Tarih: 20.09.2023 11:53

TURGUT KIRAN DENİZCİLİK FAKÜLTESİ KÖPRÜÜSTÜ VE GMDSS SİMÜLATÖRLERİ TÖRENLE AÇILDI

Facebook Twitter Linked-in

 Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si De­re­pa­za­rı Tur­gut Kıran De­niz­ci­lik Fa­kül­te­sin­de, İstan­bul ve Mar­ma­ra, Ege, Ak­de­niz, Ka­ra­de­niz Böl­ge­le­ri (İMEAK) Deniz Ti­ca­ret Odası ta­ra­fın­dan ka­zan­dı­rı­lan, Köp­rü­üs­tü si­mü­la­tö­rü ve GMDSS si­mü­la­tö­rü­nün açı­lış tö­re­ni ger­çek­leş­ti­ril­di.
Tur­gut Kıran De­niz­ci­lik Fa­kül­te­si Kon­fe­rans Sa­lo­nu’nda ger­çek­leş­ti­ri­len açı­lış tö­re­nin­de, Tur­gut Kıran De­niz­ci­lik Fa­kül­te­si De­ka­nı Prof. Dr. Fer­hat Ka­lay­cı, İMEAK Deniz Ti­ca­ret Odası Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Tamer Kıran ve Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz açı­lış ko­nuş­ma­sı yaptı.
Ko­nuş­ma­sı­na fa­kül­te­mi­zin ta­rih­çe­sin­den bah­se­de­rek baş­la­yan Dekan Prof. Dr. Ka­lay­cı, açı­lı­şı ya­pı­lan iki yeni si­mü­la­tö­rün, öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin daha ve­rim­li ve ka­li­te­li eği­tim ala­bil­me­le­ri­ne imkân sağ­la­ma­sı ba­kı­mın­dan son de­re­ce kıy­met­li ol­du­ğu­nu be­lirt­ti. Dekan Prof. Dr. Ka­lay­cı, “Si­mü­la­tör­le­rin yanı sıra, fa­kül­te­mi­ze te­orik ve uy­gu­la­ma ders­le­rin­de kul­la­nıl­mak üzere, akıl­lı tah­ta­lar, sunum ci­haz­la­rı, bil­gi­sa­yar­lar, la­bo­ra­tu­var uy­gu­la­ma mal­ze­me­le­ri ve kü­tüp­ha­ne­mi­ze bir­çok ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı dü­zey­de ba­sıl­mış kitap ve dergi ka­zan­dı­rıl­mış­tır. Fa­kül­te­mi­ze ka­zan­dı­rı­lan tüm bu im­kân­lar, bugün ara­mız­da bu­lu­nan İMEAK Deniz Ti­ca­ret Odası Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Sayın Tamer Kıran’ın des­tek ve kat­kı­la­rıy­la sağ­lan­dı­ğı­nı be­lirt­mek is­te­rim. Bu bağ­lam­da Sayın Baş­ka­nı­ma ve yö­ne­tim ku­ru­lu üye­le­ri­ne hu­zur­la­rı­nız­da şük­ran­la­rı­mı su­nu­yo­rum.” dedi. İMEAK Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Tamer Kıran ko­nuş­ma­sın­da, fa­kül­te­mi­zin ku­ru­luş aşa­ma­sın­dan bu­gü­ne kadar ge­li­nen nok­ta­yı an­la­ta­rak, eği­ti­min ka­li­te­si­ni ar­tır­ma yö­nün­de ça­lış­ma­la­rı­nı daha da ile­ri­ye gö­tü­re­cek­le­ri­ni ve bu an­lam­da kat­kı­la­rı­nı sür­dür­me­ye devam ede­cek­le­ri­ni söy­le­di. Geç­miş­te deniz si­mü­la­tör­le­ri­nin yal­nız­ca ya­ban­cı bir firma ta­ra­fın­dan ku­ru­lu­mu ve sa­tı­şı ya­pıl­dı­ğı­nı kay­de­den Kıran, yerli ve milli bir al­ter­na­tif üre­ti­mi için ça­lış­ma yü­rüt­tük­le­ri­ni be­lirt­ti. Ay­rı­ca, Köp­rü­üs­tü ve GMDSS si­mü­la­tör­le­ri­nin il­ki­nin Tur­gut Kıran De­niz­ci­lik Fa­kül­te­sin­de ku­rul­du­ğu­nun al­tı­nı çizdi. Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz ise ko­nuş­ma­sın­da, fa­kül­te­mi­ze yap­mış ol­duk­la­rı kat­kı­lar­dan do­la­yı İMEAK Deniz Ti­ca­ret Odası Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Tamer Kıran ve yö­ne­tim ku­ru­lu üye­le­ri­ne te­şek­kür ede­rek si­mü­la­tör­le­rin ha­yır­lı ol­ma­sı te­men­ni­sin­de bu­lun­du. Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz’ın günün anı­sı­na İMEAK Deniz Ti­ca­ret Odası Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Tamer Kıran’a pla­ket tak­di­mi­nin ar­dın­dan, si­mü­la­tör­le­rin açı­lı­şı ger­çek­leş­ti­ril­di. Açı­lı­şa, RTEÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz, De­re­pa­za­rı Kay­ma­kam Ve­ki­li Ahmet Açık­göz, De­re­pa­za­rı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Selim Metin, İMEAK Deniz Ti­ca­ret Odası Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Tamer Kıran, RTEÜ Üni­ver­si­te­si Genel Sek­re­te­ri Adnan Er, çok sa­yı­da Üni­ver­si­te De­ka­nı, İMEAK Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­le­ri, Aka­de­mik ve İdari per­so­nel ka­tıl­dı.
 Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —