YAZAR VE ŞAİR ORHAN NACİ AK ŞİİR DENEMELERİNİ KİTAPLAŞTIRIYOR

İlimizin, Ta­ri­hi­ne, Kül­tür ve Sa­na­tı­na ka­zan­dır­dı­ğı on­lar­ca eser­le­riy­le ta­nı­nan, ya­za­rı ve şair Orhan Naci AK (85) iler­le­miş olan ya­şı­na rağ­men Rize’mize eser ka­zan­dır­ma­ya devam edi­yor.

Güncel Haberler 22.04.2022 11:31:00 0
YAZAR VE ŞAİR ORHAN NACİ AK ŞİİR DENEMELERİNİ KİTAPLAŞTIRIYOR

    Aynı za­man­da yıl­lar­ca şiir de­ne­me­le­ri yazan emek­li eği­tim­ci yazar Orhan Naci AK, “Ön­ce­lik­le Mil­le­ti­mi­zin, hem­şe­ri­le­ri­min ve tüm İslam Âle­mi­nin kut­sal ra­ma­zan ayını teb­rik edi­yo­rum. Ha­di­si şe­rif­te bu­yu­ru­lu­yor ki, Hiç öl­me­ye­ce­ği­ni zan­ne­den biri gibi çalış, yarın ölecek biri gibi de ted­bir­li ol.
    Ben­de­niz­de artık bir pi­ri­fâ­ni olma doğ­rul­tu­sun­da yaş­lan­sam da, yu­ka­rı­da söy­le­di­ğim ha­di­si­nin çer­çe­ve­sin­de ge­ri­ye, “Baki kalan bu kub­be­de bir hoş sada imiş.” sö­zü­nü doğ­rul­tu­sun­da yaz­ma­ya devam edi­yo­rum. Dev­let me­mu­ru ola­rak, Rize Halk Eği­tim Mer­kez Mü­dür­lü­ğü ya­yın­la­rı ola­rak ilime ka­zan­dır­dı­ğım eser­ler ve de­va­mın­da, Rize Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü gö­rev­le­rim bo­yun­ca Rize’mizin ta­ri­hi, kül­tü­rü, sa­na­tı, Çayı, Rize Med­re­se­le­ri ve Med­re­se Âlim­le­ri gibi on­lar­ca eser­le­ri­mi ya­zar­ken, arada din­len­me ve dü­şün­me mo­la­la­rım­da var olan şiir ka­bi­li­ye­tim­de boş bı­rak­ma­dım. O gün­ler­de bu gün­le­re kadar 50’den fazla şiir de­ne­me­le­ri­mi, “Ak­lı­ma Dü­şün­ce” isim­li fo­to­ko­pi­ni ki­tap­çık­ta top­la­mış oldum. Allah nasip eder­se mon­taj ve baskı ha­li­ne ge­ti­re­ce­ğim.” şek­lin­de ko­nuş­tu.
    ÇAY; “İster bah­çe­de iç is­ter­se evde, Çayın rengi tadı sor­gu­lan­ma­lı, Çay de­di­ğin, Leb-i dil­ber sı­fa­tın­da ol­ma­lı,
    Sı­ca­cık bir mu­hab­bet or­ta­mın­da, Şe­ke­ri ka­şı­ğı ya­nın­da, İnce belli bar­dak­la su­nul­ma­lı, Has­ret­lim di­ye­rek tutup be­lin­den, İncit­me­den, Yudum yudum yu­dum­la­ma­lı. Orhan Naci AK
             

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °