TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ VE BAROLARDAN ORTAK AÇIKLAMA YAPILDI

Tür­ki­ye Ba­ro­lar Bir­li­ği­nin Dü­zen­le­di­ği Yeni As­ga­ri Ücret Ta­ri­fe­si Der­hal Uy­gu­lan­sın!

Güncel Haberler 6.07.2022 10:14:00 0
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ VE BAROLARDAN ORTAK AÇIKLAMA YAPILDI

    20 Kasım 2021 ta­rih­li Resmî Ga­ze­te’de ya­yım­la­na­rak yü­rür­lü­ğe giren Avu­kat­lık As­ga­ri Ücret Ta­ri­fe­si’nde be­lir­len­miş üc­ret­ler, ül­ke­de­ki eko­no­mik ge­liş­me­le­rin ge­rek­le­riy­le bağ­daş­ma­mak­ta­dır. Gerek TBB ge­rek­se Ba­ro­la­rı­mız ta­ra­fın­dan Avu­kat­lık As­ga­ri Ücret Ta­ri­fe­si’nin gün­cel­len­me­si, CMK Ücret Ta­ri­fe­si­nin Avu­kat­lık As­ga­ri Ücret Ta­ri­fe­si­ne eşit­len­me­si ta­le­bi de­fa­lar­ca Ada­let Ba­kan­lı­ğı­na ile­til­miş­tir. Bu ta­lep­le­rin kar­şı­lan­ma­sı­na yö­ne­lik en küçük bir adım bile atıl­ma­mış­tır.
    Tür­ki­ye Ba­ro­lar Bir­li­ği, ortak ça­lış­ma ta­lep­le­ri­nin Ada­let Ba­kan­lı­ğın­ca kabul gör­me­me­si üze­ri­ne 05.06.2022 tarih 2022-1257 sa­yı­lı Yö­ne­tim Ku­ru­lu ka­ra­rı ile “2022 Avu­kat­lık As­ga­ri Ücret Ta­ri­fe­si­nin maktu üc­ret­le­re iliş­kin kıs­mı­nın T.C. Mer­kez Ban­ka­sın­dan alı­nan Mayıs Ayı TÜFE yıl­lık de­ği­şim oranı ola­rak tes­pit edi­len ‘%73.50’ ora­nın­da ar­tı­rı­la­rak Ada­let Ba­kan­lı­ğı­na üst yazı ekin­de onay için gön­de­ril­me­si­ne, üst ya­zı­da ta­ri­fe­nin 2023 ta­ri­fe­si Resmi Ga­ze­te'de ya­yım­la­na­na kadar ge­çer­li olmak üzere ha­zır­lan­dı­ğı­nın, yasa ge­re­ğin­ce Ekim ayı so­nu­na kadar 2023 ta­ri­fe­si ha­zır­lı­ğı­nın ya­pı­la­rak ay­rı­ca gön­de­ri­le­ce­ği­nin be­lir­til­me­si­ne” karar ver­miş­tir.
    T.C. Mer­kez Ban­ka­sı­nın Mayıs ayı TÜFE yıl­lık de­ği­şim oranı (%73,50) üze­rin­den maktu üc­ret­le­re artış ya­pı­la­rak ha­zır­la­nan 2022 yılı Tür­ki­ye Ba­ro­lar Bir­li­ği Avu­kat­lık As­ga­ri Ücret Ta­ri­fe­si 13 Ha­zi­ran 2022 tarih 19387 sa­yı­lı yazı ile Ada­let Ba­kan­lı­ğı­na gön­de­ril­miş­tir. Söz ko­nu­su ta­ri­fe, 2023 yılı Avu­kat­lık As­ga­ri Ücret Ta­ri­fe­si’nin Resmî Ga­ze­te’de ya­yım­la­na­rak yü­rür­lü­ğe gi­re­ce­ği ta­ri­he kadar uy­gu­lan­mak üzere ha­zır­lan­mış­tır.
    Avu­kat­lar için büyük bir aci­li­yet teş­kil eden bu konu hak­kın­da da, ara­dan geçen iki haf­ta­lık süre içe­ri­sin­de bir adım atıl­ma­mış; Ada­let Ba­kan­lı­ğı, neler ya­pı­la­bi­le­ce­ği ko­nu­sun­da Tür­ki­ye Ba­ro­lar Bir­li­ğiy­le bir di­ya­log ge­liş­tir­me ça­ba­sı­na gir­me­miş­tir.
    Al­tı­nı çi­ze­rek ifade edi­yo­ruz; ül­ke­de ya­şa­nan ik­ti­sa­di kriz­le bir­lik­te avu­kat­lık üc­ret­le­ri ta­ham­mül edi­le­me­yecek se­vi­ye­le­re inecek şe­kil­de eri­miş­tir. Ba­kan­lı­ğın sü­re­ci ses­siz­lik­le ge­çiş­ti­re­bi­le­ce­ği eşik aşıl­mış­tır. 2023 ta­ri­fe­si ha­zır­la­na­na kadar, 2022’nin geri kalan kısmı için Tür­ki­ye Ba­ro­lar Bir­li­ği­nin ha­zır­la­dı­ğı yeni ta­ri­fe der­hal uy­gu­la­ma­ya kon­ma­lı­dır. Aksi halde, yurt­taş­la­rın ada­le­te eri­şim ve sa­vun­ma hakkı sı­nı­rı­na has­sa­si­yet gös­te­ri­le­rek ku­ru­cu un­su­ru ol­du­ğu­muz yargı fa­ali­ye­ti kap­sa­mın­da hiz­met sunma ola­nak­la­rı­mı­zın or­ta­dan kal­ka­ca­ğı­nı ka­mu­oyu­na ila­nen du­yu­ru­ruz.
    Say­gı­la­rı­mız­la.
Tür­ki­ye Ba­ro­lar Bir­li­ği
Adana Ba­ro­su
Adı­ya­man Ba­ro­su
Af­yon­ka­ra­hi­sar Ba­ro­su
Ağrı Ba­ro­su
Ak­sa­ray Ba­ro­su
Amas­ya Ba­ro­su
An­ka­ra Ba­ro­su
An­tal­ya Ba­ro­su
Ar­da­han Ba­ro­su
Art­vin Ba­ro­su
Aydın Ba­ro­su
Ba­lı­ke­sir Ba­ro­su
Bar­tın Ba­ro­su
Bat­man Ba­ro­su
Bay­burt Ba­ro­su
Bi­le­cik Ba­ro­su
Bin­göl Ba­ro­su
Bit­lis Ba­ro­su
Bolu Ba­ro­su
Bur­dur Ba­ro­su
Bursa Ba­ro­su
Ça­nak­ka­le Ba­ro­su
Çan­kı­rı Ba­ro­su
Çorum Ba­ro­su
De­niz­li Ba­ro­su
Di­yar­ba­kır Ba­ro­su
Düzce Ba­ro­su
Edir­ne Ba­ro­su
Ela­zığ Ba­ro­su
Er­zu­rum Ba­ro­su
Es­ki­şe­hir Ba­ro­su
Ga­zi­an­tep Ba­ro­su
Gi­re­sun Ba­ro­su
Gü­müş­ha­ne Ba­ro­su
Hak­ka­ri Ba­ro­su
Hatay Ba­ro­su
Iğdır Ba­ro­su
Is­par­ta Ba­ro­su
İstan­bul Ba­ro­su
İzmir Ba­ro­su
Kah­ra­man­ma­raş Ba­ro­su
Ka­ra­bük Ba­ro­su
Kars Ba­ro­su
Kas­ta­mo­nu Ba­ro­su
Kay­se­ri Ba­ro­su
Kı­rık­ka­le Ba­ro­su
Kırk­la­re­li Ba­ro­su
Kır­şe­hir Ba­ro­su
Kilis Ba­ro­su
Ko­ca­eli Ba­ro­su
Konya Ba­ro­su
Kü­tah­ya Ba­ro­su
Ma­lat­ya Ba­ro­su
Ma­ni­sa Ba­ro­su
Mar­din Ba­ro­su
Mer­sin Ba­ro­su
Muğla Ba­ro­su
Muş Ba­ro­su
Nev­şe­hir Ba­ro­su
Niğde Ba­ro­su
Ordu Ba­ro­su
Os­ma­ni­ye Ba­ro­su
Sa­kar­ya Ba­ro­su
Sam­sun Ba­ro­su
Siirt Ba­ro­su
Sinop Ba­ro­su
Sivas Ba­ro­su
Şan­lı­ur­fa Ba­ro­su
Şır­nak Ba­ro­su
Te­kir­dağ Ba­ro­su
Tokat Ba­ro­su
Trab­zon Ba­ro­su
Tun­ce­li Ba­ro­su
Uşak Ba­ro­su
Van Ba­ro­su
Ya­lo­va Ba­ro­su
Yoz­gat Ba­ro­su
Zon­gul­dak Ba­ro­su


          Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °