Tarih: 04.09.2023 09:16

Yeni göreve başlayan personellere, "Ruh Sağlığı Farkındalık ve Oryantasyon Eğitimi"

Facebook Twitter Linked-in

 Sağ­lık Mü­dür­lü­ğün­ce 2023 yılı içe­ri­sin­de Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı Mer­ke­zi ata­ma­sıy­la ata­nan per­so­nel­le­re yö­ne­lik dü­zen­le­nen eği­tim 25 per­so­ne­lin ka­tı­lı­mıy­la iki grup ha­lin­de ger­çek­leş­ti­ril­di.
 Halk Sağ­lı­ğı Hiz­met­le­ri Baş­kan­lı­ğı­na bağlı Ruh Sağ­lı­ğı Bi­ri­mi ta­ra­fın­dan ger­çek­leş­ti­ri­len eği­ti­me; mü­dür­lü­ğü­müz­de gö­rev­li psi­ko­log­lar ta­ra­fın­dan “St­res­le Başa Çıkma Tek­nik­le­ri” ve “Psi­ko­lo­jik Da­ya­nık­lı­lık” eği­tim­le­ri dü­zen­len­di.
 Mü­dür­lü­ğü­mü­zün da­ve­ti ile eği­ti­me ka­tı­lan Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan “Ka­dı­na Yö­ne­lik Şid­det­le Mü­ca­de­le” ve Ada­let Ba­kan­lı­ğı Rize Per­so­nel Eği­tim Mer­ke­zi ta­ra­fın­dan ise “Mob­bing ve Et­ki­li İle­ti­şim Tek­nik­le­ri” eği­tim­le­ri ger­çek­leş­ti­ri­le­rek per­so­nel­le­ri­mi­zin mü­dür­lü­ğü­mü­ze or­yan­tas­yo­nu sağ­lan­dı.
Ça­lış­ma ala­nın­da aile olun­du­ğu­na vurgu yapan Rize İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe; “Va­ta­nı­mı­zın çe­şit­li yer­le­rin­den ili­miz­de görev al­ma­ya gelen per­so­nel­le­ri­miz siz bize aile­le­ri­ni­zin ema­ne­ti­si­niz. Mü­dür­lü­ğü­mü­zün ça­lış­ma alanı bazen yo­ru­cu ve yıp­ra­tı­cı ola­bi­li­yor, fakat buna rağ­men işi­mi­zi se­ve­rek ça­lış­kan­lık ve er­dem­li bir şe­kil­de devam et­tir­me­li­yiz. Emin olun hiç­bir ça­ba­nız boşa git­mi­yor. Ala­nı­nız­da daha da ile­ri­ye ta­şı­mak adına siz­ler­den ge­lecek öne­ri­le­re büyük önem ve­ri­yo­ruz. Çünkü bu alanı en iyi o işte ça­lı­şan­lar ola­rak siz­ler bi­lir­si­niz.” ifa­de­le­rin­de bu­lun­du.
Gö­re­ve yeni baş­la­yan per­so­nel­le­rin me­sa­ile­ri­ne dik­kat et­me­le­ri­ni is­te­yen Tepe, “ Me­sa­ile­re dik­kat etmek mes­le­ki say­gın­lı­ğı ifade eder ve yap­tı­ğı­nız işe ver­di­ği­niz önemi gös­te­rir. Uzun sü­recek olan mes­le­ki ha­yat­la­rı­nız­da bunu alış­kan­lık ha­li­ne ge­tir­me­ni­zi te­men­ni edip ça­lış­ma ha­ya­tı­nız­da ba­şa­rı­lar di­li­yo­rum.” di­ye­rek söz­le­ri­ni ta­mam­la­dı.
Ger­çek­le­şen eği­tim so­nun­da ka­tı­lım sağ­la­yan sağ­lık per­so­nel­le­ri­ne İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe ta­ra­fın­dan ka­tı­lım ser­ti­fi­ka­la­rı ve­ril­di.
           Ha­ber-Fo­to: Esra Nur KİNES




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —