Yaz Spor Okulları Başladı

Rize Genç­lik ve Spor İl Mü­dür­lü­ğü bün­ye­sin­de­ki Genç­lik ve Spor Ba­kan­lı­ğı Yaz Spor Okul­la­rı fa­ali­yet­le­ri­ne baş­la­dı.

Spor Haberleri 1.07.2022 09:43:00 0
Yaz Spor Okulları Başladı

    Yaz ta­ti­li­nin baş­la­ma­sıy­la ço­cuk­la­rın sa­bır­sız­lık­la bek­le­di­ği Genç­lik Spor Ba­kan­lı­ğı Spor Okul­la­rı ka­pı­la­rı­nı açı­yor. Rize İl Genç­lik ve Spor Mü­dür­lü­ğün­ce yaz dö­ne­min­de genç­le­re spor okul­la­rı ve en­gel­siz spor okul­la­rın­da 26 fark­lı branş­ta üc­ret­siz ola­rak hiz­met ve­ri­lecek. İli­miz­de ya­şa­yan çocuk ve genç­le­rin bi­liş­sel ve spor­tif ge­li­şim­le­ri ile sos­yal­leş­me­le­ri­ne katkı sağ­la­ya­rak ye­te­nek­le­ri­ni or­ta­ya çı­kar­mak ama­cıy­la su­nu­lan yaz spor okul­la­rı 26 spor bran­şın­da kurs­lar ve­ri­lecek.
    Açı­lı­şı ya­pı­lan yaz spor okul­la­rıy­la il­gi­li açık­la­ma yapan Rize Genç­lik ve Spor İl Mü­dü­rü Gür­han Yıl­dız, "81 ili­miz­de yaz spor okul­la­rı­mı­zı açı­yo­ruz. Aynı za­man­da Genç­lik Spor Ba­kan­lı­ğı­mı­zın da ku­ru­luş yıl dö­nü­mü. Bu ve­si­ley­le ili­miz­de yaz spor okul­la­rı­mı­zı bugün iti­ba­riy­le baş­lat­tık. Şuana kadar yaz spor okul­la­rı­mı­za ka­yıt­lı öğ­ren­ci sa­yı­mız 6 bini buldu. İnşal­lah yaz so­nu­na kadar 10 bini he­def­li­yo­ruz. Şu­an­da top­lam 26 branş­ta yaz spor okul­la­rı­mı­zı açtık. 120 ant­re­nö­rü­müz ço­cuk­la­rı­mı­za reh­ber­lik edi­yor in­şal­lah bu sa­yı­da ile­ri­ki gün­ler­de daha da ar­ta­ca­ğı­na ina­nı­yo­rum" dedi. Hal­ter spo­ruy­la il­gi­le­nen Tür­ki­ye Hal­ter 2.’si Ab­dul­gaf­far Albay, Cep Her­kül’ü ola­rak anı­lan Naim Sü­ley­ma­noğ­lu gibi olmak is­te­di­ği­ni be­lir­te­rek "Uğ­raş­tı­ğım spor çok iyi gi­di­yor Allah’a şü­kür­ler olsun. Hal­ter spo­ru­nu her­ke­se öner­mek is­te­rim ger­çek­ten iyi bir spor dalı, ge­le­ce­ği olan bir spor.
67 sik­let­te 94 ko­par­ma 117 kilo silk­mey­le Tür­ki­ye 2’in­ci­si oldu. Allah’ın iz­niy­le Naim Sü­ley­ma­noğ­lu gibi ola­ca­ğım" ifa­de­le­ri­ne yer verdi.
              

Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: Okulları Başladı
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °