Tarih: 28.01.2023 13:37

Vedat Bilgin EYT'nin maliyetini açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

 Bil­gin, Cum­hur­baş­kan­lı­ğı Kül­li­ye­si'ndeki Ka­bi­ne Top­lan­tı­sı son­ra­sı ga­ze­te­ci­le­rin EYT dü­zen­le­me­si­ne iliş­kin so­ru­la­rı­nı ce­vap­la­dı.
Dü­zen­le­me­nin bu hafta Mec­lis'e gelip gel­me­ye­ce­ğiy­le il­gi­li so­ru­ya Bil­gin, "EYT bu hafta Mec­lis'e tah­min edi­yo­rum gelir. Çünkü grup­ta mil­let­ve­kil­le­riy­le gö­rü­şü­yor­lar. Gru­bu­muz tü­müy­le üze­rin­de ko­nuş­tuk­la­rı­nı kanun tek­li­fi ha­li­ne dö­nüş­tü­rüp ko­mis­yon­da tar­tı­şa­cak­lar." dedi.
"İçe­rik­te bir şey de­ği­şir mi?" so­ru­su­na Bil­gin, "De­ğiş­mez." kar­şı­lı­ğı­nı verdi.
Ça­lış­ma ve Sos­yal Gü­ven­lik Ba­ka­nı Vedat Bil­gin, "EYT'nin ma­li­ye­ti nedir?" so­ru­su üze­ri­ne de bu yıl için 120-150 mil­yar lira ara­sın­da bir tah­mi­nin bu­lun­du­ğu­nu söy­le­di. EYT'nin ma­li­ye­tiy­le il­gi­li ko­nu­şu­lan ra­kam­la­rın doğru ol­ma­dı­ğı­nı ifade eden Bil­gin, "Ra­kam­lar bizde, hesap bizde. Ben 150 mil­yar di­yo­rum ama mak­si­mum ola­bi­lecek şeyi di­yo­rum. 120-150 mil­yar ara­sın­da de­ği­şe­bi­lir. Çünkü kaç kişi mü­ra­ca­at edecek bil­mi­yor­su­nuz." şek­lin­de ko­nuş­tu.
Prim borç­la­rı­nın ya­pı­lan­dı­rıl­ma­sıy­la il­gi­li bir so­ru­ya kar­şı­lık da Bakan Bil­gin, "EYT kap­sa­mın­da­ki borç­lan­ma­lar bunun için­de değil. Onun borç­lan­ma­sı ta­ma­men bizim meri ka­nu­nu­mu­za göre ya­pı­lan bir şey. '5000, 9000 prim gü­nü­nü dol­du­ra­mı­yo­rum ya da 1000 gün ek­si­ğim var ya­pı­lan­dı­ra­yım' di­ye­mez­sin. Mev­cut ka­nun­da 1000 gün ek­si­ğin varsa ça­lı­şa­cak­sın. Böyle bir borç­lan­ma yok." ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —