Ülkemizin en çok yağış alan ilimizde su krizi yaşanıyor

Ül­ke­mi­zin en fazla yağış alan böl­ge­si Doğu Ka­ra­de­niz il­le­rin­den biri olan ili­miz­de su so­ru­nu ya­şan­ma­ya devam edi­yor.

Yerel Haberler 6.02.2023 09:07:00 0
Ülkemizin en çok yağış alan ilimizde su krizi yaşanıyor

 Ül­ke­mi­zin en fazla yağış alan böl­ge­si Doğu Ka­ra­de­niz il­le­rin­den biri olan ili­miz­de su so­ru­nu ya­şan­ma­ya devam edi­yor. Geç­ti­ği­miz gün­ler­de andon içme suyu hat­tı­nı kul­la­nan Rize Be­le­di­ye­si ve çevre ilçe be­le­di­ye­le­ri­nin ko­nuy­la il­gi­li ola­rak bir açık­la­ma yap­mış­lar­dı. Va­tan­daş­la­rı su ta­sar­ru­fu yap­ma­ya ça­ğır­mış­lar­dı. Şimdi de Çay­kur Genel Mü­dür­lü­ğü bir açık­la­ma ya­pa­rak suyun ta­sar­ru­fu ko­nu­sun­da va­tan­daş­la­rı uyar­dı.
 Geç­ti­ği­miz gün­ler­de Rize Be­le­di­ye­si ve çevre be­le­di­ye­le­rin ortak yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “Aza­lan su kay­nak­la­rı­nın şeh­ri­mi­zin ta­le­bi olan su ih­ti­ya­cı­nı kar­şı­la­ya­ma­dı­ğı du­rum­lar­la kar­şı­laş­mak­ta­yız.
Be­le­di­ye içme suyu şe­be­ke­le­rin­de tek­nik ola­rak bir arıza ol­ma­yıp su ke­sin­ti­le­ri­nin yağış az­lı­ğı­na bağlı ol­du­ğu­nu be­lir­ti­riz.
Ya­ğış­la­rın tek­rar baş­la­yıp su kay­nak­la­rın artış gös­ter­me­si­ne kadar va­tan­daş­la­rı­mız­dan ta­sar­ruf­lu su kul­lan­ma­la­rı­nı rica et­mek­te­yiz.
Ka­mu­oyu­na say­gıy­la du­yu­ru­lur.” de­nil­miş­ti. Şimdi de Çay­kur Genel Mü­dür­lü­ğü bir açık­la­ma ya­pa­rak, mev­sim şart­la­rı ne­de­niy­le suyun ili­miz­de azal­dı­ğı­na dik­kat çe­ki­le­rek şu ifa­de­le­re yer ve­ril­di, “Suyu ve­rim­li kul­la­na­lım. Ça­yı­mı­zın demi hiç bit­me­sin.
Suyun ta­sar­ru­fu ko­nu­sun­da va­tan­daş­la­rı­mı­zın des­te­ği­ni bek­li­yo­ruz” ifa­de­le­ri­ne yer ve­ril­di.
Ko­nuy­la il­gi­li Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı İsmail Hakkı Çift­çi Be­le­di­ye­nin sos­yal medya he­sa­bın­dan son da­ki­ka bil­gi­len­dir­me açık­la­ma­sı ya­pa­rak şu ifa­de­le­re yer verdi,
Çift­çi," Hem­şeh­ri­le­ri­mi­zin bu so­ru­nu çö­zer­se gene Çift­çi Baş­kan çözer ta­le­bi üze­ri­ne hal­kı­mı­zın­da hayır du­asıy­la An­ka­ra'ya gi­de­ce­ği­ni bu­ra­da İl Bank ve Tarım ve Orman Ba­kan­lı­ğı'na gi­de­rek su ile ala­ka­lı so­ru­nun çö­zü­mü için yet­ki­li­ler­le gö­rü­şe­ce­ği­ni be­lir­ten baş­kan Çift­çi, "Gine bu so­run­la­rı çö­ze­cek­sek biz çö­ze­ce­ğiz" dedi.
     

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °