ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU STAJYER ÖĞRENCİLERLE BIR ARAYA GELDİ, GENÇLERE ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ

di­sip­lin­li ve dü­zen­li ça­lış­ma­nın ba­şa­rı­da­ki en önem­li anah­tar ol­du­ğu­nu be­lirt­ti.

Güncel Haberler 24.08.2023 09:02:00 0
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU STAJYER ÖĞRENCİLERLE BIR ARAYA GELDİ, GENÇLERE ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ

 Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu, PTT Ah­lat­lı­bel Te­sis­le­ri'nde "Ulu­sal Staj Prog­ra­mı Ka­ri­yer Bu­luş­ma­sı" kap­sa­mın­da staj­yer öğ­ren­ci­ler­le bir araya geldi. Kendi ha­ya­tın­dan önem­li ke­sit­ler an­la­tan Bakan Ura­loğ­lu, çok oku­mak, dil be­ce­ri­le­ri­ni ge­liş­tir­mek, di­sip­lin­li ve dü­zen­li ça­lış­ma­nın ba­şa­rı­da­ki en önem­li anah­tar ol­du­ğu­nu be­lirt­ti.
Ura­loğ­lu, "Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın size ne kadar kıy­met ver­di­ği­ni ya­kın­dan şa­hit­lik eden­ler­den bi­ri­yim. Bilgi ve kül­tür­le do­na­nım çok önem­li. Geniş bir pers­pek­ti­fe sahip olmak, fark­lı dü­şün­ce­le­re açık olmak ve çokça oku­mak ge­le­cek­te­ki ka­ri­yer­le­rin temel taş­la­rın­dan bi­ri­dir. Aynı za­man­da, dil be­ce­ri­le­ri­nin ge­liş­ti­ril­me­si bi­re­yin ken­di­ni ifade etme ka­bi­li­ye­ti­ni ar­tı­rır. İle­ti­şim­de­ki ba­şa­rı­nın da anah­ta­rı­dır” diye ko­nuş­tu.
Ta­ri­hin ve geç­mi­şin öne­mi­ne dik­kat çeken Bakan Ura­loğ­lu, “Ta­ri­hi bil­me­miz lazım, ta­ri­hi bilip ders al­maz­sak te­ker­rür ede­cek­tir. Geç­miş­te­ki de­ne­yim­le­ri­miz bu­gü­nü­nün ve ya­rı­nı­nın şe­kil­len­me­sin­de çok kri­tik bir rol oy­na­mak­ta­dır. Bu de­ne­yim­ler­den ders çı­kar­mak, ge­le­ce­ğe daha iyi ha­zır­lan­ma­nın yol­la­rın­dan bi­ri­dir. Ba­şa­rı­ya giden yolda di­sip­li­nin çok büyük önemi var. Ne tür bir iş ya­pı­yor olur­sak ola­lım, di­sip­lin­li ve dü­zen­li bir şe­kil­de ça­lış­ma­mız ge­re­ki­yor. Aynı za­man­da dü­rüst­lük ha­yat­ta ka­za­nıl­mış en de­ğer­li ha­zi­ne­ler­den bi­ri­dir. Söz ve­ri­le­nin ye­ri­ne ge­ti­ril­me­si, iş­le­rin dü­rüst­lük çer­çe­ve­sin­de yü­rü­tül­me­si ge­re­kir. Hiç­bir gay­ret, hiç­bir emek asla kar­şı­lık­sız kal­maz” dedi.
DOĞRU KAY­NAK­TAN BES­LE­MEK GEREKİR
Bakan Ura­loğ­lu, “Bol bol spor yapın. Ba­şa­rı için di­sip­lin şart. En önem­li­si ise ke­sin­lik­le doğru kay­nak­lar­dan bes­le­nin. Am­ba­laj­lı ürün­le­re dik­kat edin. Öğ­ren­ci­lik ve iş ha­ya­tım bo­yun­ca hep di­sip­lin­li ol­ma­ya ça­lış­tım. Yok­lu­ğa rağ­men hiç pes et­me­dim. Kü­çü­cük bir evde 3 ar­ka­daş ka­lı­yor­duk. Aynı ço­ra­bı her akşam yı­ka­yıp uygun bir yere asıp, ku­ru­duk­tan sonra sabah gi­yer­dim. Benim için her şey yerli ye­rin­de ola­cak. Ne iş ya­pı­yor­sak bir ku­ra­lı ve di­sip­li­ni ol­ma­sı şart. Di­sip­lin ve ku­ral­lar sizi yo­ra­bi­lir ama ba­şa­rı­nın en temel şart­la­rı bun­lar. Asla zarar gel­mez” diye ko­nuş­tu.
