VALİ BAYDAŞ'IN BAŞLATTIĞI "MEBİZ" EĞİTİM ÇALIŞTAYI SONA ERDİ

"Bir­leş­ti­ren ve Biz­leş­ti­ren Eği­tim Ha­re­ke­ti" slo­ga­nıy­la dü­zen­le­nen ve 2 gün süren “MEBİZ” eği­tim ça­lış­ta­yı sona erdi.

Güncel Haberler 8.09.2023 09:29:00 0
VALİ BAYDAŞ

 Rize Va­li­li­ği, Rize İl Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan "Bir­leş­ti­ren ve Biz­leş­ti­ren Eği­tim Ha­re­ke­ti" slo­ga­nıy­la dü­zen­le­nen ve 2 gün süren “MEBİZ” eği­tim ça­lış­ta­yı sona erdi.
 Rize ili ge­ne­lin­de eği­tim ve öğ­re­ti­min ka­li­te­si­ni ve ve­ri­mi­ni ar­tır­mak, eği­ti­min tüm pay­daş­la­rı­nı bir araya ge­ti­re­rek so­run­la­rı tes­pit etmek ve çözüm yol­la­rı üret­mek ama­cıy­la dü­zen­le­nen ça­lış­tay­da oluş­tu­ru­lan ma­sa­lar­da ka­tı­lım­cı­lar onar ki­şi­lik grup­lar ha­lin­de iki gün bo­yun­ca ça­lış­ma te­ma­la­rı­nı de­ğer­len­di­re­rek çözüm yol­la­rı üret­ti. Ça­lış­tay, so­nu­cun­da ise ya­pı­lan ça­lış­ma ve üre­ti­len çö­züm­ler de­ğer­len­di­ril­di. Ri­cos­ta Ho­tel­de ger­çek­le­şen ça­lış­ta­yın ka­pa­nış tö­re­nin­de ko­nu­şan, Rize Va­li­si İhsan Selim BAY­DAŞ, “ İki gün­lük ça­lış­ta­yın ka­pa­nı­şı ger­çek­leş­ti­ri­yo­ruz. Ben çok ke­yif­le ka­tıl­dım ve her ma­sa­da zaman ge­çir­dim. Bu sı­ra­dan bir ça­lış­tay ol­ma­ya­cak dedim. Bu bizim için bir yol ha­ri­ta­sı ola­cak. Çay Rize’nin gün­de­mi­ni be­lir­le­yen me­se­le­dir. Bir çay bah­çe­si­nin ha­zır­lı­ğı­nı nasıl ya­pı­yor­sak eği­tim ve öğ­re­tim se­zo­nu­nun da ha­zır­lı­ğı­nı aynı has­sa­si­yet­le yap­ma­lı­yız. Bu­ra­da­ki ça­lış­ma­yı her bir kurum bir pro­to­kol ola­rak gö­recek he­pi­miz bu­ra­dan üze­ri­ne düşen so­rum­lu­luk­la­rı ye­ri­ne ge­ti­re­ce­ğiz. Şeh­ri­mi­zin daha önce eği­tim­le il­gi­li pro­je­le­ri oldu. Bir proje ha­vu­zu oluş­tu­ra­ca­ğız. Devam et­me­miz ge­re­ken­le­re devam ede­ce­ğiz. Milli Eği­tim Ba­kan­lı­ğı­mı­zın öğ­ret­men­ler odası top­lan­tı­la­rı var. Bende bu­ra­da bunu ya­pa­ca­ğım, git­ti­ğim il­çe­ler­de öğ­ret­men­ler odası top­lan­tı­sı­na ka­tı­la­ca­ğım” dedi.
Rize Va­li­si Bay­daş, ça­lış­tay­da­ki baş­lık­lar­la il­gi­li ya­pı­lan ça­lış­ma­lar hak­kın­da tek tek de­ğer­len­dir­me­ler­de bu­lun­du. Şeh­rin de­ğer­le­ri­ni ve di­na­mik­le­ri­ni de sü­re­ce ka­ta­rak devam ede­cek­le­ri­ni ifade ede­rek spor ve eği­ti­mi bir arada yü­rü­te­cek­le­ri­ni, bunun için­de ili­miz­de ge­re­ken alt­ya­pı­nın ve te­sis­le­rin ye­te­rin­ce ol­du­ğu­nu söy­le­di. Ça­lış­tay, ka­tı­lım­cı­la­rın belge tö­re­ni ile son buldu.
           Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °