Tüp bebek tedavisinde dünya standartlarında başarı

Her yıl bin­ler­ce aile­nin tüp bebek te­da­vi­si gör­dü­ğü SDÜ Tüp Bebek Mer­ke­zi de­ne­yim­li ve uzman ekibi ile bu ba­şa­rı ora­nı­na ulaş­tı.

Güncel Haberler 12.02.2024 09:25:00 0
Tüp bebek tedavisinde dünya standartlarında başarı

 Sü­ley­man De­mi­rel Üni­ver­si­te­si Has­ta­ne­si Tüp Bebek Mer­ke­zi, tüp bebek te­da­vi­sin­de dünya stan­dart­la­rı­nı ya­ka­la­dı. Dünya ça­pın­da genç ka­dın­lar­da or­ta­la­ma tüp bebek ba­şa­rı oranı yak­la­şık yüzde el­li­dir. Her yıl bin­ler­ce aile­nin tüp bebek te­da­vi­si gör­dü­ğü SDÜ Tüp Bebek Mer­ke­zi de­ne­yim­li ve uzman ekibi ile bu ba­şa­rı ora­nı­na ulaş­tı. Ge­nel­lik­le bir yıl­dan daha uzun sü­re­dir ge­be­li­ğin ger­çek­leş­me­di­ği ko­şul­lar­da tüp bebek te­da­vi­si ter­cih edi­li­yor. Tüp bebek te­da­vi­sin­de ba­şa­rı oran­la­rı­nı et­ki­le­yen fak­tör­ler “yaş”, “yu­mur­ta re­zer­vi”, “la­bo­ra­tu­va­rın sahip ol­du­ğu tek­no­lo­jik do­na­nım­lar”, “sperm sa­yı­sı ve ka­li­te­si” ve “ge­li­şen emb­ri­yo sayı ve ka­li­te­si” ola­rak sı­ra­la­nı­yor. SDÜ Has­ta­ne­si Tüp Bebek Mer­ke­zi, son tek­no­lo­jik ci­haz­lar, has­ta­ya özel ve hasta mer­kez­li te­da­vi yak­la­şı­mıy­la ba­şa­rı ora­nın­da dünya stan­dart­la­rı­nı ya­ka­la­dı. SDÜ Tıp Fa­kül­te­si Kadın Has­ta­lık­la­rı ve Doğum Ana­bi­lim Dalı Öğ­re­tim Üyesi Prof. Dr. Gök­han Bay­han ön­cü­lü­ğün­de uzman ve de­ne­yim­li bir ekip­le hiz­met veren tüp bebek mer­ke­zi, on yılı aşkın sü­re­dir emb­ri­yo don­dur­ma ve don­du­rul­muş emb­ri­yo trans­fe­ri de ger­çek­leş­ti­ri­yor.
Has­ta­ya Özel ve Hasta Mer­kez­li Uy­gu­la­nan Te­da­vi­ler
SDÜ Has­ta­ne­si Tüp Bebek Mer­ke­zi­nin ça­lış­ma­la­rı hak­kın­da gö­rüş­le­ri­ni be­lir­ten Prof. Dr. Bay­han “Kli­ni­ği­miz­de ta­ma­mı öğ­re­tim üye­le­rin­den olu­şan uzman bir eki­bin yanı sıra son tek­no­lo­ji ci­haz­lar ile do­na­tıl­mış ciddi bir alt ya­pı­ya sa­hi­biz. Bu­ra­da, yu­mur­ta­nın döl­len­me­si sağ­la­na­rak olu­şan emb­ri­yo­lar­dan en sağ­lık­lı­sı se­çi­lir ve anne rah­mi­ne trans­fer edi­lir.
Yu­mur­ta­nın döl­len­me­si­ne göre kla­sik tüp bebek(IVF) ya da mik­ro­en­jek­si­yon(ICSI) yön­te­mi uy­gu­la­nır.” dedi. Tüp bebek uy­gu­la­ma­sın­da has­ta­ya özel te­da­vi­ler hak­kın­da bilgi veren Öğr. Gör. Emine Esra Nal ise “Tüp bebek kli­ni­ği­miz­de, In­fer­ti­li­te tanı ve te­da­vi­si, his­te­ro­sal­pin­gog­ra­fi(HSG), di­ag­nos­tik ve ope­ra­tif la­pa­ros­ko­pi­ler, aşı­la­ma te­da­vi­si(IUI), yu­mur­ta top­la­ma iş­le­mi(OPU), mik­ro­en­jek­si­yon (ICSI) ve kla­sik (IVF) yön­te­mi, ka­li­te­li emb­ri­yo ge­li­şi­mi ile blas­to­kist trans­fe­ri, emb­ri­yo don­dur­ma ve çözme iş­lem­le­ri, sperm ana­li­zi, erkek ne­den­li in­fer­ti­li­te te­da­vi­sin­de micro TESE, TESA iş­lem­le­ri ve kri­yop­re­zer­vas­yo­nu ba­şa­rıy­la uy­gu­lan­mak­ta­dır” di­ye­rek ek­le­di.
              

Ha­ber-Fo­to: Burak CELEP


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °