TÜRKİYE 2. DAĞ KAYAĞI ŞAMPİYONASI İLİMİZDE YAPILDI

İkiz­de­re Cimil Kö­yün­de yak­la­şık 40 cm kar üze­rin­de­ki par­kur­da 70 spor­cu ya­rış­tı.

Yerel Haberler 25.01.2023 09:27:00 0
TÜRKİYE 2. DAĞ KAYAĞI ŞAMPİYONASI İLİMİZDE YAPILDI

 Tür­ki­ye Dağ­cı­lık Fe­de­ras­yo­nu ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­len Genç­ler ve Bü­yük­ler Dağ Ka­ya­ğı Tür­ki­ye Şam­pi­yo­na­sı Rize’nin İkiz­de­re il­çe­sin­de ya­pıl­dı. İkiz­de­re Cimil Kö­yün­de yak­la­şık 40 cm kar üze­rin­de­ki par­kur­da 70 spor­cu ya­rış­tı.
 İkiz­de­re Kay­ma­ka­mı Mus­ta­fa Salih Bay­ram ‘’şam­pi­yo­na­ya des­tek olan her­ke­se ilçem adına te­şek­kür edi­yo­rum’’ dedi. İkiz­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz ’’şam­pi­yo­na­ya des­tek veren yar­dım­cı olan her­ke­se te­şek­kür edi­yo­ruz. İlk kez geçen yıl yap­tı­ğı­mız Dağ Ka­ya­ğı Şam­pi­yo­na­sı­nı ikin­ci kez Cimil’de yap­mak­tan mut­lu­yuz. Şam­pi­yo­na­mız Tür­ki­ye Dağ­cı­lık Fe­de­ras­yo­nu tak­vi­mi­ne giren gir­miş­tir. Bugün 2. Dağ Ka­ya­ğı Şam­pi­yo­na­sı­nı yap­tık. Tür­ki­ye'nin bir­çok ye­rin­de ol­du­ğu gibi bu­ra­da da kış mev­si­mi­ne göre gör­dü­ğü­nüz gibi kar az.
Bun­dan sonra nasip olur­sa Tür­ki­ye Dağ Ka­ya­ğı Fe­de­ras­yo­nu­nun ’da des­te­ği ile Rize Cimil'de Dünya Dağ Ka­ya­ğı Şam­pi­yo­na­sı­nı yap­mak is­ti­yo­ruz. Dağ ka­ya­ğı için bu­ra­da genç­le­ri­mi­zi ye­tiş­tir­mek is­ti­yo­ruz. Ka­ra­de­niz Böl­ge­sin­de de bu spo­run ya­pı­la­bi­lir­li­ği­ni gös­ter­mek is­ti­yo­ruz. Bizim genç­le­ri­miz bu coğ­raf­ya­yı iyi bilir ve kar ya­ban­cı­sı de­ğil­dir’’ dedi.
Tür­ki­ye Dağ­cı­lık Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Prof. Dr. Ersan Başar “Cimil böl­ge­si özel­lik­le ya­pı­sın­dan do­la­yı bu spora uygun. Uy­gun­luk­tan do­la­yı 2.​kez Dağ Ka­ya­ğı Şam­pi­yo­na­sı­nı Rize Cimil kö­yün­de ya­pı­yo­ruz. Dağ ka­ya­ğı bakir yer­ler­de ya­pı­lı­yor. Şam­pi­yo­na­ya ka­tı­lan Spor­cu­la­rı­mız bir se­ne­dir bu şam­pi­yo­na­ya ha­zır­lan­dı. Bu­ra­da­ki ya­rış­ma­nın ar­dın­dan milli takım ve olim­pik kad­ro­la­rı oluş­tu­ra­ca­ğız. Bu­ra­da­ki spor­cu­lar milli kampa ka­tı­la­cak­lar.
Spor­cu­la­rı­mız yurt­dı­şın­da ül­ke­mi­zi tem­sil edecek. Fe­de­ras­yon ola­rak biz Ulus­la­ra­ra­sı Dağ Ka­ya­ğı Fe­de­ras­yo­nu­na üye­yiz. 2.Şam­pi­yo­na­mız­dan sonra İkiz­de­re Cimil böl­ge­si 2024 yılı için­de fa­ali­ye­ti­mi­ze alı­na­cak­tır. Tür­ki­ye Dağ­cı­lık Fe­de­ras­yo­nu ola­rak bu böl­ge­de ulus­la­ra­ra­sı ve Dünya Şam­pi­yon­luk­la­rı da yap­mak is­ti­yo­ruz. Cimil va­di­si şam­pi­yon­luk­la­ra çok uygun coğ­raf­ya’’ dedi.
İkiz­de­re il­çe­si­nin en yük­sek köy­le­rin­den 2400 m ra­kım­da­ki Cimil Kö­yün­de 2. Dağ Ka­ya­ğı Tür­ki­ye Şam­pi­yo­na­sı ya­pıl­dı. Bir­çok böl­ge­den 70 spor­cu­nun ka­tıl­dı­ğı ya­rış­ma­da de­re­ce­ye giren spor­cu­la­ra ödül­le­ri ve­ril­di.
Tür­ki­ye Dağ­cı­lık Fe­de­ras­yo­nu des­te­ğiy­le ya­pı­lan Şam­pi­yo­na­ya Rize Va­li­li­ği, Rize Be­le­di­ye­si, İkiz­de­re Kay­ma­kam­lı­ğı ve Be­le­di­ye­si ile Rize İl Özel İda­re­si de iş ma­ki­ne­le­riy­le kat­kı­da bu­lun­du.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °