TÜRKİYE'NİN, KORUYUCU AİLE SİSTEMİ AZERBAYCANDA UYGULAMAYA KONULUYOR

Azer­bay­can­lı yet­ki­li­le­rin ta­le­bi üze­ri­ne Tür­ki­ye’deki ko­ru­yu­cu aile­lik hiz­met mo­de­li­nin Azer­bay­can’da da uy­gu­lan­ma­sı ama­cıy­la iş bir­li­ği ya­pı­lı­yor.

Güncel Haberler 16.11.2022 11:59:00 0
TÜRKİYE

    Tür­ki­ye’deki ko­ru­yu­cu aile mo­de­li­nin kar­deş de­ve­let Azer­bay­can’da da uy­gu­lan­ma­sı ama­cıy­la geçen yıl baş­la­tı­lan ça­lış­ma kap­sa­mın­da Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­kan­lı­ğı uz­man­la­rın­ca Azer­bay­can­lı 60 mes­lek ele­ma­nı­na eği­tim ve­ril­di.
    Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­kan­lı­ğı­nın ko­ru­yu­cu aile sis­te­mi­nin Azer­bay­can’da da oluş­tu­rul­ma­sı için baş­la­tı­lan ça­lış­ma kap­sa­mın­da Ba­kan­lık uz­man­la­rı Azer­bay­can­lı mes­lek ele­man­la­rı­na eği­tim verdi.
    Azer­bay­can­lı yet­ki­li­le­rin ta­le­bi üze­ri­ne Tür­ki­ye’deki ko­ru­yu­cu aile­lik hiz­met mo­de­li­nin Azer­bay­can’da da uy­gu­lan­ma­sı ama­cıy­la iş bir­li­ği ya­pı­lı­yor.
    Ortak ça­lış­ma kap­sa­mın­da geçen yıl Azer­bay­can’dan bir heyet İstan­bul ve An­ka­ra’da ko­ru­yu­cu aile bi­rim­le­ri ile ko­ru­yu­cu aile­le­re zi­ya­ret­ler ger­çek­leş­tir­di, ko­ru­yu­cu aile ya­nın­da bü­yü­yen genç­ler­le gö­rüş­tü.
    Azer­bay­can­lı­la­ra ay­rı­ca Sos­yal ve Eko­no­mik Des­tek (SED) hiz­me­tiy­le il­gi­li de bilgi ve­ril­di.
Ba­kan­lık uz­man­la­rı Azer­bay­can’a gitti
    İki ülke ara­sın­da oluş­tu­ru­lan ça­lış­ma planı kap­sa­mın­da 12-21 Ekim 2022 ta­rih­le­rin­de Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­kan­lı­ğı uz­man­la­rı Azer­bay­can’da ça­lış­ma yü­rüt­tü.
    Çocuk Hiz­met­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü­nün ko­or­di­ne­sin­de Ba­kan­lık uz­man­la­rı 12-14 Ekim’de Azer­bay­can’da hiz­met veren çocuk ku­ru­luş­la­rı­nı ve yü­rü­tü­len hiz­met­le­ri in­ce­le­di.
    Ba­kan­lık uz­man­la­rı Azer­bay­can Ça­lış­ma ve Sos­yal Gü­ven­lik Ba­kan­lı­ğı bün­ye­sin­de görev yapan 60 mes­lek ele­ma­nı­na “Tür­ki­ye’de Yü­rü­tü­len Ko­ru­yu­cu Aile Hiz­me­ti­nin Uy­gu­la­ma Esas­la­rı, Ço­cuk­la­rın Ko­run­ma Al­tı­na Alın­ma Sü­reç­le­ri, Ko­ru­yu­cu Aile Mo­del­le­ri, Ko­ru­yu­cu Aile­le­re Yö­ne­lik Ya­pı­lan Öde­me­ler, Ko­ru­yu­cu Aile Eği­tim­le­ri ve Sos­yal ve Eko­no­mik Des­tek Hiz­me­ti­nin Uy­gu­la­ma Esas­la­rı” ko­nu­la­rın­da eği­tim verdi. Eği­tim­le il­gi­li ser­ti­fi­ka alan Azer­bay­can­lı 60 mes­lek ele­ma­nı ko­ru­yu­cu aile­lik­le il­gi­li Azer­bay­can’da hiz­met ve­recek ilk per­so­nel ola­cak.
    Azer­bay­can’da bu alan­da görev ya­pa­cak per­so­ne­le Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­kan­lı­ğı uz­man­la­rı­nın da­nış­man­lık hiz­met­le­ri devam edecek. Azer­bay­can’da ko­ru­yu­cu aile sis­te­mi­nin yay­gın­laş­tı­rıl­ma­sı­na yö­ne­lik iki ülke ara­sın­da iş bir­li­ği­nin sür­me­si plan­la­nı­yor.
Kay­nak: Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­kan­lı­ğı Basın ve Halk­la İliş­ki­ler Mü­şa­vir­li­ği

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °