ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI 439 TARİHİ KÖPRÜNÜN RESTORASYONUNU BİTİRDİ

Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı Ka­ra­yol­la­rı Genel Mü­dür­lü­ğü, Ata ya­di­gâ­rı ta­ri­hi köp­rü­le­ri­mi­zin res­to­ras­yo­nu­nu ya­pa­rak, as­lı­na uygun ola­rak ko­run­ma­sı­nı sağ­lı­yor.

Güncel Haberler 21.07.2023 09:54:00 0
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI 439 TARİHİ KÖPRÜNÜN RESTORASYONUNU BİTİRDİ

 Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı, ecdat ya­di­gâ­rı ta­ri­hi köp­rü­le­ri­mi­zin bakım ve ona­rım­la­rı­nı ya­pa­rak, ye­ni­li­yor. Ko­ru­ma bi­lin­ci­nin ge­li­şi­mi­ne kat­kı­da bu­lu­nul­ma­sı ko­nu­sun­da ge­rek­li has­sa­si­ye­ti gös­te­ren Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı Ka­ra­yol­la­rı Genel Mü­dür­lü­ğü, Ata ya­di­gâ­rı ta­ri­hi köp­rü­le­ri­mi­zin res­to­ras­yo­nu­nu ya­pa­rak, as­lı­na uygun ola­rak ko­run­ma­sı­nı sağ­lı­yor.

 Kül­tür ve Ta­bi­at Var­lık­la­rı­nı Ko­ru­ma Ka­nu­nu kap­sa­mın­da yer alan ve Ka­ra­yol­la­rı Genel Mü­dür­lü­ğü’nün üst­len­di­ği Tür­ki­ye ge­ne­lin­de­ki 2 bin 474, yurt dı­şın­da ise ço­ğun­lu­ğu Bosna Her­sek’te olmak üzere 316 Os­man­lı dö­ne­mi­ne ait tes­cil edil­miş ta­ri­hi köp­rü­nün bakım, ona­rım ve as­lı­na uygun şe­kil­de res­to­ras­yo­nu ba­şa­rıy­la sü­rü­yor.
Ta­ri­hi Köp­rü­ler Şu­be­si Mü­dür­lü­ğü bün­ye­sin­de top­lam 439 adet ta­ri­hi köp­rü­nün res­to­ras­yon uy­gu­la­ma ça­lış­ma­la­rı ta­mam­lan­dı.
Ka­ra­yol­la­rı Genel Mü­dür­lü­ğü so­rum­lu­lu­ğun­da 82 adet ta­ri­hi köp­rü­de ise ye­ni­le­me ça­lış­ma­la­rı devam edi­yor.


 Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °