Tarih: 20.11.2022 13:24

TÜRKİYE-AZERBAYCAN ARASINDA, AİLE, KADIN VE ÇOCUK POLİTİKALARINDA ORTAK ÇALIŞMA

Facebook Twitter Linked-in

Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­kan­lı­ğı ile Azer­bay­can Aile, Kadın ve Çocuk Prob­lem­le­rin­den So­rum­lu Dev­let Ko­mi­te­si ara­sın­da aile odak­lı hiz­met­ler ala­nın­da iş bir­li­ği­ni güç­len­dir­mek üzere im­za­la­nan fa­ali­yet planı kap­sa­mın­da Türk dev­let­le­rin­de aile de­ğer­le­ri­ni ta­nıt­mak ve güç­len­dir­mek için "Türk Dün­ya­sı Aile Fes­ti­va­li” dü­zen­le­necek, ka­dı­nın güç­len­di­ril­me­si ko­nu­sun­da iyi uy­gu­la­ma ör­nek­le­ri de­ğer­len­di­ri­lecek. Azer­bay­can Aile, Kadın ve Çocuk Prob­lem­le­rin­den So­rum­lu Dev­let Ko­mi­te­si ile Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­kan­lı­ğı ara­sın­da “Aile, Kadın ve Çocuk Po­li­ti­ka­la­rı Ala­nın­da İşbir­li­ği Pro­to­ko­lü­ne iliş­kin Fa­ali­yet Planı” im­za­lan­dı. Bu alan­lar­da iş bir­li­ği­ni pe­kiş­tir­mek ama­cıy­la im­za­la­nan ve 2023-2025 yıl­la­rı­nı kap­sa­yan fa­ali­yet pla­nın­da, önem­li baş­lık­lar yer alı­yor.
Te­ma­tik ça­lış­ma grup­la­rı oluş­tu­ru­la­cak
Azer­bay­can ile 2023 yılı içe­ri­sin­de tüm fa­ali­yet­le­rin ko­or­di­nas­yo­nu, iz­len­me­si ve de­ğer­len­di­ril­me­si için bir heyet; aile, kadın ve ço­cuk­lar­la il­gi­li ortak fa­ali­yet­le­rin yü­rü­tül­me­si için te­ma­tik ça­lış­ma grup­la­rı oluş­tu­ru­la­cak.
"Türk Dün­ya­sı Aile Fes­ti­va­li” dü­zen­le­necek
Türk dev­let­le­rin­de aile de­ğer­le­ri­ni ta­nıt­mak, des­tek­le­mek ve daha da güç­len­dir­mek ama­cıy­la "Türk Dün­ya­sı Aile Fes­ti­va­li” dü­zen­le­necek.
Aile odak­lı hiz­met­ler, aile eği­ti­mi, aile da­nış­man­lı­ğı hiz­met­le­ri ve psi­ko­sos­yal des­tek alan­la­rın­da kar­şı­lık­lı de­ne­yim alış­ve­ri­şin­de bu­lu­nu­la­cak.
Aile, kadın ve çocuk ala­nın­da iş bir­li­ği­nin ge­liş­ti­ril­me­si, sta­tü­le­ri­nin güç­len­di­ril­me­si adına ku­rum­lar arası bilgi ve de­ne­yim pay­la­şı­mı ya­pı­la­cak. Bu ko­nu­lar­da ortak eği­tim prog­ram­la­rı, kar­şı­lık­lı in­ce­le­me zi­ya­ret­le­ri, ulus­la­ra­ra­sı top­lan­tı­lar, se­mi­ner­ler, ça­lış­tay­lar ve ben­ze­ri prog­ram­lar dü­zen­le­necek.
Çocuk Ko­ru­ma Mobil Ekip­le­ri­nin ça­lış­ma­la­rı­na iliş­kin de­ne­yim pay­la­şı­mı ya­pı­la­cak
Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­kan­lı­ğı­na bağlı Çocuk Da­nış­ma Ku­ru­lu ile Azer­bay­can Cum­hu­ri­ye­ti Aile, Kadın ve Çocuk So­run­la­rı Dev­let Ko­mi­te­si­ne bağlı Çocuk El­çi­ler Mec­li­si ara­sın­da çocuk hak­la­rı­nın ko­run­ma­sı, ço­cuk­la­rın sos­yal et­kin­lik­le­re ka­tı­lım­la­rı­nın ve li­der­lik ni­te­lik­le­ri­nin ar­tı­rıl­ma­sı ala­nın­da ortak fa­ali­yet­ler uy­gu­la­na­cak.
Çocuk hak­la­rı­nın ko­run­ma­sı­na yö­ne­lik ça­lı­şan uz­man­la­ra çe­şit­li alan­lar­da eği­tim­ler ve­ri­lecek. Çocuk Ko­ru­ma Mobil Ekip­le­ri­nin ça­lış­ma­la­rı­na iliş­kin de­ne­yim pay­la­şı­mı ya­pı­la­cak.
Ka­dı­nın güç­len­di­ril­me­si ko­nu­sun­da iyi uy­gu­la­ma ör­nek­le­ri de­ğer­len­di­ri­lecek
Ka­dı­nın güç­len­di­ril­me­si ko­nu­sun­da iki ülke ara­sın­da­ki iyi uy­gu­la­ma ör­nek­le­ri­nin de­ğer­len­di­ril­di­ği uzman top­lan­tı­la­rı dü­zen­le­necek.
Aile, kadın ve çocuk alan­la­rın­da far­kın­da­lı­ğı ar­tır­mak için ya­zı­lı, gör­sel ve di­ji­tal med­ya­da kam­pan­ya­lar yü­rü­tü­lecek. Fa­ali­yet planı ile ay­rı­ca, kadın ve ço­cuk­lar üze­rin­de ça­lış­ma­lar yapan sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­nın ka­pa­si­te, bilgi ve de­ne­yim­le­ri­ni art­tır­mak için iş bir­li­ği sağ­lan­ma­sı da he­def­le­ni­yor.
Bakan Derya Yanık ve Bahar Mu­ra­do­va, 4 Kasım’da bir araya geldi
Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­ka­nı Derya Yanık ile Azer­bay­can Aile, Kadın ve Çocuk So­run­la­rı Dev­let Ko­mi­te­si Baş­ka­nı Bahar Mu­ra­do­va, 4 Kasım 2022 ta­ri­hin­de İstan­bul’da bir araya geldi.
İkili gö­rüş­me­de iki ülke ara­sın­da “Aile, Kadın ve Çocuk Po­li­ti­ka­la­rı Ala­nın­da İş Bir­li­ği Pro­to­ko­lü­ne iliş­kin Fa­ali­yet Planı” im­za­lan­dı.   Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —