YAZAR YADİGÂR IŞILDAR RİZEDE KİTABINI İMZALADI

YAZAR YADİGÂR IŞILDAR RİZEDE KİTABINI İMZALADI

Güncel Haberler 8.07.2022 17:24:00 0
YAZAR YADİGÂR IŞILDAR RİZEDE KİTABINI İMZALADI

    İlk bas­kı­sı 2022O­cak ayın­da ya­pı­la­rak çok rağ­bet gören ve Mart ayın­da 2. bas­kı­sı ya­pı­lan ‘’Kı­ya­mı­yo­rum Der­ken’ ’ki­ta­bın Ya­za­rı Ya­di­gâr Işıl­dar Rize’de imza günü dü­zen­le­ye­rek ki­ta­bı­nı ka­tı­lan okur­la­rı için im­za­la­dı.
 

    Psi­ko­lo­ji-psi­ki­yat­ri ala­nın­da ya­zı­lan 202 sa­hi­fe­lik kitap oku­yan us ya­yın­la­rın­dan çıktı. Ki­ta­bın ön­sö­zü­nü Özgür Bolat yazdı. Bolat ‘Ya­di­gâr anne, Ya­di­gâr Öğ­ret­men, Ya­di­gâr Men­tor, Ya­di­gâr Eş, Ya­di­gâr Dost. Tüm güzel rol­le­ri ken­din­de bi­rik­tir­miş ve hep­si­nin hak­kı­nı veren gönlü geniş insan. Ya­di­gâr çocuk ge­li­şi­mi­nin sır­la­rı­nı çöz­müş, ço­cu­ğu mer­ke­ze koyan ve bi­lim­sel bakış açı­sı­na sahip bir eği­tim­ci. Onu de­ğer­li yapan bütün ço­cuk­la­rı kendi ço­cu­ğu gibi sev­me­si. Ço­cu­ğu­mu­za su­na­ca­ğı­mız en büyük he­di­ye onun model ala­ca­ğı bir ye­tiş­kin­lik iliş­ki­si. Bu kitap ta size bu ko­nu­da far­kın­da­lık ka­zan­dı­ra­cak­tır’ ’diye yazdı.
    Yazar Ya­di­gâr Işıl­dar ki­ta­bı­nın giriş kıs­mın­da’ ’in­san­lı­ğa güzel izler bı­rak­mak, tek in­san­lık gös­ter­ge­si­dir. Bu ki­ta­bı ge­le­ce­ği­miz olan yav­ru­la­rı­mı­za, ço­cuk­la­rı­mı­za söz ver­di­ğim için yaz­dım. Ge­le­cek­le­ri­mi­ze katkı su­na­ca­ğı­na inan­dı­ğım için yaz­dım. Dert­leş­mek için, bazı ipuç­la­rı ve öne­ri­ler sun­mak için. “Kı­ya­mı­yo­rum” ile baş­la­yan ya da baş­la­ya­cak olan olası du­rum­la­rı bir­lik­te ber­ta­raf ede­bil­me­miz için yaz­dım. Siz­le­re tüm bil­dik­le­ri­mi ve öğ­ren­dik­le­ri­mi ak­tar­ma­yı an­ne­lik, eği­tim­ci­lik ve in­san­lık öde­vim ad­det­tim. İlk ki­ta­bı­mın ya­yın­lan­ma­sı, bi­li­yo­rum ki bir­çok ço­cu­ğun mutlu yaşam yol­cu­lu­ğu yağ­ma­sı­na ve­si­le ola­cak, bu ne­den­le çok mut­lu­yum. İnan­cım tam, umu­dum hep yük­sek’’ diye yaz­mış.
Ya­di­gâr Işıl­dar kim­dir
    Rize’de 1976-79 yıl­la­rı ara­sın­da Rize Em­ni­yet Müdür Yar­dım­cı­lı­ğı yapan Hamdi Demir’in eği­tim­ci kı­zı­dır. En­düst­ri Mü­hen­di­si ve eği­tim­ci olan Yazar Ya­di­gâr Işıl­dar uzun yıl­lar özel bir şir­ket­te yö­ne­ti­ci­lik yaptı.​an­ney­le­be­bek.​com ku­ru­cu­su olan Ya­di­gâr Işıl­dar,Ku­ya­ka­de­mi Di­ji­tal Eği­tim Plat­form ‘unun ve Ku­ğu­lu Mon­tes­so­ri İnter­na­ti­onal Presc­ho­ol’unda ku­ru­cu­su olan Yazar aynı za­man­da KOREV Ko­ru­yu­cu Aile, Evlat Edin­me Der­ne­ği gö­nül­lü­sü­dür.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °