Türkiye Ombudsmanı Malkoç, Gürcistan Başbakanı İle Görüştü

Gür­cis­tan'a zi­ya­ret­te bu­lu­nan Tür­ki­ye Om­buds­ma­nı Şeref Mal­koç, te­mas­lar kap­sa­mın­da Gür­cis­tan Baş­ba­ka­nı Irak­li Ga­ri­bash­vi­li ile gö­rüş­tü.

Güncel Haberler 18.10.2023 09:05:00 0
Türkiye Ombudsmanı Malkoç, Gürcistan Başbakanı İle Görüştü

 Gö­rüş­me­de Gür­cis­tan ile Tür­ki­ye ara­sın­da­ki mev­cut st­ra­te­jik or­tak­lı­ğa ve ül­ke­ler ara­sın­da insan hak­la­rı­nın ko­run­ma­sı ko­nu­la­rın­da­ki iş bir­li­ği­ne de­ği­nil­di.
Ba­sı­na açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan Om­buds­man Şeref Mal­koç, Gür­cis­tan Baş­ba­ka­nı İrakli Ga­ri­baş­vi­li ta­ra­fın­dan kabul edil­di­ği­ni bil­di­re­rek gö­rüş­me­le­rin mem­nu­ni­yet ve­ri­ci ol­du­ğu­nu söy­le­di.
Mal­koç: Gür­cis­tan'ın hu­zu­ru ve re­fa­hı, aynı za­man­da Tür­ki­ye'nin hu­zu­ru ve re­fa­hı­dır.
Om­buds­man Mal­koç, Gür­cis­tan'ın, Tür­ki­ye'nin en önem­li komşu ül­ke­le­rin­den biri ol­du­ğu­na, iki ülke ara­sın­da bir­çok alan­da güçlü bağ­la­rın ve iş­bir­li­ğin mev­cut ol­du­ğu­na dik­kat çe­ke­rek Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan ve Baş­ba­kan Ga­ri­baş­vi­li'nin bu iliş­ki­le­ri daha da güç­len­dir­dik­le­ri­nin al­tı­nı çizdi.
Mal­koç, Tür­ki­ye ile Gür­cis­tan'ın st­ra­te­jik ortak ül­ke­ler ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, Gür­cis­tan'ın hu­zu­ru ve re­fa­hı­nın, aynı za­man­da Tür­ki­ye'nin hu­zu­ru ve re­fa­hı ol­du­ğu­nu dile ge­tir­di.
Ül­ke­ler ara­sın­da güçlü eko­no­mik iliş­ki­le­rin ol­du­ğu­nu be­lir­ten Mal­koç, Gür­cis­tan'daki Türk iş in­san­la­rı­nın çok aktif şe­kil­de is­tih­dam im­kâ­nı sağ­la­ma­ya devam et­tik­le­ri­ni vur­gu­la­dı.
Tür­ki­ye Om­buds­ma­nı Şeref Mal­koç ile be­ra­be­rin­de­ki heyet, Gür­cis­tan ça­lış­ma zi­ya­re­ti kap­sa­mın­da, Gür­cis­tan Par­la­men­to­su İnsan Hak­la­rı ve En­teg­ras­yon Ko­mis­yo­nu Baş­ka­nı Mik­he­il Sarj­ve­lad­ze, Ça­lış­ma, Sağ­lık ve Sos­yal İşler Ba­ka­nı Zurab Aza­rash­vi­li, Uz­laş­ma ve Sivil Eşit­lik Ba­ka­nı Tea Akhv­le­di­ani, Gür­cis­tan İçiş­le­ri Bakan Yar­dım­cı­sı Alek­sand­re Da­rakh­ve­lid­ze ve Gür­cis­tan eski AYM Baş­ka­nı, Ada­let eski Ba­ka­nı, İlya Üni­ver­si­te­si De­ka­nı Prof. Ge­or­ge Pa­pu­ash­vi­li ile gö­rüş­me­ler yaptı.
Mal­koç ay­rı­ca Gür­cis­tan’da bu­lu­nan Türk İş Adam­la­rıy­la da bir araya geldi.
Ha­ber-Fo­to: Om­buds­man Basın Da­nış­man­lı­ğı


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °