Trafik kazası sonrası ayakların kullanmayan hasta doku nakli ile sağlığına kavuştu

İli­miz­de araç­tan düşen ve buna bağlı yü­rü­ye­mez du­ru­ma gelen Leyla Kur­tu­luş, uy­gu­la­nan ba­şa­rı­lı te­da­vi so­nu­cun­da sağ­lı­ğı­na ka­vuş­tu.

Güncel Haberler 9.11.2023 10:04:00 0
Trafik kazası sonrası ayakların kullanmayan hasta doku nakli ile sağlığına kavuştu

 İli­miz­de tra­fik ka­za­sı son­ra­sı ayak­la­rın­da kı­rık­lar, ya­ra­lan­ma­lar ve doku ze­de­len­me­le­ri şi­kâ­yet­le­riy­le Rize Dev­let Has­ta­ne­si­ne gelen Leyla Kur­tu­luş, sol ba­ca­ğın­dan doku nakli alı­na­rak sağ ba­ca­ğı­na yama ve greft te­da­vi­si uy­gu­la­nıp sağ­lı­ğı­na ka­vu­şa­rak ta­bur­cu oldu.
Te­da­vi sü­re­ci­ni ya­kın­dan takip eden Rize Dev­let Has­ta­ne­si Baş­he­ki­mi Dr. Öğr. Üyesi Şaban Er­ge­ne, ta­bur­cu­luk aşa­ma­sı­na gelen has­ta­yı te­da­vi sü­re­ci­ne bir­lik­te yü­rüt­tü­ğü En­fek­si­yon Has­ta­lık­la­rı Uz­ma­nı Dr. Sü­ley­man Koç, Plas­tik Cer­ra­hi Uz­ma­nı Dr. Yunus Sağ­lam ve Or­to­pe­di ve Trav­ma­to­lo­ji Uz­ma­nı Dr. Hamdi Çolak ser­vis­te zi­ya­ret etti.
Rize Dev­let Has­ta­ne­si Baş­he­ki­mi Dr. Öğr. Üyesi Şaban Er­ge­ne, yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “Has­ta­mız Leyla Kur­tu­luş ma­ale­sef yak­la­şık 3 hafta ön­ce­sin­de bir kam­yon ka­za­sı so­nu­cu ke­mik­le­rin­de kı­rık­lar, ya­ra­lan­ma­lar, do­ku­lar­da hasar ve ab­raz­yon­lar­la bize gel­miş­ti. Has­ta­mı­zı dev­let has­ta­ne­miz­de or­to­pe­di, plas­tik cer­ra­hi­si ve en­fek­si­yon has­ta­lık­la­rı ola­rak ekip şek­lin­de kabul edip te­da­vi­si­ni bu şe­kil­de do­kun­duk.” diye ifade etti.
Er­ge­ne, “Kemik kı­rık­la­rı­nı or­to­pe­di bö­lü­müy­le, do­ku­lar­da­ki ya­ra­lan­ma­lar he­ma­tom, ab­raz­yon­la­rı da karşı ba­cak­tan doku nakli ya­pa­rak ya­ra­lan­mış olan do­ku­la­rı ha­sar­lı yü­zey­sel ve derin do­ku­la­rın üze­ri­ne doku nakli ya­pa­rak plas­tik cer­ra­hi­siy­le takip ettik. El­ham­dü­lil­lah güzel bir sonuç aldık. Güzel bir doku uyumu ile has­ta­mı­zı tek­rar­dan mo­bi­li­zas­yo­nu­na şahit olduk ve se­vin­dik.” şek­lin­de ko­nuş­tu.
Rize Dev­let Has­ta­ne­sin­de bu denli ger­çek­le­şen ba­şa­rı­lı ame­li­yat­la­rın gi­de­rek ar­ta­ca­ğı­nı vur­gu­la­yan Er­ge­ne, “İnşal­lah dev­let has­ta­ne­miz­de böyle güzel bir şe­kil­de iyi ame­li­yat­lar­la güzel va­ka­lar ile yol al­ma­ya devam ede­ce­ğiz. Bu ko­nu­da kar­de­şi­miz çok büyük bir mut­lu­luk ve se­vinç kay­na­ğı oldu. Ken­di­si­ne çok geç­miş olsun, Allah şim­di­den sağ­lık sıh­hat nasip ey­le­sin in­şal­lah.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Ba­şa­rı­lı te­da­vi­nin ar­dın­dan sağ­lı­ğı­na ka­vu­şan Leyla Kur­tu­luş, “Yak­la­şık kırk gün ön­ce­sin­de ara­ba­dan düş­tüm. Sol aya­ğım­da kırık ve sağ aya­ğım­da ya­ra­lan­ma­lar, ze­de­len­me­ler oldu. Ev­dey­dim yani evde te­da­vi aldım. Ama bu zaman zar­fın­da kötü oldum. Daha sonra has­ta­ne­ye gel­dim. Allah razı olsun Şaban hoca ve Yunus hoca du­ru­mu­mu ele al­dı­lar. Çok şükür te­da­vi­me baş­la­dı­lar. Son­ra­sın­da plas­tik cer­ra­hı­mız Yunus hoca ta­ra­fın­dan ame­li­yat edil­dim.” dedi.
Yama ve greft ya­pıl­dı­ğı­nı be­lir­ten Kur­tu­luş, “ Bir aya­ğım­dan alıp diğer aya­ğı­ma parça ko­yul­du. Ame­li­yat­tan son­ra­ki sü­re­cim çok ba­şa­rı­lıy­dı. Şaban ho­ca­dan, Yunus ho­ca­dan ve eki­bin­den Allah razı olsun. Şu anda iyi­yim süreç güzel iler­li­yor. Greft alı­nan yer de çok iyi, yama ya­pı­lan ayak­ta çok iyi ger­çek­ten çok mem­nu­num. Şu an da iyi­yim yolda kendi ba­şı­ma yü­rü­ye­bi­li­yo­rum. Na­sip­se ta­bur­cu ola­ca­ğım.” de­ğer­len­dir­me­sin­de bu­lun­du.
           Ha­ber-Fo­to: Esra Nur KİNES


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °