TÜRK HAVA KURUMU'NDAN ANLAMLI KAMPANYA

TÜRK HAVA KURUMU

2023 yı­lın­da top­la­na­cak olan Fitre ve Ze­kât­la­rın %60'ı dep­rem­ze­de va­tan­daş­la­ra da­ğı­tı­la­cak.

 Her yıl ülke ge­ne­lin­de top­la­nan fitre ve ze­kât­lar ile genç­le­rin ha­va­cı­lık fa­ali­yet­le­ri­ni des­tek­le­yen asır­lık kurum THK, Bu yıl al­dı­ğı ka­rar­la top­la­ya­ca­ğı fitre ve zekât ge­lir­le­ri­nin % 60'ını dep­rem­ze­de­le­re pay­laş­tır­ma­ya karar verdi.
Konu ile il­gi­li bir açık­la­ma yapan Türk Hava Ku­ru­mu Rize Şube Baş­ka­nı Meh­met Demir "16 Şubat 1925 ta­ri­hin­de Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk'ün hi­ma­ye­le­rin­de ku­ru­lan Türk Hava Ku­ru­mu, bir asra yak­la­şan şe­ref­li ma­zi­sin­de halk­tan top­la­dı­ğı ba­ğış­lar­la ayak­ta kal­ma­yı ba­şa­ra­bil­miş bir ku­rum­dur. Genel büt­çe­den hiç yar­dım al­ma­dan bu­gün­le­re kadar ge­le­bil­miş­tir. 2023 yı­lın­da 97. ku­ru­luş yıl dö­nü­mü­nü kut­la­yan kurum, 6 Şubat'ta mey­da­na gelen dep­rem fe­la­ke­tin­de diğer STK'lar gibi so­rum­lu­luk almış ve dep­rem­ze­de­le­rin yar­dı­mı­na koş­muş­tur.
Top­la­nı­lan ayni yar­dım­lar genel mer­kez ka­na­lı ile dep­rem böl­ge­sin­de­ki afet­ze­de­le­re ulaş­tı­rıl­mış­tır.
THK gö­nül­lü­le­rin­den oluş­tu­ru­lan ARA­MA-KUR­TAR­MA ekip­le­ri böl­ge­ye sevk edil­miş­tir.
Baş­kan Meh­met Demir “THK’nın aktif ola­rak 385 adet şu­be­si var­dır. Bu şu­be­ler­de görev alan­lar GÖ­NÜL­LÜ­LÜK esa­sı­na göre ça­lış­mak­ta­dır. THK’nın Şube Yö­ne­tim Ku­rul­la­rın­da görev alan­lar hiç­bir ad al­tın­da ücret al­ma­mak­ta­dır­lar. Alı­nan karar ge­re­ği 2023 yılı Ra­ma­zan ayıy­la bir­lik­te top­la­ya­ca­ğı­mız FİTRE–ZEKÂT ge­lir­le­ri­nin % 60’ını dep­rem­ze­de va­tan­daş­la­ra da­ğı­tı­la­cak. Kalan % 40’lık kısım ile de ha­va­cı­lık fa­ali­yet­le­ri­mi­ze devam etme ka­ra­rı alın­mış­tır. Bu ve­si­ley­le tüm Rize hal­kı­nı yar­dı­ma ça­ğır­mak­ta­yız.”
Ra­ma­zan ayı bo­yun­ca THK Rize Şu­be­si­nin sü­rek­li açık ola­ca­ğı ve her türlü NAKDİ yar­dım yap­mak is­te­yen­le­rin hiz­me­tin­de ola­ca­ğı be­lir­til­di.
      

 Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU