Tarih: 20.07.2023 09:39

TÜRKİYE YÜZYILI TEMALI 15 TEMMUZ TRENİ YOLA ÇIKTI

Facebook Twitter Linked-in

 15 Tem­muz De­mok­ra­si ve Milli Bir­lik Treni bu yıl “Tür­ki­ye Yüz­yı­lı Kah­ra­man­la­rı” te­ma­sıy­la, An­ka­ra - İstan­bul - Konya hat­la­rın­da Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı TCDD Genel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan 5. kez giy­di­ril­di.
An­ka­ra’dan yola çıkan İstan­bul ve Konya ara­sın­da iki ay bo­yun­ca hiz­met ve­recek olan 15 Tem­muz De­mok­ra­si ve Milli Bir­lik Treni hain ya­pı­ya karşı far­kın­da­lık oluş­tu­ra­cak, Tür­ki­ye Yüz­yı­lı­nın kah­ra­man­la­rı anı­la­cak.
"15 TEM­MUZ DE­MOK­RASİ TRENİMİZİN YOLU AÇIK OLSUN
15 Tem­muz De­mok­ra­si ve Milli Bir­lik Treni’nin ilk se­fe­ri­nin uğur­la­ma­sı­nı ger­çek­leş­ti­ren Ura­loğ­lu, Milli Mü­ca­de­le ru­hu­na sahip çık­ma­nın gu­ru­ru­nu ya­şa­dık­la­rı­nı be­lir­te­rek, “15 Tem­muz De­mok­ra­si ve Milli Bir­lik Treni top­lam 411 ki­şi­lik ka­pa­si­te­ye sahip hızlı tren se­tiy­le iş­le­ti­lecek ve An­ka­ra - Es­ki­şe­hir - İstan­bul ve İstan­bul - Konya - İstan­bul ara­sın­da be­lir­le­necek prog­ra­ma göre sefer ya­pa­cak. Tren bu süre bo­yun­ca 56 bin ki­lo­met­re­lik yol kat edecek, 60 bin va­tan­da­şı­mı­zı ta­şı­ya­cak.
15 Tem­muz De­mok­ra­si ve Milli Bir­lik Treni’mizin yolu açık olsun. Rab­bim Aziz Mil­le­ti­mi­ze böyle acı­lar bir daha ya­şat­ma­sın” dedi.


      Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
      Kay­nak: UAB Basın Mü­şa­vir­li­ği




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —