THY, Deprem Bölgesindeki 1000 Aileden Birer Kişiyi İşe Alacağını Açıkladı

THY Yö­ne­timİ Ku­ru­lu ve İcra Ko­mi­te­si Baş­ka­nı 1000 aile­den birer ki­şi­ye THY ve iş­ti­rak şir­ket­le­rin­de iş im­ka­nı su­na­cak­la­rı­nı açık­la­dı.

Güncel Haberler 18.02.2023 10:29:00 0
THY, Deprem Bölgesindeki 1000 Aileden Birer Kişiyi İşe Alacağını Açıkladı

 THY Yö­ne­tim Ku­ru­lu ve İcra Ko­mi­te­si Baş­ka­nı Prof. Dr. Ahmet Bolat yap­tı­ğı açık­la­ma­da, "Asrın fe­la­ke­ti" ola­rak be­lir­ti­len Kah­ra­man­ma­raş mer­kez­li dep­rem­ler­den et­ki­le­nen böl­ge­de­ki 1000 aile­den birer ki­şi­ye THY ve iş­ti­rak şir­ket­le­rin­de iş im­ka­nı su­na­cak­la­rı­nı ifade etti.
THY Yö­ne­tim Ku­ru­lu ve İcra Ko­mi­te­si Baş­ka­nı Prof. Dr. Ahmet Bolat, sos­yal medya he­sa­bın­dan yap­tı­ğı açık­la­ma­da, Çevre, Şe­hir­ci­lik ve İklim De­ği­şik­li­ği Ba­kan­lı­ğı ile AFAD ko­or­di­nas­yo­nun­da dep­rem böl­ge­sin­de 1000 ko­nut­luk "THY Ma­hal­le­si" pro­je­si için ça­lış­ma­la­ra devam et­tik­le­ri­ni ifade etti.
75 mil­yon do­lar­lık bu ba­ğı­şın yanı sıra yeni bir pro­je­nin müj­de­si­ni ver­mek is­te­di­ği­ni be­lir­ten Bolat, şun­la­rı söy­le­di: "Dep­rem böl­ge­sin­de afet­ten et­ki­le­nen 1000 aile­den birer ki­şi­ye Türk Hava Yol­la­rı ve iş­ti­rak şir­ket­le­rin­de iş im­ka­nı su­na­ca­ğız. Her yıl ih­ti­ya­cı­mı­za bi­na­en is­tih­dam et­ti­ği­miz ça­lış­ma ar­ka­daş­la­rı­mı­zı, bu böl­ge­ler­den baş­vu­ran va­tan­daş­la­rı­mı­za ön­ce­lik ve­re­rek is­tih­dam ede­ce­ğiz. Kabin me­mur­lu­ğu­na ala­ca­ğı­mız ar­ka­daş­la­rı­mı­za da 3 ay İngi­liz­ce eği­ti­mi­ni üc­ret­siz ve­re­rek, po­zi­tif ay­rım­cı­lık ya­pa­ca­ğız. Bunun gibi de­tay­la­rı ol­gun­laş­tı­ra­rak kısa za­man­da resmi ola­rak ilan ede­ce­ğiz. O za­ma­na kadar sa­bır­la bek­le­me­ni­zi rica edi­yo­rum. Yak­la­şan tu­rizm se­zo­nun­da Hiz­met İhra­cat­çı­la­rı Bir­lik­le­ri­ne üye tüm il­gi­li sek­tör­le­re de ön­cü­lük ede­ce­ği­mi­ze ve on­la­rın da bu taşın al­tı­na el­le­ri­ni ko­ya­cak­la­rı­na ina­nı­yo­rum. Bu sene üstün gay­ret­le­riy­le 85 mil­yar dolar hiz­met ih­ra­ca­tı­na imza atan ar­ka­daş­la­rım­dan her bi­ri­nin de bu se­fer­ber­lik­te 'ben de varım' di­ye­ce­ği­ne ina­nı­yor ve is­tih­dam pro­je­le­ri­ni bek­li­yo­rum" dedi.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °