Uyuşturucudan Dolayı Kardeşini Kaybetti, Farkındalık Uluşturmak İçin Dizi Çekmeye Başladı

İli­miz­de ya­şa­yan Osman Nuri Özer, uyuş­tu­ru­cu se­be­biy­le kar­de­şi­ni kay­bet­me­si­nin acı­sı­nı ya­şar­ken aynı za­man­da an­ne­si­ni de kay­bet­ti.

Güncel Haberler 7.02.2023 09:02:00 0
Uyuşturucudan Dolayı Kardeşini Kaybetti, Farkındalık Uluşturmak İçin Dizi Çekmeye Başladı

 İli­miz­de ya­şa­yan Osman Nuri Özer, uyuş­tu­ru­cu se­be­biy­le kar­de­şi­ni kay­bet­me­si­nin acı­sı­nı ya­şar­ken aynı za­man­da an­ne­si­ni de kay­bet­ti. Bunun üze­ri­ne Özer, uyuş­tu­ru­cu­yu genç­ler­den uzak tut­mak ve far­kın­da­lık oluş­tur­mak için bir pro­je­ye imza attı.
 Özer'in ar­ka­daş­la­rı­nın da pro­je­ye des­tek ver­me­siy­le 'Kuzey Va­di­si' isim­li dizi çe­kil­me­ye baş­lan­dı. Çe­ki­len dizi, genç­le­ri uyuş­tu­ru­cu­dan uzak tu­ta­rak fark­lı ak­ti­vi­te­ler ka­zan­dır­ma­yı amaç­lı­yor. Bütün di­zi­yi kendi im­kan­la­rıy­la çek­me­ye ça­lı­şı­yor­lar. Dizi, ilk bö­lü­mü­nün di­ji­tal plat­form­da pay­la­şıl­ma­sı­nın ar­dın­dan büyük be­ğe­ni top­la­ma­yı ba­şar­dı. Di­zi­de rol alan oyun­cu­lar aynı za­man­da ka­me­ra­man­lık, se­na­rist­lik ve yö­net­men­lik de ya­pı­yor­lar.
"Rize'de de her­kes bize des­tek ver­me­ye baş­la­dı"
Uyuş­tu­ru­cu­dan do­la­yı kar­de­şi­ni kay­bet­ti­ği için bir far­kın­da­lık oluş­tur­mak için di­zi­yi çek­me­ye baş­la­dık­la­rı­nı be­lir­ten Osman Nuri Özer, "Ben geçen yıl uyuş­tu­ru­cu­dan kar­de­şi­mi kay­bet­tim. Son­ra­sın­da da annem evlat acı­sı­na da­ya­na­ma­dı o da ha­ya­tı­nı kay­bet­ti. Bir şey­ler yap­mam ge­rek­ti­ği­ni dü­şün­düm. Böyle bir pro­je­yi baş­lat­tık.
Di­zi­nin se­nar­yo­su­nu ben ya­zı­yo­rum. Oyun­cu­la­rı­mız var. Yö­net­me­ni­miz var. Eki­bi­miz git­gi­de bü­yü­dü ve her­kes bu işi çok sevdi. Rize'de de her­kes bize des­tek ver­me­ye baş­la­dı. Şu anda her­kes maddi ola­rak kendi ce­bin­den har­ca­ma­lar ya­pı­yor.
İşin ciddi bir nok­ta­da ol­du­ğu­nun far­kın­da­yız. Şu anda Tür­ki­ye'nin gün­de­min­de uyuş­tu­ru­cu var. Bu yolda yü­rü­dü­ğü­müz ar­ka­daş­lar bu du­yar­da ol­duk­la­rı için her­kes ge­re­ken maddi des­te­ği ken­di­si ve­ri­yor. Böyle güzel bir pro­je­ye her­ke­sin des­tek ver­me­si­ni is­ti­yo­rum. Di­zi­de ben iyi ka­rak­ter ro­lün­de­yim. Tür­ki­ye'ye uyuş­tu­ru­cu­yu ge­tirt­me­me­ye ça­lı­şı­yo­rum" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
"Genç­ler di­zi­miz­den ders alsın da bu il­let­ten uzak dur­sun"
İmkan­lar ye­ter­li ol­ma­dı­ğı için di­zi­de hem yö­net­men­lik hem de oyun­cu­luk yap­tı­ğı­nı söy­le­yen Hasan Güzel, "Bizim ama­cı­mız as­lın­da genç­le­ri bir araya top­la­yıp top­lum adına bir far­kın­da­lık oluş­tur­mak. Bunu da şu anda ba­şar­dı­ğı­mı­za ina­nı­yo­ruz. Her şeyin daha iyi­si­ni yap­ma­ya ça­lı­şa­ca­ğız. Rize es­na­fı ar­ka­mız­da. Bize des­tek ve­ri­yor­lar, bu des­tek is­ti­ka­me­tin­de ba­şa­ra­ca­ğı­mı­za ina­nı­yo­rum. Bu dizi de ben hem oyun­cu­yum hem de yö­net­men­li­ği­ni ve gö­rün­tü yö­net­men­li­ği­ni ya­pı­yo­rum. Genç­ler, di­zi­de iyi ka­rak­ter olan 'Da­yı­za­de' ka­rak­te­ri­nin ver­miş ol­du­ğu na­si­hat­le­ri örnek al­sın­lar. Genç­ler di­zi­miz­den ders alsın da bu il­let­ten uzak dur­sun. Du­ra­mı­yor­lar­sa dev­le­ti­mi­zin ver­di­ği des­tek­le­ri al­sın­lar" ifa­de­le­ri­ne yer verdi.
   

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °