Türkiye'den Sırbistan'a kimlikle seyahat etme dönemi başlıyor

Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan, resmi te­mas­lar­da bu­lun­mak üzere gel­di­ği Sır­bis­tan'da Cum­hur­baş­ka­nı Alek­san­dar Vuçiç ile ortak basın top­lan­tı­sı dü­zen­le­di.

Güncel Haberler 13.09.2022 15:57:00 0
Türkiye

    İkili an­laş­ma­la­rın im­za­lan­ma­sın­dan sonra dü­zen­le­nen ortak basın top­lan­tı­sın­da Er­do­ğan, Sır­bis­tan­la kim­lik­le se­ya­hat kap­sa­mın­da im­za­la­nan pro­to­ko­lün öne­mi­ne vurgu ya­pa­rak, “Az önce Vuçiç ile hem ikili ar­dın­dan he­yet­le­ra­ra­sı for­mat­ta son de­re­ce ve­rim­li gö­rüş­me­ler ger­çek­leş­tir­dik.
    Gö­rüş­me­le­ri­miz­de iliş­ki­le­ri­mi­zi kap­sam­lı şe­kil­de, et­raf­lı­ca ele aldık” dedi.
    Sözcü'nün ha­be­ri­ne göre Er­do­ğan, vi­ze­siz se­ya­hat edi­le­bi­len Sır­bis­tan’la iliş­ki­le­rin her geçen gün ge­liş­ti­ği­ni söy­le­di.
    Er­do­ğan, “Sır­bis­tan’la mü­kem­mel dü­zey­de­ki iliş­ki­le­ri­miz her geçen gün ge­li­şi­yor.
    Kim­lik­le se­ya­hat ko­nu­sun­da az önce im­za­la­nan pro­to­kol, iliş­ki­le­ri­mi­zi yeni bir se­vi­ye­ye çı­ka­ra­cak­tır.
    Ni­te­kim bu yıl iti­ba­rıy­la Sır­bis­tan­dan ül­ke­mi­ze 300 bin tu­rist geldi.
    Bu de­mek­tir ki bu kim­lik­le baş­la­dı­ğı andan iti­ba­ren hem sayı yük­se­lecek, sa­yı­nın yük­sel­me­siy­le kal­ma­ya­cak iş adam­la­rı­mız kar­şı­lık­lı ola­rak ya­pa­cak­la­rı se­ya­hat­le­ri çok daha ko­lay­lık­la ger­çek­leş­ti­re­cek­tir” dedi.​
    Er­do­ğan, Sır­bis­tan’ın bu an­laş­ma­ya dahil olan 6’ncı ülke ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, “Kuzey Kıb­rıs Türk Cum­hu­ri­ye­ti (KKTC), Azer­bay­can, Gür­cis­tan, Uk­ray­na ve Mol­do­va’dan sonra Sır­bis­tan kar­şı­lık­lı ola­rak çipli kim­lik­le se­ya­ha­tin müm­kün hale gel­di­ği 6’ncı ülke ola­cak, bu arada malum dün aynı za­man­da Bosna Her­sek’le de ilk adımı attık.
    Bir­leş­miş Mil­let­ler Genel Ku­ru­lu’nda da bunun il­gi­li im­za­lar atı­la­cak ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı” dedi.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °