TÜBİTAK'TAN, RTEÜ, ÇAYKUR VE ÇAYMER'İN ORTAK 1001 PROJESİNE DESTEK

TÜBİTAK

Bi­lim­sel ve Tek­no­lo­jik Araş­tır­ma Pro­je­le­ri­ni Des­tek­le­me Prog­ra­mı” kap­sa­mın­da des­tek­len­me­ye hak ka­zan­dı.

 Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Öğ­re­tim Üye­le­ri­nin Proje Des­te­ği ve RTEÜ Çay ve Çay Ürün­le­ri Uy­gu­la­ma ve Araş­tır­ma Mer­ke­zi Mü­dü­rü Doç. Dr. Ke­zi­ban Ya­zı­cı’nın yü­rü­tü­cü­lü­ğün­de­ki “Çay Bah­çe­le­ri­nin Ye­ni­len­me­sin­de Kul­la­nı­la­cak Çay Çeşit ve Çeşit Aday­la­rı­nın Ku­rak­lı­ğa Da­ya­nık­lı­lık­la­rı­nın Be­lir­len­me­si” isim­li proje “TÜBİTAK 1001, Bi­lim­sel ve Tek­no­lo­jik Araş­tır­ma Pro­je­le­ri­ni Des­tek­le­me Prog­ra­mı” kap­sa­mın­da des­tek­len­me­ye hak ka­zan­dı. RTEÜ Öğ­re­tim gö­rev­li­si Doç. Dr. Ke­zi­ban Ya­zı­cı proje ile il­gi­li ola­rak, “Son yıl­lar­da tüm dün­ya­yı teh­dit eden iklim de­ği­şik­li­ği­ne karşı İhti­sas­laş­ma fa­ali­yet­le­ri­miz kap­sa­mın­da Tür­ki­ye çay ta­rı­mı­nın sür­dü­rü­le­bi­lir­li­ği için önem­li bir adım ni­te­li­ği ta­şı­yan ve pay­da­şı­mız olan, Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü (ÇAY­KUR) ile yola çık­tı­ğı­mız pro­je­de, yine bir diğer pay­da­şı­mız, ÇAY­MER ve Shi­zu­oka Üni­ver­si­te­si, Çay Araş­tır­ma Mer­ke­zi (JA­PON­YA) ile de iş bir­li­ği ya­pıl­mış ve “Çayda Da­ya­nık­lı­lık Is­la­hı” ça­lış­ma­la­rı baş­la­tıl­mış­tır.” dedi.
TÜBİTAK 1007 pro­je­si­nin de­va­mı ni­te­li­ğin­de plan­la­nan proje ile, yurt içi ve yurt dı­şın­dan se­çi­len çay çe­şit­le­ri ve çeşit aday­la­rı­nın ku­rak­lı­ğa da­ya­nık­lı­lık­lar be­lir­le­necek. Shi­zu­oka Üni­ver­si­te­si Çay Araş­tır­ma Mer­ke­zi Mü­dü­rü Prof. Dr. Yo­ri­yu­ki Na­ka­mu­ra da­nış­man­lı­ğın­da kar­şı­lık­lı zi­ya­ret­ler ile Ja­pon­ya ör­ne­ği de baz alı­na­rak böl­ge­sel fa­ali­yet­le­re des­tek ve­ri­lecek de­nil­di.
          Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI