TÜRK DÜNYASININ BÜYÜK DOSTU AZERBAYCAN MECLİSİ MİLLETVEKİLİ GANİRE PAŞAYEVA HAYATINI KAYBETTİ

TÜRK DÜNYASININ BÜYÜK DOSTU AZERBAYCAN MECLİSİ MİLLETVEKİLİ GANİRE PAŞAYEVA HAYATINI KAYBETTİ

Pa­şa­ye­va ya­pı­lan tüm te­da­vi­le­re cevap ve­re­me­ye­rek bugün ha­ya­tı­nı kay­bet­ti.

 11-16 Eylül ta­rih­le­rin­de Azer­bay­can’ın Baş­ken­ti, Bakü’de ya­pı­lan Türk Dün­ya­sı 4. Ga­ze­te­ci­ler Şu­ra­sı­na ka­tı­lan Ga­ze­te­ci­le­ri ağır­la­yan, soh­bet ede­rek he­di­ye­ler ve­rir­ken Şehit Aile­le­le­ri­ni­de unut­ma­yan Azer­bay­can Mil­let­ve­ki­li Ga­ni­re Pa­sa­ha­ye­va 4 gün­dür yoğun ba­kım­da te­da­vi gö­rü­yor­du. Pa­şa­ye­va ya­pı­lan tüm te­da­vi­le­re cevap ve­re­me­ye­rek bugün ha­ya­tı­nı kay­bet­ti.
 Bakü’de bir has­ta­ne­de yoğun ba­kım­da te­da­vi al­tı­na alı­nan Ga­ni­re Pas­ha­ye­va Tür­ki­ye den de gön­de­ri­len He­kim­le­rin ça­ba­sı­na rağ­men yoğun ba­kım­dan çı­ka­ma­dı ve ha­ya­tı­nı kay­bet­ti. Bakü’de Ga­ze­te­ci ve TV. Yo­rum­cu­su ar­ka­da­şım Rüfət Mu­rad­lı’nın ha­be­riy­le öğ­ren­di­ği­miz vefat ı Tür­ki­ye’de ve Türk yurt­la­rın­da üzün­tü­ye sebep oldu.
Türk dostu Ga­ni­re Pas­ha­ye­va kim­dir
24 Mart 1975 ta­ri­hin­de Azer­bay­can'ın Tovuz ra­yo­nun­da­ki Düz Kı­rık­lı ken­tin­de dün­ya­ya geldi. İlk ve or­ta­öğ­re­ni­mi­nin ar­dın­dan Azer­bay­can Tıp Üni­ver­si­te­si Pe­di­at­ri Bö­lü­mü'nü ve Bakü Dev­let Üni­ver­si­te­si Ulus­la­ra­ra­sı Hukuk Bö­lü­mü'nü bi­tir­di. 1998 yı­lın­da ANS te­le­viz­yo­nun­da mu­ha­bir ola­rak ça­lış­ma­ya baş­la­dı ve bu­ra­da çok çe­şit­li gö­rev­ler­de bu­lun­du. 2005 yı­lın­da Hay­dar Ali­yev Vakfı'nın halk­la iliş­ki­ler bölüm baş­ka­nı oldu. 6 Kasım 2005 günü ya­pı­lan genel se­çim­le­re ba­ğım­sız aday ola­rak ka­tıl­dı ve Tovuz mil­let­ve­ki­li ola­rak Azer­bay­can Millî Mec­li­si'ne girdi. Millî Mec­lis'teki Ulus­la­ra­ra­sı ve Par­la­men­to­lar Arası İliş­ki­ler Daimi Ko­mis­yo­nu'nun üyesi olan Ga­ni­re Pa­şa­ye­va, aynı za­man­da Azer­bay­can-Gür­cis­tan Par­la­men­to­lar Arası Ça­lış­ma Grubu'nun baş­ka­nı ve Azer­bay­can-Tür­ki­ye, Azer­bay­can-Hin­dis­tan ve Azer­bay­can-Ja­pon­ya Par­la­men­to­lar Arası Ça­lış­ma Grup­la­rı­nın üye­si­dir. Ga­ni­re Pa­şa­ye­va, Av­ru­pa Kon­se­yi Par­la­men­ter Asamb­le­si'nde Azer­bay­can Cum­hu­ri­ye­ti'ni tem­sil eden ku­ru­lun da üye­si­dir. Pa­şa­ye­va, Azer­bay­can Türk­çe­si'nin yanı sıra Rusça ve İngi­liz­ce bi­li­yor­du. As­ta­na Ya­yın­la­rı ta­ra­fın­dan ya­yım­lan­mış "Aşk Başka" adlı bir şiir ki­ta­bı bu­lun­mak­ta­dır.7 Ocak 2017 ta­rih­ten Dünya Al­pa­gut Fe­de­ras­yo­nu As Baş­kan Yar­dım­cı­sı gö­re­vin­de bu­lu­nu­yor­du.
                  Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU