YENİ SEFERE KONULAN TRENLE YOLCU KAPASİTESİ BİNİN ÜZERİNE ÇIKIYOR

Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı, İzmir ile Is­par­ta ara­sın­da gece sa­at­le­rin­de iş­le­yen Göl­ler Eksp­re­si’ne ek ola­rak gün­düz sa­at­le­rin­de iş­le­yecek yeni bir tren se­fe­ri ko­nu­la­ca­ğı­nı du­yur­du.

Güncel Haberler 20.12.2023 09:22:00 0
YENİ SEFERE KONULAN TRENLE YOLCU KAPASİTESİ BİNİN ÜZERİNE ÇIKIYOR

 Ba­kan­lık­tan ya­pı­lan ya­zı­lı açık­la­ma­da, İzmir ile Is­par­ta ara­sın­da mev­cut Göl­ler Eksp­re­si’nin sa­de­ce gece se­fer­le­rin­de hiz­met ver­di­ği ve va­tan­daş­la­rın ta­lep­le­ri doğ­rul­tu­sun­da gün­düz iş­le­yecek yeni bir tre­nin daha se­fe­re ko­nu­la­ca­ğı bil­di­ril­di.
Açık­la­ma­da, 1993 yı­lın­dan bu yana Göl­ler Eksp­re­si’nin İzmir, Aydın, De­niz­li, Bur­dur ve Is­par­ta il­le­ri­ni bir­bi­ri­ne bağ­la­dı­ğı ve gece sa­at­le­rin­de kar­şı­lık­lı birer sefer ola­rak iş­le­til­di­ği ancak va­tan­daş­la­rın gün­düz tren ta­lep­le­ri­nin art­ma­sı ile gün­düz sefer ya­pa­cak yeni bir trene ih­ti­yaç du­yul­du­ğu be­lir­til­di.
GÖL­LER EKSP­RESİ GÜN­DÜZ SE­FER­LERİNE BAŞ­LI­YOR
Gün­düz sa­at­le­rin­de ko­nu­lan bu tren­le yol­cu­la­rın ken­di­le­ri­ne eşlik eden man­za­ra­yı iz­le­ye­rek se­ya­hat ede­bi­le­ce­ği­ni bil­di­ren açık­la­ma­da “Göl­ler Eksp­re­si, Ana­do­lu’da ilk de­mir­yo­lu­nun iş­le­til­di­ği bölge olan Ege’nin be­re­ket­li top­rak­la­rı­nı boy­dan boya ge­çe­rek gül ko­ku­lu Is­par­ta top­rak­la­rı­na ula­şı­yor. Bu güzel coğ­raf­ya­ya sahip Ege’yi tren­le keş­fet­mek için yep­ye­ni bir al­ter­na­tif daha su­nu­lu­yor. Gece sa­at­le­rin­de sefer yapan Göl­ler Eksp­re­si’nin yanı sıra se­fe­re ko­nu­lan bu yeni tren­le gün­düz sa­atin­de çev­re­yi iz­le­ye­rek se­ya­hat etmek müm­kün ola­cak.” de­ğer­len­di­ril­me­sin­de bu­lu­nul­du.
YENİ SE­FE­RE KO­NU­LAN TREN­LE YOLCU KAPASİTESİ BİNİN ÜZERİNE ÇI­KI­YOR
Açık­la­ma­da, TCDD Ta­şı­ma­cı­lık Genel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan iş­le­ti­len Göl­ler Eksp­re­si’nin İzmir ile Is­par­ta 458 ki­lo­met­re yol ka­tet­ti­ği ha­tır­la­tı­la­rak, “Bu hatta hiz­met veren dizel set­le­ri ra­hat­lı­ğı ve kon­fo­ruy­la ka­li­te­li bir se­ya­hat im­kâ­nı su­nu­yor. Mev­cut iş­le­yen Göl­ler Eksp­re­sin­de günde or­ta­la­ma 230 yolcu se­ya­hat edi­yor. Bu hatta hiz­met veren set­ler 246 yolcu ka­pa­si­te­si­ne sahip bu­lu­nu­yor. Gün­düz se­fer­le­riy­le bu hatta yolcu ka­pa­si­te­si binin üze­ri­ne çı­ka­rıl­mış ola­cak.” ifa­de­le­ri­ne yer ve­ril­di.
20 ARA­LIK’TA GÜN­DÜZ TRENİ İLK SEFERİNİ YA­PA­CAK
İlk se­fe­ri­ne 20 Ara­lık’ ta baş­la­ya­cak olan gün­düz treni hak­kın­da açık­la­ma­da şu bil­gi­le­re yer ve­ril­di:
“İzmir’ den 10.40’ ta kal­ka­rak, Is­par­ta’ ya 19.05’ de ula­şa­cak. Is­par­ta’dan ise 10.40’ ta ha­re­ket ede­rek İzmir’e 19.34’te va­ra­cak. Yol­cu­luk sü­re­si yak­la­şık 8 saat 50 da­ki­ka sü­recek. Böy­le­lik­le yol­cu­lar gün­düz man­za­ra­sı­nın key­fi­ni doya doya çı­ka­ra­bi­le­cek­ler.”
KARS İLE ER­ZU­RUM ARA­SIN­DA TURİSTİK BÖL­GE­SEL TREN SE­FER­LERİ BAŞ­LI­YOR
Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu, 11 Ara­lık Tu­ris­tik Doğu Eksp­re­si Uğur­la­ma Tö­re­ni’n de Kars-Er­zu­rum-Kars Tu­ris­tik Böl­ge­sel Tren­le­ri­nin sefer ya­pa­ca­ğı müj­de­si­ni ver­miş­ti.
TCDD Ta­şı­ma­cı­lık Genel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan iş­le­ti­lecek Kars-Er­zu­rum Tu­ris­tik Böl­ge­sel Treni’nin bilet sa­tış­la­rı­nın 11 Ara­lık'ta sa­tıl­ma­ya baş­la­dı­ğı ve ilk se­fe­rin 19 Ocak’ta ya­pı­la­ca­ğı­nı ifade eden Bakan Ura­loğ­lu şu bil­gi­le­ri ak­tar­mış­tı: “Kars-Er­zu­rum Tu­ris­tik Böl­ge­sel Treni, 19 Ocak – 18 Şubat 2024 ta­rih­le­ri ara­sın­da haf­ta­nın üç günü cuma, cu­mar­te­si, pazar gün­le­rin­de Kars’tan 07.15, Er­zu­rum’dan ise 14.55 sa­at­le­rin­de ha­re­ket edecek. 15 gidiş, 15 dönüş olmak üzere top­lam 30 sefer yap­ma­sı plan­la­nan tren, 230 kişi ka­pa­si­te­li dört pul­man va­gon­dan olu­şu­yor.” de­nil­di.
       Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
       Kay­nak: veli.​ka­va­k@​uab.​gov.​tr


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °