Tarih: 06.04.2022 11:25

Ukraynalı Sporcular İlimize Geldi

Facebook Twitter Linked-in

    Ku­lüp­ler Bir­li­ği Vakfı ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­len ve Trab­zons­por, Çay­kur Ri­zes­por, Kay­se­ris­por, Si­vass­por ve An­tal­yas­por'un da des­tek ver­di­ği proje çer­çe­ve­sin­de Uk­ray­na­lı savaş mağ­du­ru alt­ya­pı spor­cu­la­rın­dan olu­şan 43 ki­şi­lik ka­fi­le özel uçak­la Po­lon­ya'dan Trab­zon'a ora­dan da kara yolu ile ilimize geldi.
    Spor­cu­la­rı Çay­kur Ri­zes­por Meh­met Cen­giz Te­sis­le­ri'ne gi­ri­şin­de As­baş­kan Ser­kan Ka­ra­vin ve kulüp yö­ne­ti­ci­le­ri kar­şı­la­dı. Savaş mağ­du­ru olan 43 spor­cu ve 5 ebe­vey­ni­nin Rize'de ağır­la­na­ca­ğı­nı ifade eden Çay­kur Ri­zes­por As­baş­ka­nı Ser­kan Ka­ra­vin, "Ku­lüp­ler Bir­li­ği'nin almış ol­du­ğu ka­rar­la Tür­ki­ye'de 150'ye yakın ço­cu­ğu mi­sa­fir edi­yo­ruz.
    Ri­zes­por ola­rak 43 ço­cu­ğu­muz 5 ebe­vey­ni ile be­ra­ber ilimizdeler.
    Bu tabii ki Tür­ki­ye'nin gü­cü­nün bir gös­ter­ge­si.
    Tür­ki­ye bu­ra­da hep­si­ne kucak açı­yor.
    Bizde Uk­ray­na'daki spor­cu ço­cuk­la­rı­mı­zı bu­ra­ya ge­tir­dik.
    Bu malum savaş sü­re­ci bi­te­ne kadar ki, in­şal­lah kısa za­man­da çö­zü­lür diye dü­şü­nü­yo­ruz, bu­ra­da bizim mi­sa­fi­ri­miz ola­cak­lar” dedi.
    Tüm ih­ti­yaç­la­rı­nın kulüp ta­ra­fın­dan kar­şı­la­na­ca­ğı­nın al­tı­nı çizen Ka­ra­vin, “Ko­nak­la­ma­la­rı ile be­ra­ber bütün ih­ti­yaç­la­rı Çay­kur Ri­zes­por ta­ra­fın­dan kar­şı­la­na­cak.
    Ken­di­le­ri ile ala­ka­lı eği­tim­le­ri­nin ya­nın­da dil eği­ti­mi ver­me­yi dü­şü­nü­yo­ruz.
    Baş­ka­nı­mız ve tüm yö­ne­tim ku­ru­lu üye­le­ri­miz ile be­ra­ber bu sü­re­ci be­ra­ber at­la­ta­ca­ğız” şek­lin­de ko­nuş­tu.
    Spor­cu­la­rın zor gün­ler ya­şa­dı­ğı­na da dik­kat çeken Ka­ra­vin, “Çok duy­gu­sal bir süreç. Yak­la­şık 42 sa­at­tir yol­da­lar tren yol­cu­lu­ğun­dan sonra uçak­la bu­ra­ya gel­di­ler. Biz bu­ra­da on­la­ra hu­zur­lu bir ortam su­na­rak ya­şa­dık­la­rı sı­kın­tı­lı sü­re­ci at­lat­ma­ya ça­lı­şa­ca­ğız” dedi.
        

Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —