Van'da Gazete Sahipleri ve Temsilcileri Bölge Toplantısı Yapıldı

Basın İlan Ku­ru­mu Genel Müdür Yar­dım­cı­sı Mesut Onat, Van’da dü­zen­le­nen bölge top­lan­tı­sı kap­sa­mın­da Bit­lis, Hak­kâ­ri, Kars, Ağrı ve Iğdır’dan gelen ga­ze­te sa­hip­le­ri ve tem­sil­ci­le­riy­le bu­luş­tu.

Güncel Haberler 28.09.2022 09:30:00 0
Van

    Bursa, İzmir, Konya, An­ka­ra, Sam­sun’un ar­dın­dan Van’da dü­zen­le­nen Ga­ze­te Sa­hip­le­ri ve Tem­sil­ci­le­ri Bölge Top­lan­tı­sı’nda ka­tı­lım­cı­la­ra hitap eden Genel Müdür Yar­dım­cı­sı Mesut Onat, Genel Müdür Cavit Er­kı­lınç’ın se­lam­la­rı­nı ge­tir­di­ği­ni be­lirt­ti. “Sizin dert­le­ri­niz, bizim di­ye­cek­le­ri­miz var. Bu­luş­mak, ko­nuş­mak, is­ti­şa­re etmek üzere bu­ra­da­yız” di­ye­rek ko­nuş­ma­sı­na baş­la­dı.
“Basın İlan Ku­ru­mu özgür ha­ber­ci­li­ğin ga­ran­tö­rü­dür”
    Top­lan­tı­lar­da ga­ze­te­ci­ler ta­ra­fın­dan ak­ta­rı­la­cak her mev­zu­nun dik­ka­te alın­dı­ğı­nı ifade eden Mesut Onat, ilan­cı­lık fa­ali­yet­le­ri­nin Tür­ki­ye’deki se­rü­ve­ni­ni ve bu se­rü­ve­nin nasıl Basın İlan Ku­ru­mu’nu do­ğur­du­ğu­na de­ğin­dik­ten sonra “Basın İlan Ku­ru­mu özgür ha­ber­ci­li­ğin ga­ran­tö­rü­dür.” dedi.
    Türk Ba­sı­nı­nın ya­nın­da geçen 61 yılın, en büyük şa­hit­le­ri­nin ga­ze­te sa­hip­le­ri ve ga­ze­te­ci­ler ol­du­ğu­nun al­tı­nı çizen Onat,
    “Di­ji­tal dö­nü­şüm sü­reç­le­rin­den tutun, pan­de­mi­ye, ni­te­lik­li per­so­nel­den sos­yal des­tek­le­re kadar geniş bir yel­pa­ze­de ba­sı­nın en büyük des­tek­çi­si Basın İlan Ku­ru­mu ol­muş­tur. Ancak son ay­lar­da ku­ru­mu­muz hak­sız eleş­ti­ri­le­rin odağı ha­li­ne ge­ti­ril­me­ye, yıp­ra­tıl­ma­ya ça­lı­şı­lı­yor. Yan­lış he­sa­bın Bağ­dat’tan dön­dü­ğü gibi de­zen­for­mas­yo­nun, yalan, yan­lış ha­ber­ci­li­ğin de önü­nün alı­na­ca­ğı­na inan­cı­mız tam­dır. Bu ko­nu­da­ki hu­ku­ki ve ah­la­ki ze­min­ler­de ya­pı­lan dü­zen­le­me­ler, bir takım odak­la­rın en­gel­le­me­le­ri­ne rağ­men, suyun akıp ya­ta­ğı­nı bul­ma­sı mi­sa­li ye­ri­ni bu­la­cak­tır. Unut­ma­ya­lım ki ga­ze­te­ci­lik mes­le­ği Basın Ahlak İlke­le­ri ol­ma­dan yü­rü­tü­le­mez. Bı­ra­kı­nız bize san­sür­cü, ce­za­cı di­ye­dur­sun­lar. Ga­ze­te­ci­lik­ten ve il­ke­le­rin­den ödün ve­ren­ler nasıl ki ta­ri­hin tozlu say­fa­la­rı­na ka­rış­tıy­sa, bugün de ola­cak olan odur. Kamu ya­ra­rı gö­ze­te­rek yü­rü­tü­len ha­ki­kat ga­ze­te­ci­li­ği her zaman ka­za­nan taraf ola­cak­tır. Basın İlan Ku­ru­mu da bütün gü­cüy­le mev­zu­ata uygun ha­re­ket eden ba­sı­nın ya­nın­da ol­ma­ya devam edecek, ba­sı­nı güç­len­dir­me­yi sür­dü­re­cek­tir.” açık­la­ma­sın­da bu­lun­du. Genel Müdür Yar­dım­cı­sı Mesut Onat’ın ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan ga­ze­te sa­hip­le­ri ve tem­sil­ci­le­ri söz ala­rak gö­rüş­le­ri­ni ifade etti. Daha sonra soru cevap bö­lü­mü­ne ge­çil­di. Gelen so­ru­lar birim mü­dür­le­ri ve şube mü­dür­le­ri ta­ra­fın­dan ce­vap­lan­dı­rıl­dı.
    Top­lan­tı­lar Di­yar­ba­kır, Trab­zon, Ma­lat­ya ve Adana’da devam ede­rek, İstan­bul’da ya­pı­la­cak top­lan­tı ile sona erecek.
                 Ha­ber-Fo­to: B.İ.K.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °