"Turizmde etnisite, kavmıyetçilik mi olur?; Turistin milliyeti mi olur?"

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu,

Güncel Haberler 2.08.2022 09:53:00 0

    Ay­va­zoğ­lu, Arap tu­rist­le­re yö­ne­lik ya­pı­lan pay­la­şım­la­ra tepki gös­te­re­rek “Tu­rizm­de et­ni­si­te, kav­mı­yet­çi­lik mi olur?; Tu­ris­tin mil­li­ye­ti mi olur?” dedi.
 

    Arap tu­rist­le­rin bölge tu­riz­mi­ne olan kat­kı­sı­na dik­kat çeken Ay­va­zoğ­lu, “Trab­zon ve bütün Doğu Ka­ra­de­niz Böl­ge­si için önem­li bir değer olan tu­riz­min en önem­li un­su­ru Arap coğ­raf­ya­sın­dan gelen tu­rist­le­rin böl­ge­miz tu­riz­mi­ne olan eko­no­mik kat­kı­la­rı he­pi­mi­zin ma­lu­mu­dur.
    Bu Türk tu­riz­mi­nin ge­le­ce­ği ve tu­rizm­den elde edi­len ge­li­rin ar­tı­rıl­ma­sı açı­sın­dan önem­li bir fak­tör­dür.
    Arap ül­ke­le­ri va­tan­daş­la­rı için önemi ol­duk­ça fazla olan ye­şil­li­ği, yay­la­la­rı, gol­le­ri ile doğal çe­ki­ci­li­ğin mer­ke­zi du­ru­mun­da­ki böl­ge­miz Doğu Ka­ra­de­niz hazır alt­ya­pı­sı, te­sis­le­ri ile önem­li im­kan­lar sun­mak­ta­dır.
    Fakat bu alt ve üst yapı ya­tı­rım­la­rı, bu te­sis­ler, bu ula­şım ağ­la­rı çok büyük emek­ler ve­ri­le­rek oluş­tu­rul­du.
    Ne­ti­ce­de bölge ola­rak eme­li­mi­ze önem­li öl­çü­de ulaş­tık ve mey­ve­le­ri­ni top­la­ma­ya baş­la­dık. Bakın bu yıl içe­ri­sin­de yani şu ana kadar inen uçak sa­yı­sı 9000, Gün­lük or­ta­la­ma araç ki­ra­la­ma sa­yı­sı 7 bin’dir.
    Ra­kam­la­ra bakar mı­sı­nız? Özel­lik­le Kör­fez ül­ke­le­rin­den yüz­bin­ler­ce tu­ris­tin ter­ci­hi oldu şeh­ri­miz.
    Arap tu­rist­le­rin bu­gü­ne kadar özel­lik­le rağ­bet et­ti­ği, fa­vo­ri şehri Ce­nev­re ile ya­rı­şı­yor Trab­zon” şek­lin­de ko­nuş­tu.
"BOD­RUM'DA VEYA AN­TAL­YA'DA AL­MAN­CA YAHUT İNGİLİZCE TA­BE­LA­LAR­DAN DA RA­HAT­SIZ OLU­YOR MU­SU­NUZ?"
    Arap tu­riz­mi ile pan­de­mi son­ra­sı böl­ge­de eko­no­mik ha­ya­tın can­lan­dı­ğı­nı be­lir­ten Ay­va­zoğ­lu “Sos­yal medya üze­rin­den püs­kür­tü­len Arap düş­man­lı­ğı, Arap tu­rist­le­ri­mi­zi he­de­fe koyan açık­la­ma­lar ma­ni­dar ol­du­ğu kadar şüp­he­li­dir de. Kim bu Kör­fez ül­ke­le­ri va­tan­daş­la­rı­nı, Arap tu­rist­le­ri, mi­sa­fir­le­ri­mi­zi he­de­fe koyan sos­yal medya pay­la­şım­la­rı­nın sa­hip­le­ri? Kim bu pro­va­ka­tör­ler? Açık­ça­sı ben bun­la­rı bir avuç ırk­çı­dan iba­ret diye de dü­şün­mü­yo­rum. Bana daha çok ulu­sal eko­no­mi­mi­zi dar­be­le­me mak­sat­lı ope­ras­yo­nel bir gi­ri­şi­min fa­il­le­ri gibi ge­li­yor bu şa­hıs­lar. Bana daha çok tu­rizm pa­za­rın­dan daha fazla pay ala­bil­mek için ya­rış­tı­ğı­mız rakip ül­ke­le­rin tu­rizm ajan­la­rı gibi ge­li­yor bun­lar.
    Yıl­la­rın emeği ile or­ta­ya çık­mış bu tab­lo­yu bir avuç kötü ve art ni­yet­li ırk­çı­ya, vatan ha­ini­ne ye­dir­me­yiz.
Hu­ku­ki yol­la­ra baş­vur­mak dahil her türlü ya­ka­la­rı­na ya­pı­şı­rız. Had­le­ri­ni bil­sin­ler! O ra­hat­sız olan­la­rın, o Arap tu­rist­le­ri­mi­zi, mi­sa­fir­le­ri­mi­zi he­de­fe ko­yan­la­rın bu böl­ge­ye, bu şehre bir fay­da­la­rı var mı? Yahu Tu­rizm­de et­ni­si­te, kav­mı­yet­çi­lik mi olur? Tu­ris­tin mil­li­ye­ti mi olur? Efen­dim Arap­ça ta­be­la­lar var­mış iş­yer­le­ri­nin üze­rin­de, e nasıl an­la­şa­cak es­na­fim başka? Bod­rum`da An­tal­ya`da ağır­lık­lı müş­te­ri kit­le­si Alman ve İngi­liz tu­rist­ler için asılı Al­man­ca yahut İngi­liz­ce ta­be­la­lar­dan da ra­hat­sız olu­yor mu­su­nuz? Bu Tu­riz­mi­miz üze­rin­den ulu­sal eko­no­mi­mi­zi he­de­fe koyma gi­ri­şim­le­ri kar­şı­lık­sız kal­ma­ya­cak­tır ve bu sa­de­ce şeh­ri­miz Trab­zon`a değil ül­ke­mi­ze kö­tü­lük­tür, iha­net­tir” şek­lin­de ko­nuş­tu.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °