YENİDEN REFAH PARTİSİRİZE İL BAŞKANI MEHMET AKİF ZERDECİ, GERÇEKLEŞTİRİLEN 2. OLAĞAN BÜYÜK KONGRE AÇIKLAMASINDA BULUNDU

YENİDEN REFAH PARTİSİRİZE İL BAŞKANI MEHMET AKİF ZERDECİ, GERÇEKLEŞTİRİLEN 2. OLAĞAN BÜYÜK KONGRE AÇIKLAMASINDA BULUNDU

Aynı amaç ve aynı hedef için yur­dun her ye­rin­den koşup gelen on bin­ler­le bir araya gel­dik.

    6 Kasım 2022 Pazar günü Türk Si­ya­si ta­ri­hi ve Milli Görüş ta­ri­hi açı­sın­dan çok önem­li bir gü­nün­de Ye­ni­den Refah Par­ti­mi­zin 2. Ola­ğan Büyük Kong­re­si­ni Tür­ki­ye’nin en büyük Sa­lon­la­rın­dan biri olan An­ka­ra Arena Spor Sa­lo­nun­da içe­ri­si ve dı­şa­rı tık­lım tık­lım dolu adeta Mah­şe­ri bir ka­la­ba­lık­la yak­la­şık 65.000 ki­şi­nin ka­tı­lı­mıy­la si­ya­si ta­ri­hi­miz­de eşine ben­ze­ri­ne rast­lan­ma­ya­cak şe­kil­de ger­çek­leş­tir­dik. Aynı amaç ve aynı hedef için yur­dun her ye­rin­den koşup gelen on bin­ler­le bir araya gel­dik.

    Muh­te­rem Genel Baş­ka­nı­mız Dr. Fatih Er­ba­kan bu­ra­da yap­mış ol­du­ğu ta­ri­hi ko­nuş­ma­sın­da, ül­ke­mi­zin ve Islam ale­mi­nin için­de bu­lun­du­ğu yıl­lar­dan beri çö­zü­me ka­vuş­tu­ru­la­ma­mış bir çok so­ru­nu ‘Eko­no­mi­den, is­tih­da­ma, genç­le­ri­mi­zin so­run­la­rı­nı, Milli Eği­tim, ulus­lar arası iliş­ki­ler ve dış po­li­ti­ka­lar­la il­gi­li so­run­la­rı­mı­zı, hukuk ada­let ala­nın­da, ya­ban­cı­lar göç po­li­ti­ka­la­rıy­la il­gi­li so­run­la­rı­mı­zı, pay­la­şım­da ve yö­ne­tim­de ada­let, yol­suz­luk­lar­la mü­ca­de­le, ahlak ve ma­ne­vi kal­kın­ma ile il­gi­li so­run­la­rı­mı­zı, emek­li­le­ri­miz, atan­ma­mış öğ­ret­men­le­ri­miz ve sağ­lık ala­nıy­la il­gi­li so­run­la­rı­mı­zı, polis jan­dar­ma ve bek­çi­le­ri­miz ve en­gel­li­ler­le il­gi­li so­run­la­rı­mı­zı, Doğu ve Gü­ney­do­ğu Böl­ge­sin­de­ki so­run­la­rı­mı­zı’ dile ge­tir­miş ve bu so­run­la­rın nasıl çö­zü­me ka­vuş­tu­ru­la­ca­ğı­nı is­pat­la­rıy­la or­ta­ya ko­ya­rak. Milli Görüş ha­re­ke­ti­nin tar­tış­ma­sız li­de­ri ol­du­ğu­nu tüm dün­ya­ya is­pat­la­mış­tır.
    Er­ba­kan Ho­ca­mı­zın ve­fa­tı son­ra­sın­da ya­şa­nan ge­liş­me­ler ne­ti­ce­sin­de or­ta­ya çıkan Milli Gö­rü­şün tem­sil so­ru­nu bun­dan 4 yıl önce 23 Kasım 2018 de Ye­ni­den Refah Par­ti­mi­zin ku­rul­ma­sıy­la sona er­miş­tir.
Ku­ru­lu­şu­muz­dan iti­ba­ren geçen 4 sene için­de par­ti­miz;
    Se­çim­le­re girme ye­ter­li­li­ği­nin 1 se­ne­den az bir sü­re­de elde edil­me­si, 1. Ola­ğan Kong­re­mi­zin, aynen bugün bu­ra­da ol­du­ğu gibi, mah­şe­ri bir ka­la­ba­lık­la, yak­la­şık 50.000 ki­şi­nin ka­tı­lı­mıy­la si­ya­si ta­ri­hi­miz­de eşine ben­ze­ri­ne rast­lan­ma­ya­cak şe­kil­de icra edil­me­si, 300.000 resmi üye kay­de­dil­me­si, 81 il ve 900’den fazla il­çe­miz­de teş­ki­lat­la­rı­mı­zın ku­ru­lup kong­re sü­reç­le­ri­nin büyük ka­la­ba­lık­lar­la icra edil­me­si, 100 bin san­dık baş­mü­şa­hi­ti­mi­zin be­lir­len­me­si, tüm il­le­ri­miz­de hanım ve genç­lik teş­ki­lat­la­rı­mı­zın ku­rul­ma­sı, bin­ler­ce köy ve ma­hal­le teş­ki­la­tı­mı­zın ku­rul­ma­sı gibi sa­yı­sız bir­çok ba­şa­rı­ya imza attık El­ham­du­lil­lah… Ye­ni­den Refah Par­ti­si ola­rak biz bu nok­ta­ya medya rüz­ga­rıy­la, ik­ti­dar gü­cüy­le, ha­zi­ne yar­dı­mı ala­rak veya dış güç­le­rin des­te­ğiy­le gel­me­dik…!!
    Biz bu nok­ta­ya Ce­na­bı Allah’ın yar­dı­mıy­la, Da­va­mı­zın be­re­ke­tiy­le, fe­da­kar dava er­le­ri­mi­zin gay­re­tiy­le gel­dik …!! Ye­ni­den Refah Par­ti­miz; kim yap­mış olur­sa olsun doğ­ru­yu al­kış­la­yan, yan­lış­la­rı da kim ya­par­sa yap­sın en üst per­de­den dile ge­ti­rip çözüm yol­la­rı­nı or­ta­ya koyan si­ya­set an­la­yı­şıy­la, daha ik­ti­dar ol­ma­dan mil­le­ti­mi­zin so­run­la­rı­na çözüm üre­tir hale gel­miş, mil­le­ti­mi­zin büyük te­vec­cü­hü­ne maz­har ol­muş­tur.
    Mu­az­zam bir insan se­liy­le icra et­ti­ği­miz 2. Ola­ğan Büyük Kong­re­miz­de­ki tablo açık­ça or­ta­ya ko­yu­yor ki;
    “Artık Biz Ge­li­yo­ruz, Artık Ye­ni­den Refah Ge­li­yor, Artık Milli Görüş Ge­li­yor”… !!  Kong­re­miz­le bir­lik­te seçim ça­lış­ma­la­rı­mı­zın da fi­ilen baş­la­mış­tır.
    “Artık çare var, artık Hay­rın ken­di­si var, artık Ye­ni­den Refah var… !! Artık eh­ven-i şer­le­re mah­kum de­ği­liz…!! Hak geldi, batıl zail oldu ...!! 20 yıl­lık Ak Parti ik­ti­da­rı dö­ne­min­de, ya­pı­lan bir­ta­kım ha­yır­lı hiz­met­ler ol­mak­la bir­lik­te, başta eko­no­mi olmak üzere, hukuk ve ada­let, dış po­li­ti­ka, sos­yal po­li­ti­ka­lar ve eği­tim gibi alan­lar­da ma­ale­sef sı­nıf­ta ka­lın­mış­tır. Me­tal­le­ri yo­rul­muş, bo­ya­la­rı dö­kül­müş, artık bu ül­ke­ye ve­recek çok bir şeyi kal­ma­yan ik­ti­da­rın emek­li­lik za­ma­nı gel­miş­tir. Su gö­rün­müş, te­yem­müm bo­zul­muş­tur...
    Altı ben­ze­me­niz bir araya gel­me­ye ça­lış­tı­ğı “masa ba­şın­da­ki­ler” ile ik­ti­dar­da bu­lu­nan “kasa ba­şın­da­ki­ler’in aziz mil­le­ti­mi­ze umut ola­ma­dı­ğı aşi­kâr­dır.
Ye­ni­den Refah Par­ti­miz ise;
    81 ili­mi­ze 681 Refah pro­je­siy­le, eko­no­mik ba­ğım­sız­lı­ğı­mı­zı sağ­la­ya­cak “Milli Kay­nak Pa­ket­le­ri­miz” ile, Katma de­ğe­ri yük­sek milli tek­no­lo­ji ham­le­miz ile, Milli Si­ya­set Ku­rul­la­rı­mı­zın yap­mış ol­du­ğu ilk 100 gün ic­ra­at plan­la­ma­sı ile, yol ha­ri­ta­sı belli, de­ne­yim­li, eh­li­yet­li ve li­ya­kat­li kad­ro­la­rıy­la bir­lik­te, ül­ke­mi­zi yö­net­me­ye,
    “Ya­şa­na­bi­lir Bir Tür­ki­ye”yi ve “Ye­ni­den Büyük Tür­ki­ye”yi inşa et­me­ye ha­zır­dır El­ham­dü­lil­lah…!! Mil­le­ti­miz Ye­ni­den Refah diyor, akın akın Ye­ni­den Refah’a ko­şu­yor …!!
    Ye­ni­den Refah Par­ti­si ola­rak it­ti­fa­kı­mız mil­le­ti­miz­le­dir…!! Ye­ni­den Refah Par­ti­mi­zin Ame­ri­ka­lar­da, İngil­te­re­ler­den dış güç­ler­den hiç­bir zaman ica­zet ara­yı­şı ol­ma­mış­tır…!! Gü­cü­nü yal­nız Allah’tan ve Aziz Mil­le­ti­miz­den al­mak­ta­dır…!! He­de­fi­miz tek ba­şı­na ik­ti­dar olmak, Milli Görüş Pren­sip­le­ri ve pro­je­le­ri ile mil­le­ti­mi­zin der­di­ne der­man ol­mak­tır. Ye­ni­den Refah Par­ti­miz, mil­le­ti­mi­zin te­vec­cü­hü ve fe­ra­se­tiy­le, ik­ti­dar yo­lun­da emin adım­lar­la iler­li­yor. Bu kong­re sü­re­cin­de tüm teş­ki­lat­la­rı­mız ge­ce­si­ni gün­dü­zü­ne ka­ta­rak büyük bir azim ve inanç­la ça­lı­şa­rak ili­miz­de rekor sa­yı­da 25 oto­büs­le, bir­çok özel araç­la, 1000 ki­şi­nin üze­rin­de bir ka­tı­lım­la Rize ili­mi­zi tem­sil ettik. Bu tab­lo­nun or­ta­ya çık­ma­sın­da emeği geçen il ve ilçe yö­ne­ti­mi kurlu üye­le­ri­mi­ze, genç­lik kol­la­rı­mı­za, hanım kol­la­rı­mı­za ve tüm teş­ki­lat men­sup­la­rı­mı­za tek tek te­şek­kür edi­yo­rum.
    Kong­re sa­lo­nu­mu­zu büyük bir he­ye­can­la tık­lım tık­lım dol­du­ran bu mu­az­zam tab­lo­nun or­ta­ya çık­ma­sı­nı sağ­la­yan aziz mil­le­ti­mi­zi say­gıy­la se­lam­lı­yo­rum. Tüm hem­şe­ri­le­ri­mi­zin kong­re­mi­ze ver­miş ol­duk­la­rı büyük des­tek ve yoğun ka­tı­lım­la­rı ve yol­cu­luk bo­yun­ca he­ye­ca­nı­mı­za ortak ol­duk­la­rı için, sa­lon­da bi­zim­le bir­lik­te Ya­şa­na­bi­lir Tür­ki­ye, Ye­ni­den Büyük Tür­ki­ye ve Yeni ve Adil Bir Dünya he­def­le­ri­mi­ze ortak ol­duk­la­rı için şük­ran­la­rı­mı su­nu­yo­rum. Tüm hal­kı­mı­za par­ti­mi­ze gös­ter­miş ol­duk­la­rı bu büyük güven ve te­vec­cüh için son­suz te­şek­kür edi­yo­rum.‘Mil­le­ti­miz İçin Biz Varız’ di­ye­rek, ‘Bu­ra­da Ge­lecek Var’ di­ye­rek laf değil hiz­met üret­mek için ge­ce­mi­zi gün­dü­zü­mü­ze ka­ta­rak canla – başla ça­lış­ma­ya devam ede­ce­ği­mi­zin sö­zü­nü ve­ri­yo­ruz” dedi.
             

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali Ka­val­cı