SOS­YAL MED­YA­DAN DOĞRU BES­LEN­MEK GEREKİR
Bakan Ura­loğ­lu, "Dünya da bil­gi­ye ulaş­ma an­la­mın­da hiç­bir en­ge­li­miz yok. Sos­yal medya bu an­lam­da bizim için çok önem­li bir araç. Ora­lar­da ol­ma­mız ge­re­kir ama doğru bes­le­mek şar­tıy­la. Benim 2015 yı­lı­na kadar sos­yal medya he­sa­bım yoktu. Çünkü benim için önem­li olan işime odak­lan­mam­dı. Mil­let­ve­ki­li aday aday­lı­ğım dö­ne­min­de sos­yal medya he­sa­bım oldu. Hem ora­lar­da neler olu­yor bil­mek adına, hem de genç­le­rin ve ço­cuk­la­rı­mı­zın ora­lar­da neler yap­tı­ğı­na bak­mak için­di. Sos­yal medya bazen çok teh­li­ke­li ola­bi­li­yor. Bu ko­nu­da özel­lik­le aile­le­ri­mi­ze sahip çık­ma­mız ge­re­ki­yor” dedi.
ÖĞ­RENCİLERİN SO­RU­LA­RI­NI YA­NIT­LA­DI
Ha­cet­te­pe Üni­ver­si­te­si İngi­liz Dili ve Ede­bi­ya­tı Bö­lü­mün­de oku­yan staj­yer öğ­ren­ci Mü­mi­ne Koçak'ın bakan ol­du­ğun­da ne his­set­ti­ği ko­nu­sun­da sor­du­ğu so­ru­ya Ura­loğ­lu, bakan olun­ca şük­ret­ti­ği­ni ve hiç­bir gay­ret ve eme­ğin asla kar­şı­lık­sız kal­ma­ya­ca­ğı­nı ifade etti.
Ka­ra­bük Üni­ver­si­te­sin­de Raylı Sis­tem­ler Mü­hen­dis­li­ği oku­yan bir öğ­ren­ci­nin, raylı sis­tem­ler mü­hen­dis­li­ği ve raylı sis­tem­ler tek­no­lo­ji­le­ri­ne yö­ne­lik ya­tı­rım­la­rı­nın ve bu alan­da ge­le­ce­ğe yö­ne­lik fi­kir­le­ri­nin ne ola­ca­ğı ko­nu­sun­da­ki so­ru­ya Ura­loğ­lu, şun­la­rı kay­det­ti; "Dev­let Demir Yol­la­rı­nın ku­ru­lu­şun­dan bu yana bir­çok hiz­me­ti ger­çek­leş­tir­di. Cum­hu­ri­ye­tin ilk yıl­la­rın­da da ciddi ya­tı­rım­lar ya­pıl­mış. Daha son­ra­sın­da kara yol­la­rı ta­şı­ma­cı­lı­ğı­na ağır­lık ver­mi­şiz. AK Parti hü­kü­met­le­ri­miz­le be­ra­ber özel­lik­le son 21 yılda demir yol­la­rın­da ciddi önem ver­dik ve kay­nak ayır­ma­ya baş­la­dık. Yak­la­şık 11 bin ki­lo­met­re olan 14 bin ki­lo­met­re­le­re ge­tir­dik. Ner­dey­se mev­cu­du sil baş­tan yap­tık. Gerek elekt­rik­li ge­rek­se sin­yal­li hale ge­tir­dik. Av­ru­pa'da 6. dün­ya­da 8. hızlı tren iş­let­me­ci­si bir ülke ha­li­ne ge­tir­dik. 11 ili­mi­zi yük­sek hızlı tren­le (YHT) ta­nış­tır­dık. İlk etap­ta 2028 he­def­le­ri ve Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın görev sü­re­si için­de ya­pa­ca­ğı­mız şey­ler. Yak­la­şık demir yol­la­rı­nı 18-19 bin ki­lo­met­re­le­re kadar uzun­lu­ğu­nu ar­tı­ra­ca­ğız. 2053'e kadar yak­la­şık 52 ili­mi­zi demir yo­luy­la YHT ile ta­nış­tı­ra­ca­ğız. Tür­ki­ye'de he­de­fi­miz yurt için­de yük ta­şı­ma­cı­lı­ğın­da kara yo­lu­nun pa­yı­nı dü­şü­rüp demir yo­lun­da yük ta­ra­fı­nı ge­liş­ti­re­ce­ğiz. Orta Asya'dan Lond­ra'a giden Orta Ko­ri­dor'u ge­liş­ti­re­ce­ğiz."
An­ka­ra Üni­ver­si­te­si İle­ti­şim Fa­kül­te­si Ga­ze­te­ci­lik Bö­lü­mü öğ­ren­ci­si Na­zi­fe Bar­dak, bakan ola­rak bir ide­al­le­ri olup ol­ma­dı­ğı­nı sor­ma­sı üze­ri­ne Ura­loğ­lu, "Bizim inan­cı­mız­da yol­da­ki di­ke­ni kal­dır­mak var­dır ve tam da bu işi ya­pı­yo­ruz. İşi­mi­zi adam gibi ya­par­sak bu so­rum­lu­lu­ğu ve gö­re­vi­mi­zi la­yı­kıy­la ye­ri­ne ge­tir­miş ola­ca­ğız. Bu ve­si­ley­le ahi­re­ti­mi­zi imar etmiş ola­ca­ğız, esas bizi mo­ti­ve eden ta­raf­tır. Bunun bize ver­miş ol­du­ğu gurur, şeref, onur var. On­la­rı la­yı­kıy­la ta­şı­ya­ca­ğız ve siz­le­re mem­le­ke­ti­mi­ze hiz­met ede­ce­ğiz." dedi.
Gazi Üni­ver­si­te­si Elekt­rik Elekt­ro­nik Mü­hen­dis­li­ği öğ­ren­ci­si Metin Seç­kin Öz­türk, çok yük­sek hızlı tre­nin Tür­ki­ye'ye ne zaman ge­le­ce­ği ko­nu­sun­da­ki so­ru­su­na Ura­loğ­lu, İstan­bul-An­ka­ra ara­sın­da süper hızlı tren­le diye bir proje ça­lış­ma­la­rı­na baş­la­dık­la­rı­nı, tre­nin sa­at­te 380 ki­lo­met­re hızda ve iki du­ra­ğı ola­ca­ğı­nı bil­dir­di. Bakan Ura­loğ­lu, bu tre­nin ya­pıl­ma­sıy­la İstan­bul-An­ka­ra ara­sı­nın 80 da­ki­ka­ya ine­ce­ği­ne işa­ret ede­rek, dün­ya­da ne varsa Tür­ki­ye'ye ge­ti­re­cek­le­ri­ni ve va­tan­daş­la­rın kul­la­nı­mı­na su­na­cak­la­rı­nı ifade etti.
Sam­sun Üni­ver­si­te­si De­niz­ci­lik İşlet­me­le­ri ve Yö­ne­ti­mi Bö­lü­mü öğ­ren­ci­si Mert Atıl­gan, Tür­ki­ye'nin ya­rı­ma­da ül­ke­si ola­rak yolcu ta­şı­yan yolcu ge­mi­si ol­ma­dı­ğı­nı bu ko­nu­da ya­pa­cak­la­rı bir ça­lış­ma olup ol­ma­dı­ğı­nı sor­ma­sı üze­ri­ne Ura­loğ­lu, bunun ta­ma­men arz talep me­se­le­si ol­du­ğu­nu dile ge­tir­di.
Bugün deniz yol­cu­lu­ğu­na ta­le­bin ol­ma­dı­ğı­nı an­la­tan Ura­loğ­lu, bu ala­nın tu­ris­tik amaç­lı kul­la­nıl­dı­ğı­nı ve yük ta­şı­ma­cı­lı­ğı­na dön­dü­ğü­nü be­lirt­ti. Ura­loğ­lu, deniz yo­lun­da yolcu ta­şı­ma­da, kısa me­sa­fe­li ta­şı­ma­lar­da (İstan­bul ve Mu­dan­ya ta­şı­ma­lar gibi) ta­le­bin ol­du­ğu­nu bil­di­re­rek, orda da ön­ce­sin­de dev­le­tin şu anda da özel sek­tö­rün bu işi yap­tı­ğı­nı söy­le­di. Ura­loğ­lu, deniz yol­cu­ğu için bir talep olur­sa üzer­le­ri­ne dü­şe­ni ya­pa­cak­la­rı­nı vur­gu­la­dı.
So­ru­la­rın ar­dın­da Ura­loğ­lu, Ba­kan­lı­ğı­nın yap­tı­ğı ça­lış­ma­la­rı ye­rin­de gör­me­le­ri için kura be­lir­le­dik­le­ri 15 öğ­ren­ci­yi Ça­nak­ka­le'ye ve 15'ini de İstan­bul'a olmak üzere 30 öğ­ren­ci­yi bu il­ler­de­ki pro­je­le­ri gez­di­re­cek­le­ri­ni söy­le­di. Öğ­ren­ci­ler et­kin­lik ala­nın­da çe­ki­len ku­ray­la be­lir­len­di. Bakan Ura­loğ­lu, genç mes­lek adayı staj­yer­ler­le bir­lik­te soh­bet son­ra­sı selfi çek­tir­di.
Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu, “Dünya dü­ze­ni ye­ni­den ku­ru­lu­yor. Ku­ral­lar ye­ni­den ya­zı­lı­yor. Eko­no­mik sis­tem ye­ni­den şe­kil­le­ni­yor. Bunun ya­nın­da ulus­la­ra­ra­sı güç den­ge­le­ri de de­ği­şi­yor. Özel­lik­le yakın çev­re­miz­de ya­şa­nan sa­vaş­lar kart­la­rın ye­ni­den ka­rıl­dı­ğı­nı gös­te­ri­yor. O yüz­den eği­tim ka­ri­ye­ri­ni­ze önem gös­te­rin. En küçük bilgi kı­rın­tı­sı­nı es geç­me­yin. Gü­nü­müz ko­şul­la­rın­da ni­te­lik­li insan, bil­gi­yi üre­ten, kul­la­nan ve tek­no­lo­ji­ye dö­nüş­tü­re­bi­len in­san­dır. Ni­te­lik­li insan; kökü ma­zi­de, gözü atide, aydın in­san­dır. Ni­te­lik­li insan top­lum­la­rı­nın ge­le­ce­ği­ni, bu top­lum­lar da dün­ya­nın ge­le­ce­ği­ni şe­kil­len­di­rir” dedi.
Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu, Cum­hur­baş­kan­lı­ğı­nın hi­ma­ye­le­rin­de ger­çek­leş­ti­ri­len “Ulu­sal Staj” prog­ra­mı kap­sa­mın­da staj­yer genç­ler­le bir araya geldi. Sıcak ve sa­mi­mi bir or­tam­da ger­çek­le­şen prog­ram­da Bakan Ura­loğ­lu, önce aile­nin öne­mi­ne vurgu yaptı. Ura­loğ­lu, "Top­lu­mu ayak­ta tutan temel öğe­ler­den biri de aile­dir. Siz­le­ri bü­yü­tüp bu­gün­le­re ge­ti­ren, siz­le­ri en iyi şe­kil­de ye­tiş­ti­ren anne ve ba­ba­la­rı­nı­zın, aile­le­ri­ni­zin kıy­me­ti­ni bilin. Cen­ne­tin an­ne­le­rin ayak­la­rı al­tın­da ol­du­ğu­nu, ba­ba­la­rı­nı­zın birer çınar ol­du­ğu­nu ve on­la­rın göl­ge­sin­de hu­zu­ra ka­vu­şa­ca­ğı­nı­zı unut­ma­yın. Aile bağ­la­rı­nı­zı her daim diri tutun. Ana­nı­zın ba­ba­nı­zın hayır du­ası­nı alın" diye ko­nuş­tu.
KÖ­KÜ­NÜZ MAZİDE GÖ­ZÜ­NÜZ ATİDE OLSUN
Eği­tim­le il­gi­li genç­le­re tav­si­ye­ler­de bu­lu­nan Ura­loğ­lu, "Eği­tim ve öğ­re­tim ka­ri­ye­ri­ni­ze azami özen gös­ter­me­li­si­niz. Alı­na­bi­lecek en küçük bilgi kı­rın­tı­sı­nı dahi es geç­me­me­li­si­niz. Gü­nü­müz ko­şul­la­rın­da ni­te­lik­li insan, bil­gi­yi üre­ten, kul­la­nan ve tek­no­lo­ji­ye dö­nüş­tü­re­bi­len in­san­dır. Ni­te­lik­li insan; kökü ma­zi­de, gözü atide, aydın in­san­dır. Ni­te­lik­li insan top­lum­la­rı­nın ge­le­ce­ği­ni, bu top­lum­lar da dün­ya­nın ge­le­ce­ği­ni şe­kil­len­di­rir. 'Kö­kü­nüz ma­zi­de gö­zü­nüz atide' ye­ti­şir­se­niz, eve­lal­lah sizi kimse tu­ta­maz. Önü­nüz her daim açık olur, asla iş/is­tih­dam der­di­niz olmaz. Ba­kı­nız, Cum­hur­baş­kan­lı­ğı­mı­zın hi­ma­ye­sin­de ger­çek­leş­ti­ri­len bu staj prog­ram­la­rı siz­ler için bir fır­sat­tır. Okul­la­rı­nız­da edin­di­ği­niz yeni bil­gi­ler­le şu an ça­lış­mak­ta olan bü­yük­le­ri­ni­zin tec­rü­be­si­ni bir araya ge­tir­mek ger­çek­ten çok ye­rin­de ve an­lam­lı bir adım ol­muş­tur. Ulu­sal Staj Prog­ra­mı; ül­ke­mi­zin ye­te­nek yö­ne­ti­mi­ne ver­di­ği önemi tüm dün­ya­ya gös­ter­miş­tir. Staj dö­ne­mi, te­orik bil­gi­le­ri­ni­zi pra­tik­te uy­gu­la­ma fır­sa­tı­nı bul­du­ğu­nuz, öğ­ren­me ve ge­liş­me sü­re­ci­ni­zin önem­li bir par­ça­sı­dır. Bu sü­reç­te, iş ya­şa­mı­nın di­na­mik­le­ri­ni ya­kın­dan göz­lem­le­ye­rek, de­ne­yim­le­ye­cek­si­niz" dedi.
TÜRKİYE EKO­NOMİK PO­TANSİYELİ İLE DÜNYA SAH­NESİNDE ÖNEMLİ BİR OYUN­CU
Bakan Ura­loğ­lu, Tür­ki­ye’nin eko­no­mik gü­cü­nü ve st­ra­te­jik öne­mi­ni vur­gu­la­ya­rak, ül­ke­nin böl­ge­sel li­der­lik ro­lü­nü de­ğer­len­dir­di. Ura­loğ­lu, "Ül­ke­miz 4 sa­at­lik uçuş sü­re­siy­le, yak­la­şık 1 mil­yar 650 mil­yon in­sa­nın ya­şa­dı­ğı, 43 tril­yon 200 mil­yar dolar Gayri Safi Milli Ha­sı­la’ya sahip ve 11 tril­yon dolar ti­ca­ret hacmi bu­lu­nan 67 ül­ke­nin mer­ke­zi ko­nu­mun­da­dır. Bu ko­nu­mun sun­du­ğu po­tan­si­yel­den en üst se­vi­ye­de eko­no­mik, si­ya­si ve kül­tü­rel ka­zanç sağ­la­mak ge­rek­mek­te­dir. Bu nok­ta­da Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın li­der­li­ğin­de çok önem­li me­sa­fe­ler kat ettik. Mar­ma­ray, Av­ras­ya Tü­ne­li, İstan­bul Ha­va­li­ma­nı, Yavuz Sul­tan Selim, Os­man­ga­zi, 1915 Ça­nak­ka­le Köp­rü­le­ri, Fil­yos Li­ma­nı, İzmir-İstan­bul, An­ka­ra-Niğ­de ve Kuzey Mar­ma­ra Oto­yol­la­rı gibi önem­li pro­je­le­ri bir­bi­ri ar­dı­na ha­ya­ta ge­çir­dik. Ama ben şimdi siz­le­re neler yap­tı­ğı­mı­zı değil de siz­ler­le bir­lik­te neler ger­çek­leş­ti­re­ce­ğiz on­la­rı an­lat­mak is­ti­yo­rum. Ül­ke­miz­de ula­şım ve ile­ti­şi­min ge­le­ce­ğin­den bah­set­mek is­ti­yo­rum. Ba­kan­lı­ğı­mı­zın; 2053 Ulaş­tır­ma ve Lo­jis­tik Ana Pla­nın­da; Ül­ke­miz nü­fu­su­nun 2023’de; 87 mil­yo­na, 2029’da 92,5 mil­yo­na, 2035’de 98 mil­yo­na ve 2053’te de 112,6 mil­yo­na çı­ka­ca­ğı­nı ön­gö­rü­yor. Dünya’daki ge­le­ce­ğin ula­şı­mı­nı yön­len­di­ren kü­re­sel et­ken­ler­den; şe­hir­leş­me, sür­dü­rü­le­bi­lir­lik, yeni nesil ve akıl­lı ula­şım sis­tem­le­ri­ni ön­ce­li­yo­ruz. Ay­rı­ca, 2023’de 8,39 mil­yon ola­rak ön­gör­dü­ğü­müz öğ­ren­ci nü­fu­su­mu­zun 2053’de 10,84 mil­yo­na çı­ka­ca­ğı­nı ön­gö­re­rek, yeni nesil bi­li­şim ve tek­no­lo­ji ula­şım mod­la­rı­na ağır­lık ve­ri­yo­ruz. Tüm ula­şım mod­la­rı­mız­da, bü­tün­le­şik, et­ki­le­şim­li, tek­no­lo­ji­nin mak­si­mum ola­rak kul­la­nıl­dı­ğı, çev­re­ci bir ula­şım sis­tem­le­ri­nin yay­gın­laş­tı­rıl­ma­sı için gay­ret edi­yo­ruz. 5'er yıl­lık plan­la­ma­lar­la de­mir­yo­lu, ka­ra­yo­lu, de­niz­yo­lu, ha­va­yo­lu ve ha­ber­leş­me için 198 mil­yar dolar yeni ya­tı­rım yap­ma­yı he­def­li­yo­ruz. 2053 yı­lı­na kadar; Oto­yol uzun­lu­ğu­mu­zu 3 bin 633 ki­lo­met­re­den 8 bin 325 ki­lo­met­re­ye yük­selt­me­yi, De­mir­yo­lu ağı­mı­zı 28 bin 590 ki­lo­met­re­ye çı­kar­ma­yı, Yük­sek Hızlı Tren ve Hızlı Tren bağ­lan­tı­sı­na sahip olan il sa­yı­mı­zı 8’den 52’ye art­tır­ma­yı, Liman te­si­si sa­yı­mı­zı 217’den 255’e ulaş­tır­ma­yı, Ha­va­li­ma­nı sa­yı­mı­zı 57 ‘dan 61’e yük­selt­me­yi, Lo­jis­tik mer­kez sa­yı­mız da 13’ten 26’ya çı­kar­ma­yı he­def­li­yo­ruz" diye ko­nuş­tu.
DÜNYA DÜZENİ DEĞİŞİYOR KU­RAL­LAR VE EKO­NOMİK SİSTEM YENİDEN ŞEKİLLENİYOR
Dün­ya­da hızlı bir de­ği­şim sü­re­ci ya­şan­dı­ğı­na dik­ka­ti çeken Ura­loğ­lu, "Dün­ya­nın dü­ze­ni ye­ni­den ku­ru­lu­yor, ku­ral­lar ye­ni­den ya­zı­lı­yor. Eko­no­mik sis­tem ye­ni­den şe­kil­le­ni­yor. Bunun ya­nın­da ulus­la­ra­ra­sı güç den­ge­le­ri de de­ği­şi­yor. Özel­lik­le yakın çev­re­miz­de ya­şa­nan sa­vaş­lar kart­la­rın ye­ni­den ka­rıl­dı­ğı­nı gös­te­ri­yor. İşte bu de­ği­şim rüz­gâ­rı­nın kuv­vet­li­ce es­me­ye baş­la­dı­ğı bu sü­reç­te, ulus­la­ra­ra­sı ku­ral­lar da de­ği­şi­yor, ül­ke­le­rin önem sı­ra­la­ma­sı da de­ği­şi­yor. Bu de­ği­şim sü­re­cin­de; dün­ya­nın yeni ku­ral­la­rı­nı an­la­yan ve ken­di­si­ni bu yeni sis­te­me uygun şe­kil­de uyar­la­yan, bilgi üre­ten ve bunu üre­ti­me ge­çi­ren ül­ke­ler ye­ni­dün­ya­nın mer­ke­zin­de yer ala­cak­lar. Bun­la­rı ba­şa­ra­ma­yan­lar ise kay­be­de­cek­ler. Bu duygu ve dü­şün­ce­ler ile söz­le­ri­me son ve­ri­yor, hayat yol­cu­lu­ğu­nuz­da ba­şa­rı­lar di­li­yo­rum" dedi.
               Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
               Kay­nak: AUB Basın Mü­şa­vir­li­ği


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °