ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI'NDAN BAYRAM ÖNCESİNDE OTOBÜS BİLET FİYATLARINA SIKI DENETİM

oto­büs fir­ma­la­rı­na yö­ne­lik de­ne­tim­le­rin ar­tı­rıl­dı­ğı­nı be­lir­te­rek, fahiş fi­yat­tan bilet sat­tı­ğı tes­pit edi­len fir­ma­la­ra idari para ce­za­sı ke­si­le­ce­ği­ne dik­kat çekti.

Güncel Haberler 12.07.2022 11:27:00 0
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI

    Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı’ndan ya­pı­lan ya­zı­lı açık­la­ma­da, Kur­ban Bay­ra­mı ta­ti­li ön­ce­sin­de Ulaş­tır­ma Hiz­met­le­ri Dü­zen­le­me Genel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan yolcu ta­şı­ma­cı­lı­ğın­da de­ne­tim­le­rin art­tı­rıl­dı­ğı kay­de­dil­di.
    Bay­ram dö­nem­le­rin­de ka­ra­yo­luy­la se­ya­hat eden yolcu sa­yı­sın­da önem­li bir ar­tı­şın ya­şan­dı­ğı­na dik­kat çe­ki­len açık­la­ma­da, bu dö­nem­de gerek Ba­kan­lı­ğın ge­rek­se oto­büs fir­ma­la­rı ta­ra­fın­dan ek se­fer­ler ko­nul­mak su­re­tiy­le ta­lep­le­rin kar­şı­lan­dı­ğı be­lir­til­di.
İHBAR­LAR TEK TEK İNCE­LENİYOR
    Ba­kan­lı­ğa bil­di­ri­len ücret ta­ri­fe­le­ri üze­rin­de bilet üc­re­ti talep edil­di­ği ih­bar­la­rı­nın gel­di­ği kay­de­di­len açık­la­ma­da, bu ih­bar­la­rın tek tek in­ce­len­di­ği vur­gu­lan­dı.
    Açık­la­ma­da, ta­ri­fe­li yolcu ta­şı­ma­cı­lı­ğı fa­ali­ye­ti yü­rü­ten yetki bel­ge­si sa­hip­le­ri­nin Ba­kan­lı­ğa bil­di­ri­len ücret ta­ri­fe­le­ri­ne uyma zo­run­lu­lu­ğu­nun bu­lun­du­ğu­na vurgu ya­pıl­dı.
    Va­tan­daş­la­rın mağ­dur ol­ma­ma­sı için Bay­ram dö­ne­min­de de­ne­tim­le­rin ar­tı­rıl­dı­ğı du­yu­ru­lan açık­la­ma­da, “Özel­lik­le Kur­ban Bay­ra­mı ta­ti­li sü­re­sin­ce ve son­ra­sın­da gerek Ba­kan­lı­ğı­mız ge­rek­se kol­luk kuv­vet­le­ri ta­ra­fın­dan ücret ta­ri­fe­le­ri­ne ve fahiş fiyat uy­gu­la­yan­la­ra yö­ne­lik de­ne­tim­ler ger­çek­leş­ti­ri­lecek.
    De­ne­tim­ler­de fahiş bilet fi­ya­tı­nın yanı sıra; oto­büs­le­rin kor­san ta­şı­ma­cı­lık yapıp yap­ma­dı­ğı, yetki bel­ge­le­ri, zaman ve ücret ta­ri­fe­si­ne uyum, sü­rü­cü­le­rin uygun ye­ter­li­lik bel­ge­le­ri ve bilet de­ne­ti­mi ya­pı­la­cak. Ka­ra­yo­lu Ta­şı­ma Ka­nu­nu’na ay­kı­rı ola­rak ücret ta­ri­fe­si­ne uy­ma­yan­la­ra ise idari para ce­za­sı ke­si­lecek” de­nil­di.
       

Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı
       Kay­nak: UAB Basın Mü­şa­vir­li­ği


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °