ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, BAE YATIRIM BAKANI AL SUWAIDI İLE BİR ARAYA GELDİ

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, BAE YATIRIM BAKANI AL SUWAIDI İLE BİR ARAYA GELDİ

Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu,

 Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu, Bir­le­şik Arap Emir­lik­le­ri Ya­tı­rım Ba­ka­nı Mo­ha­med Bin Has­san Al Su­wa­idi ile Kal­kın­ma Yolu Pro­je­si kap­sa­mın­da ya­pı­la­cak ça­lış­ma­la­rı ve iş bir­lik­le­ri­ni de­ğer­len­dir­di.
 Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu, Kal­kın­ma Yolu Pro­je­si’nin bir önce ha­ya­ta ge­çi­ril­me­si için te­mas­la­rı­nı sür­dü­rü­yor. Geç­ti­ği­miz gün Irak Ulaş­tır­ma Ba­ka­nı Rez­zak Mu­hey­bes es-Sa­da­vi ile gö­rü­şen Bakan Ura­loğ­lu, bugün Bir­le­şik Arap Emir­lik­le­ri Ya­tı­rım Ba­ka­nı Mo­ha­med Bin Has­san Al Su­wa­idi ile İstan­bul’da bir araya geldi.
Gö­rüş­me­de; Tür­ki­ye, BAE, Irak ve Ka­tar­lı yet­ki­li­ler­den olu­şan tek­nik he­ye­tin, Kal­kın­ma Yolu Pro­je­si kap­sa­mın­da ya­pı­la­cak ça­lış­ma­la­rı hızlı bir şe­kil­de ne­ti­ce­len­dir­me­si ve en kısa za­man­da mu­ta­ba­kat zap­tı­nın Ba­kan­lık­lar dü­ze­yi­ne ta­şın­ma­sı gö­rü­şül­dü.
BAE Ba­ka­nı Al Su­wa­idi, Kal­kın­ma Yolu Pro­je­si kap­sa­mın­da dört­lü mu­ta­ba­ka­ta sıcak bak­tık­la­rı­nı be­lir­te­rek, “Biz Kal­kın­ma Yolu Pro­je­si’ni çok önem­si­yo­ruz. Çünkü bu yolun Av­ru­pa ve Asya pa­zar­la­rı ile bağ­lan­tı­yı sağ­la­ya­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yo­ruz. Bu hat­tın da çok hızlı ta­mam­la­na­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yo­ruz. Bu ko­nu­da her an­lam­da ça­lı­şa­ca­ğız ve pro­je­ye her türlü des­te­ği ver­me­ye ha­zı­rız” dedi.
Ura­loğ­lu gö­rüş­me­de ay­rı­ca, BAE’li Bakan Al Su­wa­idi’ye Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı’nın Tür­ki­ye’de yü­rüt­tü­ğü pro­je­ler­le ala­ka­lı bilgi verdi ve iki ülke ara­sın­da ulaş­tır­ma ala­nın­da ger­çek­leş­ti­ri­le­bi­lecek olası iş bir­lik­le­ri ele alın­dı.
       Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
       Kay­nak: veli.​ka­va­k@​uab.​gov.​tr