TÜRK ARICILIĞI AZERBAYCAN VE ÖZBEKİSTANDA TEMSİL EDİLDİ

Ege Ta­rım­sal Araş­tır­ma Ens­ti­tü­sü Mü­dür­lü­ğü Arı­cı­lık Mer­ke­zi­ni tem­si­len Ri­ze­li Mus­ta­fa Kö­soğ­lu ve Nes­li­han Özsoy Azer­bay­can ve Öz­be­kis­tan’da Tür­ki­ye’yi tem­sil et­ti­ler.

Güncel Haberler 13.06.2023 09:42:00 0
TÜRK ARICILIĞI AZERBAYCAN VE ÖZBEKİSTANDA TEMSİL EDİLDİ

 Ege Ta­rım­sal Araş­tır­ma Ens­ti­tü­sü Mü­dür­lü­ğü Arı­cı­lık Araş­tır­ma Mer­ke­zi ta­ra­fın­dan Türk Cum­hu­ri­yet­le­rin­den Öz­be­kis­tan ve Azer­bay­can’da dü­zen­le­nen iki ayrı ça­lış­ta ya Arı­cı­lık Araş­tır­ma Mer­ke­zin­den Mus­ta­fa Kö­soğ­lu ve Nes­li­han Özsoy da­vet­li ola­rak ka­tı­la­rak sunum yap­tı­lar.
 Ege Ta­rım­sal Araş­tır­ma Ens­ti­tü­sü Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan ya­yın­la­nan bül­ten­de ‘’Araş­tır­ma­cı­la­rı­mı­za Ens­ti­tü­mü­zü ba­şa­rıy­la tem­sil et­me­le­rin­den do­la­yı te­şek­kür eder, ba­şa­rı­la­rı­nın de­va­mı­nı di­le­riz.
Öz­be­kis­tan'da ya­pı­lan Mus­ta­fa Kö­soğ­lu’nun görev al­dı­ğı Ça­lış­tay­da; FAO (Bir­leş­miş Mil­let­ler Gıda ve Tarım Ör­gü­tü) ta­ra­fın­dan Türk Cum­hu­ri­yet­le­ri ka­tı­lı­mı ile 18.05.2023 ta­ri­hin­de Öz­be­kis­tan'da ger­çek­leş­ti­ri­len ''Di­gi­tal So­lu­ti­ons in Api­cul­tu­re: Prac­ti­ces and Ex­pe­ri­en­ce in Cent­ral Asia and Be­yond'' te­ma­lı ça­lış­ta­ya Ens­ti­tü­müz Arı­cı­lık Araş­tır­ma Mer­ke­zi'nden Mus­ta­fa Kö­soğ­lu davet edil­miş olup konu ile il­gi­li ör­ne­ği­ni ve olası ya­pı­la­bi­le­cek­ler hak­kın­da­ki dü­şün­ce­le­ri­ni bir su­num­la pay­laş­mış­tır. Ça­lış­ta­ya FAO uz­man­la­rı, Azer­bay­can, Ka­za­kis­tan, Kır­gı­zis­tan, Öz­be­kis­tan, Ta­ci­kis­tan, Tür­ki­ye, Türk­me­nis­tan' dan top­lam 40 kişi ka­tı­lım sağ­la­mış­tır.
Azer­bay­can’dan ya­pı­lan Nes­li­han Özsoy'un görev al­dı­ğı Ça­lış­tay­da;
FAO (Bir­leş­miş Mil­let­ler Gıda ve Tarım Ör­gü­tü) Orta Asya Alt Bölge Ofisi ta­ra­fın­dan ko­or­di­ne edi­le­rek Azer­bay­can'ın Qakh şeh­rin­de dü­zen­le­nen "Na­tu­re-Ba­sed So­lu­ti­ons Re­la­ted to Api­cul­tu­re and Wild Pol­li­na­tors" te­ma­lı ça­lış­ta­ya Ens­ti­tü­müz Arı­cı­lık Araş­tır­ma Mer­ke­zi'nden Nes­li­han Özsoy davet edil­miş olup, ül­ke­miz­de­ki pes­ti­sit ile il­gi­li resmi uy­gu­la­ma­lar­dan ve arı­lar ve ürün­le­ri üze­ri­ne ya­pıl­mış pes­ti­sit ça­lış­ma­la­rın­dan bir su­num­la bah­set­miş­tir. Ça­lış­ta­ya FAO uz­man­la­rı, Azer­bay­can, Ka­za­kis­tan, Kır­gı­zis­tan, Öz­be­kis­tan, Ta­ci­kis­tan, Tür­ki­ye, Uk­ray­na ve Türk­me­nis­tan' dan da­vet­li­le­rin ka­tı­lı­mı sağ­lan­dı­ğı be­lir­til­di.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °