TÜRK OCAKLARI ŞUBE BAŞKANI KİTAP FUARINI BAŞARILI BULDU

Rize mer­kez­de 23 Şubat -3 Mart gün­le­ri ara­sın­da 10 gün açık kalan Kitap Fu­arı­na stand aça­rak ka­tı­lan Rize Türk Ocak­la­rı Şu­be­si Baş­kan Turan Aslan Mer­can ta­ra­fın­dan bir açık­la­ma ya­pıl­dı.

Yerel Haberler 12.03.2024 10:42:00 0
TÜRK OCAKLARI ŞUBE BAŞKANI KİTAP FUARINI BAŞARILI BULDU

Baş­kan Mer­can açık­la­ma­sın­da’ ’fuarı dü­zen­le­yen katkı yapan başta Va­li­miz ve Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız olmak üzere her­ke­se te­şek­kür edi­yo­rum’’ dedi.
Türk Ocak­la­rı Rize Şube Baş­ka­nı Turan Aslan Mer­can’ın açık­la­ma­sı şu şe­kil­de,
’’Rize kitap fuarı bi­ter­ken, ön­ce­lik­le Rize Kitap Fu­arı­nın dü­zen­len­me or­ga­ni­ze­si ve kat­kı­la­rın­dan do­la­yı başta sayın va­li­miz İhsan Selim Bay­daş beye ve Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız Rahmi Metin beye te­şek­kür­le­ri­mi­zi su­na­rız. Katkı ve ka­tı­lım gös­te­ren bütün resmî ve özel kurum ve ku­ru­luş­la­rı teb­rik eder, in­şal­lah he­def­le­dik­le­ri­ni elde et­miş­ler­dir diye dü­şü­nü­yo­rum.
Be­lirt­me­den ge­çe­me­ye­ce­ğim, fuar alanı ve stant çe­şit­li­li­ği açı­sın­dan küçük bir şehir olan Rize’mizin üs­tün­de bir or­ga­ni­zas­yon ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yo­rum, şunu da kabul ede­lim ki Ri­ze­li de yük­sek il­gi­siy­le bunun hak­kı­nı ver­miş bu­lu­nu­yor. Gerek va­li­miz ge­rek­se be­le­di­ye baş­ka­nı­mız nerde ise her gün fuara ge­le­rek stand­la­rı do­la­şıp ilgi gös­ter­me­le­ri de teb­rik edi­lecek bir du­rum­dur.
Türk Ocak­la­rı Rize Şu­be­si ola­rak ilk defa bir fuara iş­ti­rak etmiş olduk ve bu bizim için iyi bir tec­rü­be oldu. Fuara ka­tı­la­bil­me­miz baş­la­ma ta­ri­hin­den üç gün önce belli oldu, fuara ancak Genel Mer­ke­zi­miz­den ve bir kısım üye­le­ri­miz­den temin et­ti­ği­miz ki­tap­lar ve Türk Yurdu der­gi­le­ri­miz­le ka­tıl­dık. Des­tek veren bütün ar­ka­daş­la­ra son­suz te­şek­kür­ler edi­yo­ruz. Stan­dı­mı­zı gayet iyi dü­zen­le­di­ği­mi­zi, uğ­ra­yan­la­rın ifa­de­le­riy­le ve özel­lik­le genç­le­rin stan­dın önün­de resim çek­tir­mek is­tek­le­riy­le ve kos­ko­ca fu­ar­da Türk Bay­rak­lı, Ata­türk pos­ter­li başka stant yok söz­le­riy­le ken­di­ni belli edi­yor­du, ay­rı­ca özel­lik­le Türk Dün­ya­sı ha­ri­ta­sı ve Türk Ocak­la­rı fla­ma­la­rı da ciddi bir şe­kil­de dik­kat çekti.
Der­gi­le­ri­mi­zi Üc­ret­siz ver­dik
Türk Ocak­la­rı genel mer­ke­zi­miz ta­ra­fın­dan ayda bir dü­zen­li ola­rak ya­yın­la­nan Türk Yurdu der­gi­le­ri­mi­zi öğ­ren­ci­le­re üc­ret­siz ver­me­miz alan­lar ta­ra­fın­dan mem­nu­ni­yet­le kar­şı­lan­dı ve Türk Ocak­la­rı­na il­gi­yi art­tır­dı. Fuar, Türk Ocak­la­rı­nın ta­nın­ma­sı ve ta­nı­tıl­ma­sı açı­sın­dan mü­kem­mel sa­yı­la­cak bir or­ga­ni­zas­yon oldu di­ye­bi­li­riz. Se­vin­di­ri­ci bir durum da üye­miz ol­ma­yan, hatta bir kıs­mı­nı ta­nı­ma­dı­ğı­mız in­san­la­rın Türk Ocak­la­rı­na kat­kı­mız olsun di­ye­rek özel­lik­le dergi ve kitap satın al­ma­la­rıy­la gu­rur­lan­dık. Açı­lı­şın­dan son güne kadar sü­rek­li orda bu­lu­nan Zafer Ka­len­der’e ve görev ve so­rum­lu­luk alan bütün ar­ka­daş­la­ra, iş­ti­rak eden üye­le­ri­miz ve ar­ka­daş­la­rı­mı­za tek­rar te­şek­kür edi­yo­ruz. Uma­rız önü­müz­de­ki yıl­lar­da Rize Kitap Fuarı tek­rar dü­zen­le­nir, Türk Ocak­la­rı ola­rak daha tec­rü­be­li ve daha ha­zır­lık­lı ola­rak iş­ti­rak ede­riz. Her­ke­se Saygı ve sev­gi­le­ri­miz­le’’ dedi.
        Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °