YENİDEN REFAH, ANDON ILICA SUYU VE BÖLGE TURİZMİ İÇİN TAKİPTE!

Ye­ni­den Refah Par­ti­si Rize İl Baş­ka­nı Meh­met Akif Zer­de­ci ve be­ra­be­rin­de­ki heyet Andon böl­ge­si tu­rizm­ci­le­ri­ni ve yerel halkı zi­ya­ret etti.

Güncel Haberler 8.09.2022 10:38:00 0
YENİDEN REFAH, ANDON ILICA SUYU VE BÖLGE TURİZMİ İÇİN TAKİPTE!

    Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan içil­me­si za­rar­lı ola­rak be­lir­ti­len Andon Ilıca Su­yu­nun ge­le­ce­ği için böl­ge­ye zi­ya­ret ger­çek­leş­tir­dik­le­ri­ni dile ge­ti­ren Zer­de­ci “Yıl­lar­dır şifa ola­rak gerek Rize halkı ge­rek­se tüm ülke ge­ne­lin­de va­tan­daş­la­rın ili­mi­ze ge­le­rek bu sudan şifa bul­du­ğu­nu he­pi­miz bil­mek­te­yiz. Şifa amacı ile böl­ge­yi zi­ya­ret eden tu­rist­ler için yerel halk ta­ra­fın­dan hiz­met ve­ril­mek üzere ya­tı­rım­lar ya­pıl­mış, bölge kal­kın­ma­sı­na ve is­tih­da­ma katkı sağ­la­nıl­mış­tır. Böl­ge­nin daha ve­rim­li ve cazip hale ge­ti­ril­me­si için yeni ya­tı­rım­lar ya­pıl­ma­sı ge­re­kir­ken Andon suyu için tüm ka­mu­oyu­na “içi­le­mez” bil­di­ri­si ya­pıl­ma­sı biz­le­ri zi­ya­de­siy­le üz­müş­tür. Ta­bi­ki İnsan sağ­lı­ğı her şey­den önem­li ge­li­nen nokta göz ardı edi­le­mez ted­bir almak ge­re­kir. Fakat böyle bir durum du­yu­rul­ma­dan önce hızlı re­ha­bi­li­tas­yon yö­ne­ti­mi­ne gi­di­le­rek böl­ge­ye ve­ri­lecek za­ra­rın önüne ge­çi­le­bi­lir­di. Buna kar­şın yet­ki­li diğer ku­rum­lar­dan da za­ma­nın­da ka­mu­oyu­nun bek­le­di­ği merak edi­len açık­la­ma­lar ya­pıl­ma­ya­rak süreç böl­ge­ye daha da zarar ve­recek du­ru­ma ge­ti­ril­miş­tir. Belli bir süre sonra Andon su­yu­nun re­ha­bi­li­te edi­le­ce­ği ve ye­ni­den şifa kay­na­ğı ha­li­ne ge­ti­ri­le­ce­ği açık­la­ma­sın­da bu­lu­nan yet­ki­li mer­ci­le­rin, biran önce süreç ile il­gi­li açık­la­ma yap­ma­la­rı ve bölge hal­kı­nın mağ­du­ri­ye­ti­ni aci­len or­ta­dan kal­dır­ma­la­rı ge­rek­mek­te­dir. İla­ve­ten, bölge tu­riz­mi­ni ge­liş­tir­mek için dev­let ta­ra­fın­dan plan­la­nan ya­tı­rım­la­rın ha­ya­ta ge­çi­ril­me­si hız­lan­dı­rıl­ma­lı­dır.
    Bu sü­re­cin ve uy­gu­la­ma­la­rın ta­kip­çi­si ola­ca­ğı­mı­zı, bu­ra­da ya­tı­rım yapan ve ika­met eden tüm Andon’lu va­tan­daş­la­rı­mı­zın her daim yan­la­rın­da ola­ca­ğı­mı­zı ilet­tik” dedi.
          

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °