Tarih: 06.04.2023 10:28

TÜRK OCAKLARINDAN DEPREM MAĞDURLARINA YARDIM

Facebook Twitter Linked-in

 Türk Ocak­la­rı Genel Mer­ke­zin­den ya­pı­lan yar­dım­lar hak­kın­da bir açık­la­ma ya­pıl­dı.
Ya­pı­lan açık­la­ma­da’ ’De­ğer­li Ha­yır­se­ver­le­ri­miz, Aziz Türk Ocak­lı­lar, Türk Ocak­la­rı Genel Mer­ke­zi ola­rak siz­le­rin des­te­ğiy­le, 2022 yı­lın­da­ki Ra­ma­zan Ayı fa­ali­yet­le­ri­mi­zi “Türk Eli İçin Yar­dım Vakti” slo­ga­nıy­la ta­mam­la­dık.
Bu sü­reç­te Tür­ki­ye’de başta An­ka­ra, Hatay, Ga­zi­an­tep ve Os­ma­ni­ye olmak üzere çe­şit­li il­ler­de­ki ih­ti­yaç sa­hip­le­ri­ne yar­dım­la­rı­nı­zı la­yı­kıy­la ulaş­tır­dık.
Yurt dı­şın­da ise Ma­ke­don­ya, Ko­so­va, Kırım, Kır­gı­zis­tan, Irak (Ker­kük, Musul, Te­la­fer, Erbil), Su­ri­ye (Ço­ban­bey, İdlib, Afrin) gibi ül­ke­ler­de­ki yar­dım bek­le­yen kar­deş­le­ri­mi­zin ses­le­ri­ne kulak verip ive­di­lik­le yan­la­rın­da ol­ma­ya ça­lı­şa­rak gıda ko­li­si ve yetim ço­cuk­la­rın giyim ku­şam­la­rı başta olmak üzere, temel ih­ti­yaç­la­rı­nı kar­şı­la­ya­bi­le­cek­le­ri mal­ze­me­le­ri ad­res­le­ri­ne tes­lim ettik. Allah ha­yır­la­rı­nı­zı kabul etsin.
Kah­ra­man­ma­raş-Pa­zar­cık’ta 800 ha­ne­ye ulaş­tık
2023 yı­lın­da ise bu fa­ali­yet­le­ri­mi­zi siz de­ğer­li ba­ğış­çı­la­rı­mı­zın des­te­ğiy­le, “Türk Eli İçin Ra­ma­zan Vakti” slo­ga­nıy­la baş­la­tı­yo­ruz. Kah­ra­man­ma­raş-Pa­zar­cık il­çe­si köy­le­rin­de­ki yak­la­şık 800 ha­ne­ye temel gıda ve hij­yen mad­de­si, kı­ya­fet, bat­ta­ni­ye ve so­ba­dan olu­şan yar­dım mal­ze­me­le­ri da­ğı­tıl­dı.
Ül­ke­mi­zin ya­şa­dı­ğı büyük dep­rem yı­kı­mın­dan kay­nak­la­nan ve her za­man­kin­den daha fazla ih­ti­ya­cın ol­du­ğu bu Ra­ma­zan ayın­da fitre, zekât ve ba­ğış­la­rı­nı­zı özel­lik­le dep­rem­ze­de­le­re ve yurt dı­şın­da­ki Türk kar­deş­le­ri­mi­ze ulaş­tır­mak için siz­le­ri, “Türk Eli İçin Ra­ma­zan Vakti!” kam­pan­ya­mı­zı des­tek­le­me­ye ça­ğı­rı­yo­ruz.
Unut­ma­ya­lım ki biz­ler, dep­re­min her türlü olum­suz­lu­ğu­na rağ­men ih­ti­yaç sa­hi­bi kar­deş­le­ri­mi­zin yar­dım ta­lep­le­ri­ne cevap verme ko­nu­sun­da so­rum­lu­luk ta­şı­yo­ruz.
Siz­le­rin de geç­miş yıl­lar­da ol­du­ğu gibi Türk Ocak­lı­lık şuuru ve so­rum­lu­lu­ğuy­la bu kam­pan­ya­ya des­tek ola­ca­ğı­nı­za inan­cı­mız tam­dır.
Bu ve­si­ley­le Ra­ma­zan Ayı’nı sağ­lık, sıh­hat ve afi­yet için­de, sev­dik­le­ri­niz­le bir arada ge­çir­me­ni­zi di­li­yo­ruz.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —