Türk öğrencilere diploma denkliğiyle Amerika'da Bay Atlantic Üniversitesi'nde eğitim fırsatı

YÖK ta­ra­fın­dan ta­nı­nan Bay At­lan­tic Üni­ver­si­te­si’nden mezun olan öğ­ren­ci­le­rin dip­lo­ma­sı, Tür­ki­ye’de de ge­çer­li sa­yı­la­cak.

Güncel Haberler 1.08.2023 09:28:00 0
Türk öğrencilere diploma denkliğiyle Amerika

 YKS so­nuç­la­rı­nın açık­lan­ma­sıy­la bir­lik­te ter­cih dö­ne­mi baş­lar­ken, BAU Glo­bal üyesi Bay At­lan­tic Üni­ver­si­te­si’ne YÖK ta­ra­fın­dan ve­ri­len dip­lo­ma denk­li­ği, ABD’de eği­tim gör­mek is­te­yen Türk öğ­ren­ci­le­ri­ne yeni bir fır­sat oldu. YÖK ta­ra­fın­dan ta­nı­nan Bay At­lan­tic Üni­ver­si­te­si’nden mezun olan öğ­ren­ci­le­rin dip­lo­ma­sı, Tür­ki­ye’de de ge­çer­li sa­yı­la­cak.
 Bay At­lan­tic Üni­ver­si­te­si, BAU Glo­bal Baş­ka­nı Enver Yücel’in li­der­li­ğin­de, 2014 yı­lın­da, Ame­ri­ka’nın baş­ken­ti Was­hing­ton DC’de ku­rul­muş­tu. Beyaz Saray’a yü­rü­me me­sa­fe­sin­de, kar amacı güt­me­yen (vakıf), yeni nesil bir yük­sek öğ­re­tim ku­ru­mu ola­rak ku­ru­lan üni­ver­si­te, iş­let­me, veri bi­li­mi ile ulus­la­ra­ra­sı iliş­ki­ler alan­la­rın­da li­sans ve li­san­süs­tü prog­ram­la­rıy­la hiz­met ver­me­ye baş­la­dı. Ku­ru­cu Rek­tör­lü­ğü­nü Prof. Dr. Sinem Va­ta­nar­tı­ran’ın yap­tı­ğı, yerli, Asya, Latin Ame­ri­ka, Af­ri­ka ve Av­ru­pa kı­ta­la­rın­da­ki 46 ül­ke­den gelen bine yakın öğ­ren­ci­siy­le kısa sü­re­de ön plana çıkan üni­ver­si­te, geç­ti­ği­miz Mart ayın­da, ABD’de dün­ya­nın en pres­tij­li üni­ver­si­te­le­ri­ne ak­re­di­tas­yon veren NECHE (New Eng­land Com­mis­si­on of Hig­her Edu­ca­ti­on) ta­ra­fın­dan ak­re­di­te edil­di.
NECHE ak­re­di­tas­yo­nu­nun alın­ma­sıy­la bir­lik­te Bay At­lan­tic Üni­ver­si­te­si, aynı ku­ru­mun ak­re­di­te et­ti­ği ABD’deki Har­vard, MIT, Brown ve daha bir­çok dün­ya­nın önde gelen üni­ver­si­te­le­riy­le aynı sta­tü­ye ka­vuş­tu. Ya­ban­cı bir gi­ri­şim­ci­nin kur­du­ğu bir üni­ver­si­te ol­mak­tan çıkıp ger­çek, ka­lı­cı, her türlü sis­te­mi­ni Ame­ri­ka’daki yük­sek öğ­re­tim stan­dart­la­rı­na göre uyar­la­mış bir Ame­ri­kan yük­sek öğ­re­tim ku­ru­mu ha­li­ne gelen Bay At­lan­tic Üni­ver­si­te­si’ne se­vin­di­ri­ci yeni bir haber de Tür­ki­ye’den, Yük­sek Öğ­re­tim Ku­ru­lun­dan (YÖK) geldi.
DİPLOMA DENKLİĞİ VERİLDİ
YÖK, NECHE’den ak­re­di­te edi­len ve denk­lik kri­ter­le­ri­ne uyan Bay At­lan­tic Üni­ver­si­te­si’ne dip­lo­ma denk­li­ği verdi. Bu kap­sam­da, üni­ver­si­te eği­tim­le­ri­ne Bay At­lan­tic Üni­ver­si­te­si’nde devam etmek is­te­yen Türk öğ­ren­ci­le­ri­nin me­zu­ni­yet­le­ri­nin ar­dın­dan dip­lo­ma­la­rı, Tür­ki­ye’de de ge­çer­li sa­yı­la­cak.
TERCİH DÖNEMİNDE ÖĞ­RENCİLERE ABD FIR­SA­TI
Tür­ki­ye’de YKS so­nuç­la­rı­nın açık­lan­ma­sıy­la bir­lik­te öğ­ren­ci­ler için üni­ver­si­te ter­cih ma­ra­to­nu dün iti­ba­riy­le baş­la­dı. Bay At­lan­tic Üni­ver­si­te­si de YÖK’ten al­dı­ğı denk­lik­le Ame­ri­ka’da üni­ver­si­te eği­ti­mi almak is­te­yen Türk öğ­ren­ci­ler için ter­cih ede­bi­le­cek­le­ri yer­ler ara­sı­na girdi.
ÖNEMLİ BİR KARİYER ADRESİ OLA­CAK
Bay At­lan­tic Üni­ver­si­te­si Ku­ru­cu Rek­tö­rü Prof. Dr. Sinem Va­ta­nar­tı­ran, “Bir Türk gi­ri­şim­ci­nin Was­hing­ton DC’de kur­du­ğu ve al­ma­sı çok zor olan NECHE ak­re­di­tas­yo­nu­nun ar­dın­dan, YÖK’ün sağ­la­dı­ğı dip­lo­ma denk­li­ği sa­ye­sin­de Ame­ri­ka’da eği­tim almak is­te­yen Türk öğ­ren­ci­le­ri için BAU önem­li bir ka­ri­yer ad­re­si ola­cak. Ül­ke­mi­zin ne­re­sin­den olur­sa olsun üni­ver­si­te­mi­zi ter­cih edip baş­vu­ru yapan ve kabul alan öğ­ren­ci­le­ri­miz, me­zu­ni­yet­le­ri­nin ar­dın­dan al­dık­la­rı Ame­ri­kan üni­ver­si­te­si dip­lo­ma­sı, tüm dün­ya­da ol­du­ğu gibi, artık Tür­ki­ye’de de ge­çer­li ola­cak. Bay At­lan­tic Üni­ver­si­te­si’nin, Tür­ki­ye’de uzun yıl­lar­dır eği­tim sek­tö­rün­de li­der­lik yapan BAU Glo­bal’in bir üyesi ol­ma­sı ise öğ­ren­ci­le­ri­miz için hem gü­ve­ni­lir­lik an­la­mın­da hem de ka­li­te­li eği­tim­le bu­luş­ma­la­rı açı­sın­dan çok kıy­met­li. BAU Glo­bal üyesi diğer üni­ver­si­te­ler­le, Kıb­rıs, İstan­bul ve Ber­lin lo­kas­yon­la­rın­da öğ­ren­ci de­ği­şim prog­ram­la­rı­nı da baş­lat­ma­mı­zı, glo­bal eği­tim ağı­nın bir par­ça­sı ol­ma­nın en büyük avan­ta­jı ola­rak su­nu­yo­ruz. Dün­ya­nın 46 ül­ke­sin­den gelen öğ­ren­ci­le­ri­miz için bu en önem­li ay­rı­ca­lık­la­rı­mız­dan bi­ri­si” diye ko­nuş­tu.
AMERİKA’DA 36 AYA KADAR ÇA­LIŞ­MA İZNİNE SAHİP OLABİLE­CEK­LER
Bay At­lan­tic Üni­ver­si­te­si’nin ba­şa­rı­la­rı ve im­kan­la­rı hak­kın­da bil­gi­ler veren Va­ta­nar­tı­ran, “Üni­ver­si­te­miz, 2022'de In­tel­li­gent der­gi­si ta­ra­fın­dan Gi­ri­şim­ci­lik için en iyi MBA prog­ra­mı sı­ra­la­ma­sın­da 26’ncı, İnter­net Gü­ven­li­ği ala­nın­da En İyi Siber Gü­ven­lik Yük­sek Li­sans sı­ra­la­ma­sın­da 22’nci sı­ra­da yer al­mış­tır. Ay­rı­ca, en büyük MBA prog­ram­la­rı lis­te­sin­de, Was­hing­ton Bu­si­ness Jo­ur­nal ta­ra­fın­dan Ge­or­ge­to­wn, Ge­or­ge Was­hing­ton, ve Uni­ver­sity of Mary­land üni­ver­si­te­le­ri­nin hemen ar­dın­dan 4’üncü sı­ra­da yer al­mış­tır. Bu ba­şa­rı­la­rın ya­nın­da öğ­ren­ci­le­ri­mi­ze sun­du­ğu­muz en önem­li ay­rı­ca­lık­lar­dan bi­ri­si ise li­sans ve li­san­süs­tü me­zu­ni­yet­le­ri­nin ar­dın­dan eği­tim gör­dük­le­ri alan­da 12 aydan 36 aya kadar ça­lış­ma iz­ni­ne sahip ol­ma­la­rı­dır.” dedi.
SI­NAV­SIZ GİRİŞ
Rek­tör Va­ta­nar­tı­ran, Ame­ri­ka üni­ver­si­te­le­ri­ne baş­vu­ru­da Tür­ki­ye’deki YKS ben­ze­ri SAT ve ACT gibi sı­nav­la­rın ol­du­ğu­nu, ancak son yıl­lar­da­ki eği­li­min pres­tij­li pek çok üni­ver­si­te­nin baş­vu­ru ve ka­bul­de sınav so­nuç­la­rı­nı artık kul­lan­ma­dı­ğı­nı söy­le­di. Sa­de­ce burs baş­vu­ru­la­rın­da bu sı­nav­la­rın dik­ka­te alın­dı­ğı­nı be­lir­ten Rek­tör Va­ta­nar­tı­ran, Bay At­lan­tic Üni­ver­si­te­si­ni ter­cih etmek is­te­yen öğ­ren­ci­le­rin, “www.​bau.​edu” web si­te­si üze­rin­den formu dol­du­rup no­ter­li lise dip­lo­ma­sı ör­ne­ği, İngi­liz­ce not dö­kü­mü, pa­sa­port kim­lik say­fa­sı ve İngi­liz­ce dil ye­ter­li­lik bel­ge­si ile ken­di­le­ri­ne baş­vu­ru­da bu­lu­na­bi­le­cek­le­ri­ni dile ge­tir­di.
        Ha­ber-Fo­to: Bahar AK­YIL­DIZ


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °