“Vatanseverliğin Destansı Gecesi 15 Temmuz”

AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu

Güncel Haberler 20.07.2023 09:58:00 0
“Vatanseverliğin Destansı Gecesi 15 Temmuz”

 AK Parti Rize Mil­let­ve­ki­li Harun Mer­toğ­lu'nun 15 Tem­muz De­mok­ra­si ve Milli Bir­lik Günü mü­na­se­be­tiy­le Basın Açık­la­ma­sın­da Bu­lun­du.
 Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti'nin de­mok­ra­tik de­ğer­le­ri­ne yö­ne­lik kal­leş bir sal­dı­rı­nın ya­şan­dı­ğı 15 Tem­muz 2016 ta­ri­hin­de FETÖ ta­ra­fın­dan hain bir darbe gi­ri­şi­mi ger­çek­leş­ti­ril­miş, bu ka­ran­lık ge­ce­de ya­şa­nan sinsi kal­kış­ma mil­le­ti­mi­zin ce­sa­re­ti ve fe­ra­se­ti sa­ye­sin­de bo­ğul­muş ve Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan ön­der­li­ğin­de de­mok­ra­si­mi­ze sahip çı­kıl­mış­tır. Sa­de­ce Tür­ki­ye'yi değil aynı za­man­da de­mok­ra­si­yi, insan hak­la­rı­nı ve öz­gür­lük­le­re ina­nan her­ke­si hedef alan bu kal­kış­ma anın­da, mil­le­ti­mi­zin ira­de­si ve ka­rar­lı­lı­ğı, de­mok­ra­si şe­hit­le­ri­mi­zin ve ga­zi­le­ri­mi­zin üstün fe­da­kar­lı­ğıy­la bir­leş­miş ve Fe­tul­lah­çı Terör Ör­gü­tü ve des­tek­çi­le­ri he­def­le­ri­ne ula­şa­ma­dan en­gel­len­miş­tir.
15 Tem­muz, Tür­ki­ye'nin ta­ri­hin­de dönüm nok­ta­la­rın­dan bi­ri­dir. O gece, va­ta­nı­nı seven in­san­la­rı­mız, dar­be­ci­le­re ve on­la­rın ar­ka­sın­da­ki güç­le­re karşı dik durdu.
So­kak­la­ra dö­kü­len mil­yon­lar­ca insan, tank­la­ra, tü­fek­le­re ve uçak­la­ra mey­dan oku­ya­rak, ba­ğım­sız­lı­ğı­mı­zı, öz­gür­lü­ğü­mü­zü, insan hak­la­rı de­ğer­le­ri­mi­zi ve de­mok­ra­si­mi­zi sa­vun­du. Bu ne­den­le 15 Tem­muz, aynı za­man­da bir­lik ve da­ya­nış­ma­mı­zın da ni­şa­ne­si­dir. O gece, fark­lı si­ya­si gö­rüş­ler­den in­san­lar omuz omuza du­ra­rak parti, mez­hep, etnik köken ay­rı­mı yap­mak­sı­zın, ortak de­ğer­le­ri­miz et­ra­fın­da bir­leş­ti ve darbe gi­ri­şi­mi­ni püs­kürt­tü.
15 Tem­muz, aynı za­man­da bir uya­nış ve dö­nü­şüm anı­dır. Bu sal­dı­rı­ya ve­ri­len tokat gibi cevap mil­le­ti­mi­zin de­mok­ra­si­ye olan bağ­lı­lı­ğı­nı bir kez daha gös­ter­miş­tir. O gece hu­ku­kun üs­tün­lü­ğü­nün sa­vu­nul­ma­sı ve insan hak­la­rı­nın el üs­tün­de tu­tul­ma­sı, mil­le­ti­mi­zin şe­hit­le­ri­mi­zin aziz ha­tı­ra­la­rı­na gös­ter­di­ği say­gı­nın da en büyük gös­ter­ge­si­dir. Bu ne­den­le 15 Tem­muz'u asla unut­ma­ya­ca­ğı­mı­zı, şe­hit­le­ri­mi­zin aziz ha­tı­ra­la­rı­nı her zaman ya­şa­ta­ca­ğı­mı­zı ve de­mok­ra­si­mi­ze sahip çı­ka­ca­ğı­mı­zı bir kez daha vur­gu­la­mak is­ti­yo­rum.
Son ola­rak be­lirt­mek is­te­rim ki ül­ke­miz­de ve yurt­dı­şın­da bu darbe gi­ri­şi­mi­ni su­lan­dır­ma­ya ça­lı­şan­la­rın ni­yet­le­ri­ni çok iyi bil­mek­te­yiz. Bu mes­net­siz id­di­ala­rı dile ge­ti­ren­le­rin darbe gi­ri­şi­mi­nin so­rum­lu­la­rı ve des­tek­çi­le­ri­nin yer al­dı­ğı belli ke­sim­ler­den iba­ret ol­du­ğu­nun ve ger­çek­le­ri çar­pı­ta­rak kendi amaç­la­rı doğ­rul­tu­sun­da top­lu­mu ma­ni­pü­le et­me­ye ça­lış­tık­la­rı­nın far­kın­da­yız. Bu bey­hu­de çaba için­de yer alan­la­rın ve on­la­ra do­lay­lı ya da doğ­ru­dan des­tek ve­ren­le­rin acı­na­sı hal­le­ri­ni ib­ret­le iz­le­mek­te­yiz.
15 Tem­muz De­mok­ra­si ve Milli Bir­lik Günü ve­si­le­siy­le tüm şe­hit­le­ri­mi­zi bir kez daha rah­met­le anı­yor, ga­zi­le­ri­mi­ze sağ­lık­lı ve huzur dolu bir ömür di­li­yo­rum.
                 

 Ha­ber-Fo­to: Akın ALTAY


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °