Tarih: 10.04.2023 10:40

"Türkiye’nin dalgıçları ilçemizde yetişiyor"

Facebook Twitter Linked-in

 İlçe­miz­de Ça­ye­li De­niz­ci­lik Li­se­si Spor Ku­lü­bü (ÇAY­DEN) bün­ye­sin­de ve­ri­len eği­tim­le dal­gıç­lar ye­ti­şi­yor. Özel­lik­le tek­no­lo­ji ba­ğım­lı­lı­ğı ve diğer ba­ğım­lı­lık­lar­la mü­ca­de­le amaç­lı baş­la­tı­lan dalış eği­tim­le­ri, genç­le­rin sa­na­yi dal­gıç­lı­ğı ala­nın­da is­tih­da­mı­na da önem­li kat­kı­lar sağ­lı­yor.
 İlçe­miz­de bu­lu­nan Ça­ye­li Ahmet Hamdi İsha­koğ­lu De­niz­ci­lik Li­se­si bün­ye­sin­de ku­ru­lan Ça­ye­li De­niz­ci­lik Li­se­si Spor Ku­lü­bü Der­ne­ği (ÇAY­DEN) bün­ye­sin­de dal­gıç­lık eği­ti­mi ve­ril­me­ye baş­lan­dı. Rize Va­li­li­ği ve Ça­ye­li Kay­ma­kam­lı­ğı­nın des­tek­le­riy­le ÇAY­DEN bün­ye­sin­de 2019 yı­lın­dan bu yana ve­ri­len eği­tim­le­ri ba­şa­rıy­la ta­mam­la­yan spor­cu­la­ra ‘’Pro­fes­yo­nel Dalış Eğit­men­le­ri Bir­li­ği" (PADİ) ser­ti­fi­ka­sı ve­ri­li­yor. Üç aşa­ma­lı dalış eği­tim­le­ri Ça­ye­li Ahmet Hamdi İsha­koğ­lu De­niz­ci­lik Li­se­si’nin Li­man­köy mev­ki­in­de­ki De­niz­de Gü­ven­lik Eği­tim Mer­ke­zin­de ya­pı­lan te­orik eği­tim­ler­le baş­lı­yor. Rize Olim­pik Yüzme Ha­vu­zun­da ya­pı­lan uy­gu­la­ma eği­ti­mi­ni ta­mam­la­yan spor­cu­lar deniz uy­gu­la­ma eği­tim­le­ri­ni il­çe­miz­de­ki Kemer Pla­jın­da ya­pı­lı­yor. Te­orik, havuz ve deniz eği­tim­le­rin­de ba­şa­rı­lı olan spor­cu­lar "Pro­fes­yo­nel Dalış Eğit­men­le­ri Bir­li­ği" (PADİ) ser­ti­fi­ka­sı al­ma­ya hak ka­za­nı­yor. Bu­gü­ne kadar dalış eği­tim­le­ri­ne ka­tı­lan öğ­ren­ci ve si­vil­ler­den olu­şan 65 ki­şi­den her üç eği­ti­mi ba­şa­rıy­la ta­mam­la­yan 33 ka­tı­lım­cı PADİ Ser­ti­fi­ka­sı al­ma­ya hak ka­zan­dı. Ser­ti­fi­ka alan spor­cu­lar­dan 19’u De­niz­ci­lik Li­se­si öğ­ren­ci­si. Eği­tim­ler gu­rup­lar ha­lin­de ilk­ba­har, yaz ve son­ba­har se­zon­la­rın­da dü­zen­le­ni­yor. ÇAY­DEN Spor Ku­lü­bü Baş­ka­nı Oğuz Çelik, "ÇAYELİ'Nİ BİR DALIŞ EĞİTİM MER­KEZİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ" Çelik, Özel­lik­le tek­no­lo­ji ba­ğım­lı­lı­ğı ile karşı kar­şı­ya kalan genç­ler­le il­gi­li bir ça­lış­ma baş­lat­tık­la­rı­nı be­lir­te­rek “Ba­ğım­lı genç­le­ri­mi­zi fark­lı alan­la­ra yön­len­di­re­rek, yeni be­ce­ri­ler ka­zan­dı­ra­rak za­man­la­rı­nı ve­rim­li ge­çir­me ile il­gi­li bir st­ra­te­ji be­lir­le­dik ve su spor­la­rı­nı Ça­ye­li’nde baş­lat­tık. Dalış eği­tim­le­ri­mi­zin çıkış nok­ta­sın­dan bir ta­ne­si de is­tih­dam sağ­la­mak­tır.
Ge­le­cek­te genç­le­ri­mi­ze sa­na­yi dal­gıç­lı­ğı ala­nın önünü açmak için böyle bir et­kin­li­ği baş­lat­tık. 2019 yı­lın­da 10 De­niz­ci­lik Li­se­si öğ­ren­ci­miz­le bu sü­re­ce baş­la­dık. Ar­dın­dan sü­re­ci yay­gın­laş­tır­mak ama­cıy­la İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı Sivil Top­lum­la İliş­ki­ler Genel Mü­dür­lü­ğü­ne bir proje baş­vu­ru­su yap­tık. Proje ile bir­lik­te ku­rum­sal alt­ya­pı­mı­zı daha da güç­len­dir­dik. Daha fazla gen­ci­mi­ze hiz­met verip daha fazla gen­ci­mi­zin be­ce­ri­si­ni ar­tır­ma­ya yö­ne­lik ça­lış­ma­la­rı devam et­ti­ri­yo­ruz. Bu ye­te­nek­li genç­le­ri ye­tiş­ti­rip ulus­la­ra­ra­sı pi­ya­sa­da ça­lı­şa­bi­lecek, is­tih­dam sağ­la­ya­bi­lecek alan­la­ra yön­len­dir­mek için gay­ret gös­te­ri­yo­ruz.
Ça­ye­li'ni ger­çek an­lam­da bir dalış eği­tim mer­ke­zi ha­li­ne ge­tir­mek is­ti­yo­ruz. Ye­tiş­tir­di­ği­miz dal­gıç­lar için ül­ke­mi­zin de­ği­şik böl­ge­le­rin­de çe­şit­li fa­ali­yet­ler dü­zen­le­ye­rek bu be­ce­ri­le­ri­ni daha da art­tır­mak için gay­ret gös­te­ri­yo­ruz” şek­lin­de ko­nuş­tu.
    

Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —