“TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK 2. KÖPRÜSÜ BEĞENDİK'TEN 3 YILDA 1 MİLYON 750 BİN ARAÇ GEÇTİ”

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU;

Güncel Haberler 18.07.2023 09:32:00 0
“TÜRKİYE

 Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu, “Tür­ki­ye’nin en yük­sek 2’inci köprü özel­li­ği­ni ta­şı­yan ve 3 yıl önce hiz­me­te giren Be­ğen­dik (Botan) Köp­rü­sü’nden bu­gü­ne kadar 1 mil­yon 750 bin araç ge­çe­rek, yakıt ve za­man­dan top­lam 46 mil­yon lira ta­sar­ruf elde edil­di” dedi.
 Ulaş­tır­ma Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu, Per­va­ri İlçesi’nin Bit­lis ve Van il­le­ri­ne gü­ven­li ve kon­for­lu ula­şı­mı­nı sağ­la­yan Be­ğen­dik (Botan) Köp­rü­sü’nün hiz­me­te gir­di­ği 3. yı­lın­da, köp­rü­nün bölge il­le­re ve ülke eko­no­mi­si­ne sağ­la­dı­ğı katkı ve öneme dik­kat çekti.
 Bakan Ura­loğ­lu, “Me­sa­fe­le­ri kı­salt­tı­ğı gibi za­man­dan 32 mil­yon lira, ya­kıt­tan 14 mil­yon lira olmak üzere top­lam top­lam 46 mil­yon lira ta­sar­ruf elde edil­di.
Köp­rü­le­rin en büyük özel­li­ği karşı kı­yı­la­rı ya da uzak­la­rı bir­bi­ri­ne bağ­lar.
Kalp­ten kalbe ku­ru­lan köp­rü­ler gibi biz de in­san­la­rı bir­bi­ri­ne ya­kın­laş­tı­ran köp­rü­ler inşa edi­yo­ruz.
Ünlü Şa­iri­miz Arif Nihat Asya’nın de­di­ği gibi, ‘İçi­miz­den biri köprü ol­ma­ya razı ol­maz­sa biz kı­ya­me­te kadar, bu suyun kı­yı­la­rın­da bek­le­riz’ bizim de tamda yap­tı­ğı­mız bu işte.
Hiç kim­se­yi suyun ke­na­rın­da bek­let­me­mek. Se­ven­le­ri bir­bi­ri­ne ka­vuş­tu­ran köp­rü­ler inşa etmek” diye ko­nuş­tu.
BE­ĞENDİK KÖP­RÜ­SÜ­NÜN ÖZELLİKLERİ
Per­va­ri İlçe­si­nin Bit­lis ve Van il­le­ri­ne gü­ven­li ve kon­for­lu ula­şı­mı sağ­la­yan Be­ğen­dik (Botan) Köp­rü­sü, 210 metre orta açık­lı­ğı ile Den­ge­li Kon­sol sis­te­mi ile Tür­ki­ye’nin en uzun orta açık­lık­lı, kutu ke­sit­li, art ger­me­li köp­rü­sü ko­nu­mun­da. Köp­rü­nün uzun­lu­ğu 2 adet kenar açık­lı­ğı ile top­lam 450 met­re­ye kadar ula­şı­yor. 165 met­re­lik yük­sek­li­ğe sahip köprü ile Be­ğen­dik-Per­va­ri ke­si­mi 8 ki­lo­met­re kı­sal­dı. Köprü, egzoz emis­yo­nu­nun bin 674 ton azal­ma­sı­nı da sağ­la­mış du­rum­da.


 Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °