TÜBİTAK Bilim Söyleşisi İlçemizde Yapıldı

Ça­ye­li Ahmet Hamdi İsha­koğ­lu Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen “Sağ­lık­lı Yaşam ve Spor” ko­nu­lu TÜBİTAK Bilim Söy­le­şi Prog­ra­mı Ça­ye­li Öğ­ret­me­ne­vi ASO’da ya­pıl­dı.

Yerel Haberler 22.12.2023 09:24:00 0
TÜBİTAK Bilim Söyleşisi İlçemizde Yapıldı

 Prog­ram Ça­ye­li AHİ De­niz­ci­lik Li­se­si ta­ra­fın­dan 2023 yı­lın­da TÜBİTAK’a ya­pı­lan baş­vu­ru­nun kabul edil­me­si üze­ri­ne ger­çek­leş­ti­ril­di. Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Tıp Fa­kül­te­si Öğ­re­tim Üyesi Prof. Dr.Hülya Kılıç Yıl­maz’ın ko­nuş­ma­cı ola­rak ka­tıl­dı­ğı prog­ra­ma Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı İsmail Hakkı Çift­çi, Ça­ye­li Dev­let Has­ta­ne­si Baş­he­ki­mi Dr. Yahya Ke­si­ci, Ça­ye­li Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası Baş­ka­nı Meh­met Ali Mert, Ça­ye­li Genç­lik ve Spor İlçe Mü­dü­rü Mu­ham­met Yıl­maz, Ça­ye­li Ahmet Hamdi İsha­koğ­lu Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si Okul Aile Bir­li­ği Baş­ka­nı Mah­mut Çift­çi’nin yanı sıra, öğ­ren­ci ve­li­le­ri ve bir­çok da­vet­li ka­tıl­dı.
Prog­ram­da Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Tıp Fa­kül­te­si Öğ­re­tim Üyesi Prof. Dr. Hülya Kılıç Yıl­maz bes­len­me, bes­len­me alış­kan­lık­la­rı, doğru bes­len­me­nin insan ömrü üze­rin­de­ki et­ki­si, ül­ke­le­re göre yaşam sü­re­le­ri ve bes­len­me alış­kan­lık­la­rı, spor tür­le­ri­ne göre bes­len­me, sağ­lık­lı yaşam ve spor ko­nu­la­rın­da bil­gi­ler verdi. Yak­la­şık bir buçuk saati aşan prog­ra­mın so­nun­da öğ­ren­ci­ler­den gelen so­ru­la­ra ce­vap­lar veren Yıl­maz’a günün anı­sı­na Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı İsmail Hakkı Çift­çi ta­ra­fın­dan çiçek tak­tim edil­di.
TÜBİTAK Bilim Söy­le­şi­le­ri, 2014 yı­lın­dan iti­ba­ren TÜBİTAK Bilim ve Top­lum Baş­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan baş­la­tı­lan ala­nın­da uzman bilim in­san­la­rı­nı öğ­ren­ci­ler­le bir araya ge­ti­ren, sunum ve so­ru-ce­vap bö­lüm­le­rin­den olu­şan top­lum­da bilim far­kın­da­lı­ğı­nı ve po­pü­ler bilim okur­ya­zar­lı­ğı­nı ar­tır­ma­yı he­def­le­yen et­ki­le­şim­li et­kin­lik­ler ola­rak ya­pıl­mak­ta­dır.
     Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °