TÜRK DİYANET VAKIF-SEN GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI TRABZON RİZE VE ARTVİN'DE İNCELEMEDE BULUNDU

Trab­zon, Rize ve Art­vin İl ve İlçe Müf­tü­lük­le­ri­ne zi­ya­ret­te bu­lu­na­rak sen­di­ka üye­le­riy­le bir araya ge­le­rek is­tek­le­ri­ni ye­rin­de din­le­di­ler.

Güncel Haberler 27.12.2023 09:33:00 0
TÜRK DİYANET VAKIF-SEN GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI TRABZON RİZE VE ARTVİN

 Türk Di­ya­net Va­kıf-Sen Genel Baş­kan Yar­dım­cı­la­rı Hilmi Şanlı ve Arif Gür­soy, Trab­zon, Rize ve Art­vin İl ve İlçe Müf­tü­lük­le­ri­ne zi­ya­ret­te bu­lu­na­rak sen­di­ka üye­le­riy­le bir araya ge­le­rek is­tek­le­ri­ni ye­rin­de din­le­di­ler. Türk Di­ya­net Va­kıf-Sen Genel Baş­kan Yar­dım­cı­la­rı Hilmi Şanlı ve Arif Gür­soy yap­tık­la­rı açık­la­ma­da şun­la­rı söy­le­di­ler’’ Di­ya­net'in her türlü si­ya­si dü­şün­ce­nin, ide­olo­ji­nin ve gün­de­lik tar­tış­ma­la­rın dı­şın­da ana­ya­sal bir ku­rum­dur. Bunun bir ge­re­ği ola­rak Baş­kan­lı­ğı­mız, dev­le­ti­miz ve mil­le­ti­mi­zin be­ka­sı, in­sa­nı­mı­zın huzur ve se­la­me­ti için top­lu­mun bütün kat­man­la­rı­nı ku­şa­tı­cı bir an­la­yış­la ha­ki­ka­ti dil­len­dir­me­ye ve bu min­val­de hiz­met üret­me­ye devam et­mek­te­dir. Baş­kan­lı­ğı­mı­zın bütün bu has­sa­si­yet­le­ri­ne rağ­men, bazı ke­sim­ler­ce zaman zaman kurum ve men­sup­la­rıy­la il­gi­li olum­suz algı oluş­tu­rul­ma­ya ça­lı­şıl­dı­ğı­na şahit olu­yo­ruz. Bu, bu­gü­ne ait bir durum da de­ğil­dir. Ne yazık ki son asır bo­yun­ca med­ya­da en fazla gün­de­me gelen ko­nu­lar­dan biri din ve di­ya­net ile il­gi­li ko­nu­lar­dır. Ma­ale­sef bu da çok dü­zen­siz şe­kil­de, ge­li­şi­gü­zel, ya­lan-yan­lış bil­gi­ler­le, çoğu zaman sığ bir ide­olo­jik düz­lem­de ve ön yar­gıy­la ya­pıl­mak­ta­dır. Bu durum, yeni ne­sil­le­rin bi­lin­cin­de ona­rıl­maz ya­ra­lar aç­mak­ta, din-de­ğer ve me­de­ni­yet al­gı­sı­nı tah­rip et­mek­te­dir. Doğru ol­ma­yan bir bil­gi­yi yay­gın­laş­tır­dı­ğı­nız zaman genç­ler, yeni ne­sil­ler onu doğru zan­ne­di­yor ve ora­dan bir ön yargı olu­şu­yor zih­nin­de. Do­la­yı­sıy­la bu sa­de­ce he­def­le­nen ku­ru­mu değil, o ku­rum­la il­gi­li belki mil­yon­la­rı et­ki­li­yor"
Di­ya­net İşleri Baş­kan­lı­ğı­nın top­lu­mun her ke­si­mi­ne hiz­met ver­di­ği­ni bi­li­yor­su­nuz. Ana­ya­sa­mız, Di­ya­net İşleri Baş­kan­lı­ğı’na top­lu­mun sa­de­ce bir ke­si­mi­ni değil her bir fer­di­ni din ko­nu­sun­da ay­dın­lat­mak üzere yetki ver­miş­tir. Doğru bil­gi­nin kay­na­ğı ise Kur'an-ı Kerim ve Pey­gam­ber Efen­di­mi­zin sün­ne­ti­dir. Bu doğru bil­gi­le­ri sun­mak, top­lu­mu hu­ra­fe­ler­den, aşı­rı­lık­lar­dan uzak­laş­tır­mak ve ko­ru­mak il­ke­si­ni Di­ya­net İşleri Baş­kan­lı­ğı hiç­bir zaman kay­bet­me­di ve kay­bet­me­me­li­dir. Ku­rul­du­ğu gün­den bu­gü­ne kadar başta din hiz­met­le­ri, din eği­ti­mi ve yayın fa­ali­yet­le­ri olmak üzere ana­ya­sal gö­rev­le­ri­ni, ka­nun­la ken­di­si­ne ve­ri­len yet­ki­le­ri en iyi şe­kil­de ye­ri­ne ge­tir­me­ye ça­lış­mış­tır.
Ca­mi­le­ri­mi­zi si­ya­set­ten uzak tut­ma­ya ça­lı­şı­yo­ruz
Türk Di­ya­net Va­kıf-Sen ola­rak biz müf­tü­lük­le­ri­mi­zi, ca­mi­le­ri­mi­zi si­ya­set­ten uzak tut­ma­ya ça­lı­şı­yo­ruz. Mart 2024 yı­lın­da ya­pı­la­cak ma­hal­li se­çim­ler­de si­ya­si par­ti­le­rin ve aday­la­rın ça­lış­ma­la­rı­nı Ca­mi­le­ri­mi­zin dı­şın­da ger­çek­leş­tir­me­le­ri­ni ve Allah’ın ev­le­ri­ni si­ya­set­ten uzak tut­ma­la­rı­nı has­se­ten is­tir­ham edi­yo­ruz. Her kay­be­den ma­hal­li aday­la­rı­mı­zın sebep ola­rak din gö­rev­li­si­ni ve ca­mi­yi gös­ter­me­si­ni is­te­mi­yo­ruz.
TÜRK DİYANET VA­KIF-SEN’ İN TA­LEP­LERİ
3600 Ek gös­ter­ge ala­ma­yan Memur, Veri Ha­zır­la­ma Kont­rol İşlet­me­ni, şef ve uz­man­la­rın da bu ka­nun­dan fay­da­lan­ma­la­rı­nı ive­di­lik­le bek­li­yor­lar. Tüm Di­ya­net ça­lı­şan­la­rı­nın Din Hiz­me­ti taz­mi­na­tı al­ma­la­rı, 4/B sta­tü­sün­de söz­leş­me­li­le­re kadro, yar­dım­cı hiz­met­ler sı­nı­fın­da ça­lı­şan­la­rı ise Genel İdari Hiz­met­ler sı­nı­fı­na ge­çi­ril­me­si­ni bek­li­yor­lar.
Öğ­ret­men­lik ka­ri­yer ba­sa­mak­la­rı için ge­ti­ri­len dü­zen­le­me­ler ve maaş ar­tı­rım­la­rı­nın eşit­lik il­ke­si ge­re­ği “uzman ve baş” ka­ri­yer ba­sa­mak­la­rı­nı haiz diğer dev­let me­mur­la­rı­na da uy­gu­lan­ma­sı ge­rek­mek­te­dir. Me­se­la, Uzman vaiz, Uzman İmam-Ha­tip, Uzman Kur’an Kursu Öğ­re­ti­ci­si, uzman mü­ez­zin ve Baş vaiz, baş Kur’an Kursu Öğ­re­ti­ci­si, İmam-Ha­tip ve Mü­ez­zin kad­ro­la­rı­na ge­çiş­ler­de sı­nav­lar kal­dı­rı­la­rak ça­lış­tı­ğı yıl esası ge­ti­ril­me­li­dir. Ka­za­nım­lar Uzman öğ­ret­men ve ba­şöğ­ret­men gibi ol­ma­lı­dır. Bunun ya­nın­da yük­sek li­sans ve dok­to­ra yap­mış olmak ka­ri­yer ba­sa­mak­la­rın­da her­han­gi bir yarar sağ­la­ma­mak­ta­dır. Tüm dev­let me­mur­la­rı­nın ka­ri­yer ba­sa­mak­la­rın­da eşit şart­lar­da iler­le­me kat et­me­si sağ­lan­ma­lı­dır.
A grubu ca­mi­ler­de görev yapan per­so­ne­le "Se­la­tin Camii" taz­mi­na­tı, B, C ve D grubu ca­mi­le­re Ma­hal­le İmam-Ha­tip­li­ği un­va­nı ve­ri­le­rek "Özel Bölge Taz­mi­na­tı", diğer grup­lar­da görev ya­pan­la­ra da "Mah­ru­mi­yet Taz­mi­na­tı" ve­ri­le­rek İmam ve Mü­ez­zin­le­rin mük­te­se­bin­de iyi­leş­ti­ril­me­ye gi­dil­me­li­dir.
Vaiz ve Mu­ra­kıp­la­rın özlük hak­la­rı ve yet­ki­le­ri aci­len iyi­leş­ti­ril­me­li­dir. Vergi di­li­mi %15 te sa­bit­len­me­li­dir. Her iki dini bay­ram­da me­mur­la­rı­mı­za bay­ram ik­ra­mi­ye­si ve­ril­me­li­dir. Eği­tim-Öğ­re­tim öde­ne­ği her yıl bütün kamu gö­rev­li­le­ri­ne ve­ril­me­li­dir. Loj­man­sız ca­mi­le­ri­mi­ze Di­ya­net-TOKİ iş­bir­li­ği ile loj­man ya­pıl­ma­lı­dır.
Di­ya­net iş­le­ri Baş­kan­lı­ğı­mı­zın maaş öde­me­le­ri ile il­gi­li an­laş­ma yap­tı­ğı ka­tı­lım ban­ka­la­rı­nın bir­çok il ve il­çe­le­ri­miz­de ol­ma­yı­şı, olan il ve il­çe­le­ri­miz­de de ye­ter­li alt yapı ve des­tek ol­ma­dı­ğın­dan per­so­ne­li­miz yük­sek de­re­ce­de sı­kın­tı ya­şa­mak­ta maddi ve ma­ne­vi ka­yıp­la­rı ol­mak­ta­dır. Ka­tı­lım ban­ka­la­rı­nın kısa za­man­da alt ya­pı­la­rı­nı dü­zel­tip il ve il­çe­le­ri­miz­de yay­gın­la­şa­ma­ya­ca­ğı dik­ka­te alı­na­rak sı­kın­tı çeken il ve il­çe­ler­de­ki an­laş­ma­lar iptal edi­le­rek ma­hal­lin­de bu­lu­nan ban­ka­lar­la ça­lı­şıl­ma­sı sağ­lan­ma­lı­dır’ ’de­di­ler.
Zi­ya­ret ve ça­lış­ma­la­ra Trab­zon Şube Baş­ka­nı Meh­met Oda­ba­şı, Rize İl Tem­sil­ci­si Halil öksüz ve Art­vin İl Tem­sil­ci­si Öz­de­mir De­mir­ci ve ilçe tem­sil­ci­le­ri de eşlik et­ti­ler.
                  Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °