, “Sayın Cum­hur­baş­ka­nı yeni ya­sa­yı veto et­me­li­dir” dedi.
                Ha­ber-Fo­to: T.G.F.


Anahtar Kelimeler: Yönetim Kurulu ' toplandı
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °