"Uluslararası Çayeli Kültür, Doğa ve Gastronomi Festivali" yoğun katılım ile gerçekleştirildi

Ulus­la­ra­ra­sı Ça­ye­li Kül­tür, Doğa ve Gast­ro­no­mi Fes­ti­va­li

Yerel Haberler 21.12.2022 09:42:00 0

 Ça­ye­li Be­le­di­ye­si, Kül­tür ve Tu­rizm Ba­kan­lı­ğı­nın maddi kat­kı­la­rıy­la Ça­ye­li Be­le­di­ye­si Kül­tür So­ka­ğın­da Ça­ye­li Halk Eği­tim Mer­ke­zi iş­bir­li­ği ile or­ga­ni­ze edi­len “Ulus­la­ra­ra­sı Ça­ye­li Kül­tür, Doğa ve Gast­ro­no­mi Fes­ti­va­li” hal­kı­mı­zın­da yoğun ka­tı­lı­mı ile ger­çek­leş­ti­ril­di.
 Fes­ti­va­lin ilk gü­nün­de hal­kın il­gi­si ol­duk­ça yo­ğun­du. Fes­ti­va­lin açı­lı­şı yö­re­sel yemek ya­rış­ma­sı ile ger­çek­leş­ti­ril­di. Daha ön­ce­den baş­vu­ru yapıp ya­rış­ma­ya ka­tı­lan­lar jü­ri­nin hu­zu­run­da ha­zır­la­mış ol­duk­la­rı ye­mek­le­ri ser­gi­le­di­ler.
 Yö­re­sel Yemek Ya­rış­ma­mız­da jüri ola­rak görev yapan Öğ­re­tim Üyesi Ayşe Gül­ni­hal KAH­RA­MAN, Yi­yecek İçecek Öğ­ret­me­ni Ser­hat KAR­TAL, Yi­yecek İçecek Öğ­ret­me­ni Mert ÇELİK ve Sos­yal Med­ya­da Ye­mek­le­ri ile ta­nı­nan Avcı Ev Man­tı­la­rı­nın sa­hi­bi Gül­han MOL­LA­HAM­ZA­OĞ­LU yer aldı.
 Jü­ri­ye ha­zır­la­dık­la­rı bir­bi­rin­den lez­zet­li ye­mek­le­ri tat­tı­ran ya­rış­ma­cı­lar son­ra­sın­da de­ğer­len­dir­me için he­ye­can­lı bek­le­yi­şe geç­ti­ler.
Jüri de­ğer­len­dir­me­le­ri­ni ya­par­ken Ça­ye­li Halk Eği­tim Mer­ke­zi Mü­dü­rü Han­dan YEL­KENCİ’nin ön­cü­lü­ğün­de kül­tür so­ka­ğı sa­nat­çı­la­rı­nın biz­zat ken­di­le­ri­nin yap­mış ol­duk­la­rı yö­re­sel ye­mek­ler; Kara la­ha­na çor­ba­sı, Muh­la­ma, Mısır Ek­me­ği, Ham­si­ko­li, Laz Bö­re­ği, Kabak Haş­la­ma, Ko­le­ti ve diğer lez­zet­ler so­ka­ğı dol­du­ran mi­sa­fir­le­re ikram edil­di. Yak­la­şık 700 ki­şi­nin ka­tıl­dı­ğı fes­ti­val­de hal­kı­mız hem yö­re­sel ye­mek­le­rin ta­dı­na bak­tı­lar hem de yö­re­mi­ze ait oyun­lar­la eğ­len­ce­li da­ki­ka­lar ge­çir­di­ler.
Yemek ik­ram­la­rı son­ra­sın­da jü­ri­nin de­ğer­len­dir­me­le­ri­ni ta­mam­la­ya­rak ya­rış­ma­lar­da 1., 2. ve 3. ler açık­lan­dı.
Dü­zen­le­nen yö­re­sel yemek ya­rış­ma­sın­da ka­te­go­ri bi­rin­ci­si ola­rak se­çi­len;
Ham­si­li Pilav 1.​si Naz­mi­ye OKUR, Laz Bö­re­ği 1.​si Se­vi­lay GÜ­MÜŞ­LER, Etli Kara La­ha­na Sar­ma­sı 1.​si Nazan TEMEL oldu. Bu ya­rış­ma­cı­la­ra he­di­ye­le­ri­ni Rize Vali Yar­dım­cı­sı Gül­ha­ni Ozan SARI ve Ça­ye­li Kay­ma­ka­mı Mu­ham­met Fatih DEMİREL tak­tim etti.
Dü­zen­le­nen yö­re­sel yemek ya­rış­ma­sın­da ka­te­go­ri ikin­ci­si ola­rak se­çi­len;
Ham­si­li Pilav 2.​si Zehra BAŞ­LAN­TI, Laz Bö­re­ği 2.​si Ru­ki­ye DAYI, Etli Kara La­ha­na Sar­ma­sı 3.​si Bah­ri­ye GERZ oldu. Bu ya­rış­ma­cı­la­ra he­di­ye­le­ri­ni Ça­ye­li Be­le­di­ye­si Baş­kan Ve­ki­li Demir TAŞÇI, Rize Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Meh­met PAT­LAK ve Rize İl Kül­tür Tu­rizm Mü­dü­rü Esra ALEM­DAR tak­tim etti.
Dü­zen­le­nen yö­re­sel yemek ya­rış­ma­sın­da ka­te­go­ri ham­si­li pi­lav­da 3. ol­ma­dı­ğın­dan Laz bö­re­ği ya­rış­ma­sın­da 2 tane 3. ol­du­ğun­dan ödül pay­la­şıl­dı.
Laz Bö­re­ği 3.​si Mer­yem SERT­KA­YA, Etli Kara La­ha­na Sar­ma­sı 2.​si Fatma YOR­MAZ oldu. Bu ya­rış­ma­cı­la­ra he­di­ye­le­ri­ni Ar­de­şen Kay­ma­ka­mı Ekrem ÇEÇEN ile Pazar Kay­ma­ka­mı Mus­ta­fa AKIN ta­ra­fın­dan tak­tim edil­di.
Ya­rış­ma­nın so­nuç­la­rı­nın açık­lan­ma­sı­nın ar­dın­dan fes­ti­va­lin bir diğer ayağı eğ­len­ce prog­ra­mı­na ge­çil­di. Bu­ra­da ço­cuk­lar için­de özel mas­kot­lar bu­lun­du­rul­du.
Fes­ti­val­de hal­kı­mız horon oy­na­yıp ke­yif­li da­ki­ka­lar ge­çir­di­ler.
Yoğun ka­tı­lım ile ger­çek­le­şen fes­ti­va­lin 2. Günü yine aynı yerde saat 10’da baş­la­yıp devam etti.
          

 Haber-Foto: İbrahim SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °