TURİZMİN NABZI SEYAHAT AKADEMİSİNDE

Doğu Ka­ra­de­niz Böl­ge­si­nin genç tu­rizm­ci­si Eda Kaya ‘Se­ya­hat Aka­de­mi­si’ Yo­utu­be ka­na­lı ile, Bölge tu­riz­min nab­zı­nı tut­ma­ya devam edi­yor.

Güncel Haberler 18.05.2023 10:12:00 0
TURİZMİN NABZI SEYAHAT AKADEMİSİNDE

 Trab­zon’da bir tu­rizm se­ya­hat acen­ta­sın­da Mü­dür­lük yapan Eda Kaya’nın Se­ya­hat Aka­de­mi­si Yo­utu­be ka­na­lı, başta Trab­zon ve Rize olmak üzere, Doğu Ka­ra­de­niz Böl­ge­sin­de­ki se­ya­hat acen­ta­la­rı, otel­ler, bun­ga­lov­lar, lo­kan­ta­lar, rent a car­lar, alış­ve­riş mer­kez­le­ri, res­mi-ye­rel yet­ki­li­ler, aka­de­mis­yen­ler, sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı gibi tüm tu­rizm pay­daş­la­rı­nın, bölge tu­riz­mi hak­kın­da­ki dü­şün­ce­le­ri­ni dile ge­tir­me­le­ri­ni sağ­lı­yor.
Se­ya­hat aka­de­mi­si Yo­utu­be Ka­na­lı sa­hi­bi Eda Kaya, eşi Trab­zon Üni­ver­si­te­si Tu­rizm ve Otel­ci­lik Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu Öğ­re­tim Üyesi Dr. Mu­ham­met Caner Kaya ile bir­lik­te, Trab­zon Sür­me­ne Ye­ni­ay’da bu­lu­nan Ali Rıza Kö­roğ­lu ve Ömer Ziya Sa­rı­ali­oğ­lu’nun sahip ol­duk­la­rı Ha­unedy Doğal Yö­re­sel He­di­ye­lik Ürün­ler Alış­ve­riş Mer­ke­zi­ne konuk oldu.
Ha­unedy’de Ali Rıza Kö­roğ­lu ile bölge tu­riz­mi ve iş­let­me­le­ri­nin amaç­la­rı hak­kın­da ger­çek­leş­ti­ri­len söy­le­şi­de, tu­riz­min genel so­run­la­rı üze­rin­de de du­rul­du. Ali Rıza Kö­roğ­lu bu­ra­da yap­tı­ğı açık­la­ma­da, ‘Doğu Ka­ra­de­niz Böl­ge­si tu­rizm ala­nın­da her geçen gün bü­yü­mek­te­dir.
Tu­riz­min 2-3 aya sı­kış­ma­sı ve ka­li­fi­ye ele­man ih­ti­ya­cı ben­zer iş­let­me­le­ri­mi­zin en önem­li so­run­la­rın­dan­dır. Ka­li­fi­ye ele­man ih­ti­yaç­la­rı­nın çö­zü­mü için bölge Üni­ver­si­te­le­ri­miz bün­ye­sin­de, Arap­ça ve diğer ya­ban­cı dil­ler­de satış ya­pa­bi­lecek ele­man ye­tiş­ti­ril­me­si için uygun bö­lüm­ler açıl­ma­lı, mev­cut bö­lüm­le­rin müf­re­dat­la­rı da buna göre gün­cel­len­me­li­dir. Tu­riz­min 12 aya ya­yıl­ma­sı ko­nu­sun­da da, res­mi-ye­rel tüm yet­ki­li­ler tu­rizm pay­daş­la­rı ile bir­lik­te ça­lış­ma yap­ma­la­rı ge­rek­mek­te­dir. Ha­unedy Doğal Yö­re­sel Ürün­ler Alış­ve­riş Mer­ke­zi ola­rak, ül­ke­mi­zin her ta­ra­fın­dan, en doğal, en ka­li­te­li ürün­le­ri mi­sa­fir­le­ri­mi­ze sun­ma­ya ça­lı­şı­yo­ruz. Lo­ku­mun en do­ğa­lı­nı mi­sa­fir­le­ri­miz ile bu­luş­tu­ru­yo­ruz.
Balda Anzer Ko­ope­ra­ti­fi resmi satış ye­ri­yiz. Mü­hür­lü Anzer Balı, saf kes­ta­ne, kat­kı­sız doğal yayla çiçek bal­la­rı gibi tüm bal­la­rı­mız Tarım Ba­kan­lı­ğı­mız­dan onay­lı, eti­ket­li, pro­lin de­ğer­le­ri yük­sek en ka­li­te­li bal­lar­dır. Kah­ve­le­ri kendi adı­mı­za en ka­li­te­li­sin­den imal et­ti­ri­yo­ruz. Ça­yı­mız or­ta­ğı­mız Ömer Ziya Sa­rı­ali­oğ­lu’nun sahip ol­duk­la­rı Of Sefa Çay fab­ri­ka­sın­da, kendi adı­mı­za, bi­rin­ci kırım Mayıs çay fi­liz­le­rin­den üre­ti­len, toz­suz, kat­kı­sız ta­ma­men doğal bi­rin­ci sınıf çay­dır. Diğer tüm ürün­le­ri­mi­zi en do­ğa­lın­dan, en ka­li­te­sin­den mi­sa­fir­le­ri­miz­le bu­luş­tu­ru­yo­ruz. Bizim tüm bil­gi­le­ri­miz sos­yal medya he­sap­la­rı­mız­da açık şe­kil­de­dir. Doğal ürün­le­ri­miz­den alan yerli ve ya­ban­cı mi­sa­fir­le­ri­miz, son­ra­sın­da si­pa­riş­le­ri­ni bize bil­dir­mek­te, kargo ile yurt içi ve yurt dı­şı­na gön­de­rim sağ­la­mak­ta­yız. Bu da mi­sa­fir­le­ri­mi­zin ürün­le­ri­miz­den mem­nun kal­dık­la­rı­nın gös­ter­ge­si­dir.’ Dedi. Ali Rıza Kö­roğ­lu, ‘Se­ya­hat aka­de­mi­si Yo­utu­be Ka­na­lı böl­ge­de tu­riz­min nab­zı­nı tut­mak­ta, önem­li ko­nu­la­rı gün­de­me ge­tir­mek­te­dir. Bölge için ih­ti­yaç olan bu proje sa­hi­bi tu­rizm­ci Eda Kaya’yı ve eşi Öğ­re­tim Üyesi Dr. Mu­ham­met Caner Kaya’ı mi­sa­fir et­mek­ten onur du­yu­yo­ruz. Bu ve­si­le ile tu­rizm se­zo­nu­nun böl­ge­mi­ze ve ül­ke­mi­ze ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum.’ Dedi. Se­ya­hat aka­de­mi­si Yo­utu­be Ka­na­lı sa­hi­bi Eda Kaya, eşi Öğ­re­tim Üyesi Dr. Mu­ham­met Caner Kaya ile bir­lik­te Ha­unedy’de bu­lun­mak­tan çok mem­nun ol­du­ğu­nu, doğal ürün­ler ala­nın­da ih­ti­yaç olan iş­let­me­yi böl­ge­ye ka­zan­dır­dık­la­rı için iş­let­me sa­hip­le­ri­ne ve mi­sa­fir­per­ver per­so­ne­li­ne te­şek­kür etti.
Zi­ya­ret ve söy­le­şi he­di­ye­leş­me ve ha­tı­ra fo­toğ­ra­fı çe­ki­mi ile sona erdi.
  

Ha­ber-Fo­to: Ali Rıza KÖ­ROĞ­LU


Anahtar Kelimeler: TURİZMİN NABZI SEYAHAT AKADEMİSİNDE
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °