TÜRK OCAKLARI ŞUBE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YAPILDI, TURAN ASLAN MERCAN GÜVEN TAZELEDİ

TÜRK OCAKLARI ŞUBE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YAPILDI, TURAN ASLAN MERCAN GÜVEN TAZELEDİ

Türk Ocakları Rize Şubesi'nin 12. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Başkanlığa 3.kez seçilen Turan Aslan Mercan güven tazeledi.

Türk Ocakları toplantı salonunda yapılan 12.genel kurula yoğun bit katılım oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan genel kurulda divan başkanlığına Hüseyin Avni Taşdelen seçildi. Seçim öncesi Başkan Turan Aslan Mercan yaptığı konuşmada’’19.6.2021 tarihinde yapılan 11.genel kurulda göreve geldik. Görevde bulunan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yönetim organlarımız olarak öncelikli hedeflerimiz, bütün kurulların ve komisyonların oluşturulmasını sağlamak, günün anlamına ve ihtiyaç duyulan konularda programlar yapmak, Türk Milliyetçilerinin birliğine Rize’den katkı sağlamak olarak belirlemiştik. Eksiklerimiz olduğunu kabul ediyoruz.

      Geçen üç yıllık yönetim olarak duruşumuzu, Türk Milliyetçiliği ülküsü fikrinden taviz vermeden, Türk Ocakları tüzüğü gereğince günlük siyaset yapmadan, Türk milleti ve Türk Milliyetçilerinin meseleleriyle yakından ilgilendik. Türk Ocaklarının 112 yıllık kuruluşuna yakışır şeklinde davrandık. Kişi ve kurumlara bakışımızı, kişi ve kurumların Türk Milliyetçiliğine ve Türk Ocaklarına bakışıyla orantılı tuttuk. Kurullar ile koordineli hareketle bir aile ortamı oluşturarak Türk Ocaklarını ortak akıl anlayışına göre yönettik. Türk Milliyetçilerini kucaklamaya çalıştık.  

    Ülkemizin hali malum. Etrafımız ateş çemberi, Türkmenler, doğu Türkistan, Gazze olmak üzere Türk İslam dünyasında kan ve gözyaşı akarken biz Türk Milliyetçileri olarak ne yapıyoruz, niye birlikteliği sağlayamıyoruz. Kendimizi niye eleştirmiyoruz. Merhum Galip Erdem ağabeyimizin’ ’Türk milletini sevmekte birleşenler, birbirlerini sevmekte birleşmeye de mecburdur, aksi takdirde millet sevgileri kimsenin inanmayacağı boş laflardan ibaret kalır’’ sözünü unutmayalım.

    Türk Ocakları Rize Şubesi olarak bizlere desteklerini esirgemeyen üyelerimiz, yönetim kurulumuz, denetleme kurulumuz, üst kurulumuz, danışma kurulumuz, Hars heyetimiz ve gençlerimize ocağımızı sürekli açık tutan Zafer Kalender kardeşimize ve emeği geçen herkes teşekkür ederiz. Vefat eden büyüklerimize İdris Yamantürk’e ve bütün vefat eden arkadaşlarımıza Allah’tan Rahmet diliyorum. Üyelerimiz Şinasi Hatinoğlu ve Zekeriya Berberoğlu’na acil şifalar diliyorum’’ dedi.

   Olağan Genel Kurula Rize Artvin Tabipler Odası başkanı Doç.Dr. Kazım Şahin, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Murat Köseoğlu, Rize Barosu eski başkanı Av. Ateş Hatinoğlu, Muhtarlar Federasyonu kurucu Başkanı Mustafa Erbaş ve kalabalık bir topluluk katıldı.

  Kurullara seçilenler isimler,

Başkan- Turan Aslan Mercan

Yönetim Kurulu

Adem Kalender, Hüseyin Kör, Erdem Erkan, Mustafa Aslan, İhsan Albayrak, Cemalettin Terzi.

Yedek Yönetim kurulu üyeleri

Kâmil Cihangir, Murat Sait Zenginal, Murat Tören, Mustafa Kurt, İbrahim Taşpınar, Bülent Kaya, Hızır Civelekoğlu

Denetleme Kurulu

Temel Yaşar, Fatih Seyis, Cihat Özcan Yılmaz 

Denetleme kurulu yedek

Zafer Özkaya, Osman Batur Cihangir, Bilge Fırat

Üst kurul delegeleri

Turan Aslan Mercan, Ateş Hatinoğlu, Kazım Şahin, İsmet Kösoğlu

Üst kurul yedek delegeler

Ceyhun Kalender, Tolgahan Yaşar, Muhittin Uzun, Orhun Ege Cansarar