TRSM Koordinasyon Kurulu Rize Devlet Hastanesinde Toplandı

Top­lum Ruh Sağ­lı­ğı Mer­ke­zi İl Ko­or­di­nas­yon Ku­ru­lu top­lan­tı­sı Rize Dev­let Has­ta­ne­si­nin ev sa­hip­li­ğin­de dü­zen­len­di.

Güncel Haberler 1.07.2023 16:19:00 0
TRSM Koordinasyon Kurulu Rize Devlet Hastanesinde Toplandı

 Top­lum Ruh Sağ­lı­ğı Mer­ke­zi İl Ko­or­di­nas­yon Ku­ru­lu 2023 yılı ikin­ci top­lan­tı­sı Halk Sağ­lı­ğı Hiz­met­le­ri Baş­ka­nı Op. Dr. Seç­kin Ka­ra­oğ­lu ile Rize Dev­let Has­ta­ne­si Baş­he­ki­mi Dr. Öğr. Üyesi Şaban Er­ge­ne baş­kan­lı­ğın­da Rize Dev­let Has­ta­ne­si top­lan­tı sa­lo­nun­da ger­çek­leş­ti­ril­di.
Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü ko­or­di­nas­yo­nun­ca dü­zen­le­nen top­lan­tı­ya Mü­dür­lü­ğü­müz Halk Sağ­lı­ğı Hiz­met­le­ri Baş­kan­lı­ğı, Rize Dev­let Has­ta­ne­si Baş­he­kim­li­ği, Rize Be­le­di­ye­si Baş­kan­lı­ğı, Aile, Ça­lış­ma ve Sos­yal Hiz­met­ler İl Mü­dür­lü­ğü, Rize İl Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü, İl Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü, Genç­lik Hiz­met­le­ri ve Spor İl Mü­dür­lü­ğü, İl Kül­tür ve Tu­rizm Mü­dür­lü­ğü, Halk Eği­tim Mer­ke­zi Mü­dür­lü­ğü İŞKUR Rize İl Mü­dür­lü­ğü, Sos­yal Yar­dım­laş­ma ve Da­ya­nış­ma Vakfı Baş­kan­lı­ğı, Rize Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası Baş­kan­lı­ğı ve Rize Eb­ru­li Sanat ve Yaşam Der­ne­ği tem­sil­ci­le­ri ka­tı­lım sağ­lan­dı.
Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü Ruh Sağ­lı­ğı Birim Uz­ma­nı Salih Yıl­dı­rım ta­ra­fın­dan Mü­dür­lü­ğü­müz­ce, Doğu Ka­ra­de­niz Pro­je­si Bölge Kal­kın­ma İda­re­si Baş­kan­lı­ğı­na (DOKAP) su­nul­mak üzere ha­zır­la­nan “Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü Top­lum Ruh Sağ­lı­ğı Mer­ke­zi Mes­le­ki Eği­tim ve Re­ha­bi­li­tas­yon Atöl­ye­si” pro­je­si ko­mis­yon üye­le­ri­ne su­nul­du. Ha­zır­la­nan bu proje ile ağır ruh­sal has­ta­lı­ğı bu­lu­nan va­tan­daş­la­rı­mı­za is­tih­dam ve üre­ti­me katkı verme, za­man­la­rı­nı uygun bir şe­kil­de de­ğer­len­dir­me, kendi ya­şam­la­rı­nı tek ba­şı­na sür­dü­re­bi­lecek do­na­nım ve ye­ter­li­li­ğe sahip ol­ma­la­rı ama­cıy­la yö­re­sel ve kül­tü­rel ürün­ler üre­ti­lecek atöl­ye­ler oluş­tu­ru­la­ca­ğı­nı ve bu atöl­ye­ler­den elde edi­len ge­lir­ler ile has­ta­la­rı­mı­za eko­no­mik kat­kı­lar sağ­la­na­ca­ğı ay­rı­ca ge­lir­ler ile TRSM’yi ge­liş­tir­mek adına sa­nat­sal ve kül­tü­rel an­lam­da vakit ge­çir­me­le­ri için, sanat oda­la­rı, müzik oda­la­rı gibi yeni oda­lar ku­rul­ma­sı plan­la­nan pro­je­nin bu an­lam­da ilk ola­cak ni­te­lik­te ol­du­ğu vur­gu­lan­dı. Ay­rı­ca TRSM has­ta­la­rı­nın atöl­ye ça­lış­ma­la­rı so­nu­cun­da üre­te­cek­le­ri ürün­le­rin pa­zar­lan­ma­sı, has­ta­la­rın sos­yal ve fi­zik­sel ak­ti­vi­te­le­ri­nin ge­liş­ti­ril­me­si için ge­rek­li fa­ali­yet­le­rin plan­lan­ma­sı da ka­rar­laş­tı­rıl­dı.
İlgili kurum ve ku­ru­luş­lar­dan tem­sil­ci­le­rin ka­tı­lı­mıy­la ger­çek­leş­ti­ri­len ve kar­şı­lık­lı görüş alış­ve­ri­şi şek­lin­de devam eden top­lan­tı, ko­nuy­la il­gi­li ya­şa­nan sorun ve çözüm öne­ri­le­ri­nin is­ti­şa­re edil­me­siy­le sona erdi. Top­lan­tı son­ra­sın­da kurul üye­le­ri Rize Dev­let Has­ta­ne­si yer­leş­ke­sin­de Top­lum Ruh Sağ­lı­ğı Mer­ke­zi­ni zi­ya­ret ede­rek, has­ta­la­rın yap­tık­la­rı ça­lış­ma­la­rı ye­rin­de in­ce­le­di.
         

Ha­ber-Fo­to: Rize İ.S.M. Basın


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °