Vali Çeber Polis Okulunu Ziyaret Etti

Kal­kan­de­re'de bu­lu­nan Rize Polis Mes­lek Eği­tim Mer­ke­zi’nde me­zu­ni­yet tö­re­ni dü­zen­len­di. Rize Va­li­si Kemal Çeber, mezun ola­cak 570 öğ­ren­ci ile bir araya geldi.

Güncel Haberler 20.06.2022 10:10:00 0
Vali Çeber Polis Okulunu Ziyaret Etti

    Rize Polis Mes­lek Eği­tim Mer­ke­zi’nde mezun ola­cak 570 öğ­ren­ci için tören dü­zen­len­di. Rize Va­li­si Kemal Çeber, me­zu­ni­yet tö­re­ni ön­ce­si Rize Polis Mes­lek Eği­tim Mer­ke­zi’ni zi­ya­ret ede­rek öğ­ren­ci­ler ile bir araya geldi.
    Polis Mes­lek Eği­tim Mer­ke­zi Mü­dü­rü Kenan Şaban Süz­gün hazır bu­lun­du­ğu zi­ya­ret­te, Vali Kemal Çeber, be­ra­be­rin­de­ki Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin ve Kal­kan­de­re Kay­ma­ka­mı Kemal Sefa Gök­me­noğ­lu tören man­ga­sı ta­ra­fın­dan kar­şı­lan­dı.
    Vali Çeber, bu­ra­da yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da mezun ola­cak öğ­ren­ci­le­rin, kut­sal bir mes­le­ğe adım ata­cak­la­rı­nı be­lir­te­rek, “Dev­le­ti­mi­zin asa­yiş ve gü­ve­li­ği­ni, mil­le­ti­mi­zin huzur ve sü­kû­nu için görev yapan çok kut­sal bir mes­le­ğe adım ata­cak­sı­nız.
    Türk Polis Teş­ki­la­tı köklü ma­zi­si­nin ver­di­ği tec­rü­be ve gü­ven­le ül­ke­miz­de huzur ve gü­ve­nin te­mi­na­tı olmuş, her türlü teh­di­de karşı mü­ca­de­le gös­ter­miş ve bu uğur­da bin­ler­ce men­su­bu­nu şehit ve gazi ver­miş­tir.
    Siz­ler bu­ra­dan mezun ol­duk­tan sonra bu gü­zi­de teş­ki­la­tı­mı­zın men­su­bu ola­rak şunu unut­ma­ma­lı­sı­nız; Va­tan­daş­la­rı­mız sizi gör­dü­ğün­de kar­şı­la­rın­da dev­le­ti gö­recek ve ken­di­le­ri­ni daha gü­ven­de his­se­de­cek­ler­dir.
    Va­tan­da­şı­mız sizi gör­dü­ğü zaman kap­sı­nı gü­ven­le açar, so­ra­cak­la­rı­nı gü­ven­le sorar, ev­la­dı­nı size ema­net eder, size bak­tı­ğı zaman sizi şe­hit­le­ri­miz gibi görür ve ona göre de hür­met eder.
    Bizim top­lu­mu­mu­zun gö­zün­de en mu­te­ber en say­gın yer­de­si­niz­dir.
    Bunu hiç­bir zaman ak­lı­nız­dan çı­kar­ma­yın.
    Pan­de­mi za­ma­nın­da po­lis­le­ri­mi­zin nasıl görev yap­tı­ğı­na şahit olduk. Ki­mi­si bah­çe­ler­den sebze top­la­dı.
    Ki­mi­si si­pa­riş­le­ri evine gö­tür­dü, teb­li­gat yaptı. Bun­lar gö­rev­le­ri değil ama dev­let görev ve­rin­ce yaptı. Çünkü polis her şey­dir.
    Bu kap­sam­da sizi ye­tiş­ti­ren ve bu­ra­la­ra ema­net eden va­ta­nı­na, mil­le­ti­ne, dev­le­ti­ne, di­ni­ne, de­ğer­le­ri­ne sadık ve bun­lar­dan ödün ve­re­me­yecek ev­lat­lar ola­rak ye­tiş­ti­ren aile­le­ri­ni­ze son­suz te­şek­kür ede­rim.
    Rab­bim çık­tı­ğı­nız bu yolu he­pi­ni­ze ha­yır­lı etsin. Ce­na­bı Allah aya­ğı­nı­za taş değ­dir­me­sin, gö­rü­nüz gö­rün­mez ka­za­dan ve be­la­dan ko­ru­sun. Çık­mış ol­du­ğu­nu bu kut­sal yolda Rab­bim yar ve yar­dım­cı­nız olsun.” dedi.
    Vali Çeber ve be­ra­be­rin­de­ki­ler daha sonra Rize POMEM hak­kın­da il­gi­li­ler­den bilgi ala­rak, polis oku­lun­dan mezun olup şehit düşen po­lis­le­ri­nin isim­le­ri ve­ri­len sı­nıf­la­rı in­ce­le­di.
          Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: Çeber Polis Okulunu Ziyaret
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °